Teraz jest 24 lis 2024, 22:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 maja 2009, 19:07 

Od kilku tygodni trwały prace nad polskim portalem o Project Reality. Dziś mam przyjemność zaprezentować Wam efekty naszej pracy. Na portalu będą pojawiały się informacje ze świata PRa po Polsku oraz update'y Polish Project. Chcialbym zauwazyc, ze serwis zostal stworzony przez amatorów, ale z czasem stanie sie on bardziej profesjonalny. Jest to kolejny krok do zgrania polskiego community. O następnym kroku dowiecie się już wkrótce i gwarantuję, że się nie zawiedziecie ;)

Portal współtworzą:
Danio - admin, redaktor naczelny
Milosztor - redaktor naczelny, grafik
RangersPL - redaktorzy

http://www.ProjectReality.pl

Zapraszam wszystkich do udzielania się na forum :D

"Sua sponte!"

PostNapisane: 16 maja 2009, 20:42 

Dziękujemy :D

PostNapisane: 16 maja 2009, 21:46 

Dobry pomysł.
Powodzenia :wink:

PostNapisane: 16 maja 2009, 21:50 

rozciagnijcie troche ; )

PostNapisane: 16 maja 2009, 21:52 

Dodane do ulubionych ;)

PostNapisane: 16 maja 2009, 22:18 

Rejestrujcie się bo pusto na forum :D

"Sua sponte!"

PostNapisane: 16 maja 2009, 22:26 
Moderator forum

Spokojnie Danio :D Działamy dopiero od 4 h i 20 minut :lol:

Takie rzeczy potrzebują czasu by się rozkręcić :D

PostNapisane: 17 maja 2009, 08:47 

To ja wiem, ale wiesz taki agresywny markieting :D

"Sua sponte!"

PostNapisane: 17 maja 2009, 16:17 

w ulubionych i zarejestrowany :P W tym artykule "Co to jest PR?" moglibyście a raczej musicie dodać wzmiankę o przeczytaniu manuala i dać linka do polskiej wersji, no a armie rosyjską to już mamy ;)

Ostatnio edytowano 17 maja 2009, 16:25 przez $towarzysz$, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17 maja 2009, 16:24 

Zarejestrowany. 8)

PostNapisane: 17 maja 2009, 17:46 

Artykuł pisany był przed wydaniem 0.85, ale już jest poprawiany ;)

"Sua sponte!"

PostNapisane: 22 maja 2009, 20:48 

Danio napisał(a):
Rejestrujcie się bo pusto na forum :D

Dzieki za stronke, moze sie ludziom przyda.
Jesli chodzi o forum na waszej stronie to jest to wymyslanie kola. Najstarszym polskim forum PR jest podforum PR na Battlefield.pl i niech tak zostanie.
Danio, nie jestem specjalista od regulaminu Battlefield.pl, ale tworzenie konkurencyjnego forum i jego reklamowanie przez moderatora uwazam za nieetyczne. Prosze nie odbierz tego osobiscie, ale wysle twoj post do adminow z zapytaniem czy jest on akceptowalny w swietle regulamiu.

Pozdro z Ibizy
mil3k

PostNapisane: 22 maja 2009, 21:45 
Moderator forum

mil3k napisał(a):
Jesli chodzi o forum na waszej stronie to jest to wymyslanie kola. Najstarszym polskim forum PR jest podforum PR na Battlefield.pl i niech tak zostanie.

Pozwól że użyję twojej przenośni ;)

Moim zdaniem twoja postawa charakteryzuje użytkowników wozów z płozami zanim właśnie powstało koło 8)
...."Po co nam jakieś wasze koło skoro mamy wozy z płozami i się sprawdzają?".... :mrgreen:
Zresztą twoje zdanie wcale mnie nie dziwi i było do przewidzenia ;)

mil3k napisał(a):
wysle twoj post do adminow z zapytaniem czy jest on akceptowalny w swietle regulamiu

