Martin5_PL napisał(a):
Witam,
Czy możecie ocenić, jak wypada mod FH2 w porównaniu do PR?
Jak tam realizm, prowadzenie rozgrywki, skuteczność broni, mapy, teamplay, itd...
- Realizm
Zbliżony, dobre odwzorowanie używanych typów uzbrojenia, jedno trafienie z karabinu często kończy się zejściem. Powiedziałbym nawet że realizm jest większy bo nie ma defibrylatorów i innych wynalazków do podnoszenia poległych z gleby (ale tego nie zrobię). Ale czasami jest trochę arcadowo
- Prowadzenie rozgrywki
Na ekranie masz podaną ilość amunicji w magazynku, ilość amunicji w zapasie i krzyż celowniczy na środku ekranu. Jeśli zostaniesz ranny (co też się zdarza) obraz się ładnie rozmazuje i staje się prawie czarno-białe (niezły efekt), podobnie jeśli w twoim pobliżu jest głośne źródło dźwięku (wystrzał z działa, granat, itp.). Niezły pomysł z artylerią i rozwiązanie roli komandera. Jest kilka kitów limitowanych do podniesienia na mapach. nie ma rozbudowanego systemu kitów jak w PR, rodzaj kitów do wyboru przy respawnie różni się w zależności od mapy.
- Skuteczność broni
(?) Trudno porównać, broń i wyposażenie z II WŚ i współczesny sprzęt trochę się różnią między sobą
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
.
- Mapy
Obecnie dostępny jest teatr działań w Afryce, stąd dużo pustynnych map które są wzorowane na prawdziwych bitwach historycznych. Mapy całkiem spore (te dla 64 graczy).
- Teamplay
Nie wiem jak jest dzisiaj ale zakładam że jest tak samo jak w nocy z piątku na sobote kiedy testowałem FH2. Teamplay na niższym poziomie niż w PR (moje subiektywne zdanie), na ten mod rzuciło się sporo waniliarzy (mają problemy z teamplayem i odnalezieniem się w bardzo odmiennych warunkach) oraz gówniarzy (takich co sprzedają TeamKille tylko dlatego żeby pojeździć czołgiem czy postrzelać z działa).
Wszystko powyżej to moje subiektywne zdanie.
PS. Nie lepiej dla ciebie jakbyś po prostu ściągnął i zainstalował tego moda? Mógłbyś wtedy sam wyrobić sobie zdanie zamiast polegać na opiniach innych osób. Ogólnie jest to dobrze i starannie wykonany mod posiadający kilka wad wieku dziecięcego.