Nie trzeba... to już zostało "wyjaśnione" :lol:
Mil3k plizzzz popatrz na datę posta... myślisz że ten temat nie został zauważony do tej pory? :mrgreen:

Pozdro ;)

PostNapisane: 23 maja 2009, 09:17 

Po części podzielam zdanie Milka.
Owszem fajnie że stronka jest, przyda się, na pewno będzie więcej newsów i info niż na BF.pl (choćby z takiej racji iż stronka skupia się tylko na PR) ale forum... oh well rozdrabnianie się nie służy IMO.
Nie wszyscy (np ja) mają czas przeglądać po kilka for ,już ledwo starcza mi czasu żeby przeglądać BF.pl dział PR, PR oficiala i GCA. Więc na nowym forum raczej siedział nie będę choć pewnie newsy i rozwój strony będe obserwował...
Ale spowoduje wg mnie to pewne zamieszanie... szczególnie z nowymi graczami... my "staruchy" czy ogólnie osoby ostatnio aktywne znamy się i sobie tu gawędzimy ale teraz z 2ma forami które na pewno nie będą odwiedzane przez tych samych graczy (choć cześć osób pewnie będzie odwiedzać oba) spowoduje iż cześć osób nie będzie nigdy o pewnych rzeczach, osobach czy choćby eventach (ot choćby taki mecz Polish Community vs GCA) wiedzieć...

Zawsze w takich kwestiach problematyczne jest które forum zostanie tzw "polskim oficjalem" (do tej pory przyjmuje iż to tu) gdzie np mogę sobie ogłaszać pewne rzeczy z ramienia GCA czy Xfire'owego Polish Squadu (boć jestem jednym z adminów). Jak wasza strona się rozrośnie czego wam życze może jednak powstać dylemat :).

I domyślam iż tyczy się to nie tylko mnie ale NP Ragniego jako kierownika PR: PP czy innych osób zaangażowanych w scenę Polską PR.

PostNapisane: 23 maja 2009, 14:14 
Moderator forum

Dylemat?... Ohhh, no tak dylemat... "Przenieść się na nowe forum poświęcone w całości PR i w założeniu będące w przyszłości polskim odpowiednikiem realitymod.com czy też pozostać z przyzwyczajenia na jednym podforum portalu traktującego o całej serii gier spod znaku Battlefield???".... Hmmmm.... toż to zaiste trudny wybór.... Poczekaj, muszę się dobrze zastanowić 8)

[INFO - I to wcale nie jest żadna reklama tylko podsumowanie faktów]

Pozwól że podzielę się moim punktem widzenia. To podforum jest "polskim oficjalem" ponieważ nie było do tej pory alternatywy a polska społeczność nie była zbyt duża.
Obecnie PR staje się coraz bardziej popularny a polska społeczność się rozrasta i w pełni zasługuje na portal i forum poświęcony tylko i wyłącznie temu modowi. Tworzenie nowego działu na tym forum specjalnie dla PR byłoby nie fair w stosunku do fanów innych modów, np. FH2. Nawiasem mówiąc to poza dwoma wyżej wspomnianymi modami popularność innych modów BF2 w Polsce jest... marginalna, a aktywność ich społeczności na dzień dzisiejszy praktycznie nie istnieją na tym forum (bez urazy dla fanów innych modów).
Ja osobiście odwiedzam regularnie tylko podforum Project Reality i Polish Project na tym forum i nawet na główną stronę bf.pl nie zaglądam z bardzo prozaicznego powodu... nie interesują mnie inne rzeczy związane z BF oprócz PR.... O tym że kolejne BFy są coraz gorsze albo wychodzą głównie tylko na konsole już nie wspomnę...

Twoje zdanie o nowym forum (pokrywające się ze zdaniem Milka) wcale mnie nie dziwi. Jesteście w GCA, macie tam własne forum jako społeczność GCA, traktujecie GCA bardziej priorytetowo niż Polish Community i jako członkowie GCA nie potrzebujecie nowego forum dla Polish Community.... wasz punkt widzenia jest dla mnie całkowicie zrozumiały :)

Pozdro.... ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2