Ehhh, jako doświadczony gracz powiem Ci krótko: Nie słuchaj nikogo kto tu napisze. SAM strzelaj i testuj jak CI wychodzi najlepiej. Twoje strzelanie musi być przede wszystkim naturalne, a nie wyczytanie w forumowych pseudo podręcznikach. Jest więcej technik strzelania niż sobie wyobrażasz i każda z nich jest skuteczna. Niektórzy strzelają seriami w okolice głowe licząc że przynajmniej jeden nabój z serii trafi w głowe, inni wolą robić to wolniej ale tak żeby wszystkie naboje trafiały (patrz pojedyncze strzaly), jeszcze inni wogole nie strzelaja w glowe tylko w klate wieksze serie puszczaja, co tez nie jest zle (oczywiscie jesli przeciwnik jest odsloniety).
Jeżeli miałbym Ci coś poradzić jako początkującemu to zwracaj uwagę na osłonę za którą chowa się przeciwnik. Jeżeli masz do czynienia z dobrym graczem (patrz wszyscy gracze CLan Modowi) który chowa się za jakąkolwiek barierką, to pojedyncze strzaly nie mają sensu. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: jeden strzal nei zabija. Jeśli trafisz takiego raz, to schowa sie i poczeka az uleczy. Wtedy przydaje sie strzelanie seriami, zeby przynajmniej 2 strzaly trafily. Jeżeli przeciwnik jest całkowicie odsloniety, wtedy ( i chyba tylko wtedy ) oplaca sie strzelac pojedynczymi.
Moge Ci powiedziec jak ja robie, ale nie nasladuj mnie, tylko przetestuj sobie czy taki styl Ci odpowiada. Swój skill opieraj na własnych obserwacjach. Więc tak. Zawsze gdy nie widze przeciwnika biegam z "automatem". Dlaczego? Bo nigdy nie wiesz kiedy wyskoczy zza rogu. Pojedynczy strzal wlaczam tylko gdy przeciwnik jest bardzo daleko i jest calkowicie odsloniety (wtedy zazwyczaj kuca i latwo mu wycelowac 2 strzaly w glowe). Mamy więc załatwioną sprawe trybu strzelania. Teraz, im bardziej zaawansowanym jesteś graczem, tym mniejsze serie będziesz puszczał (patrz lepsze wyczucie), dlatego ćwicz tak aby dojść do 2-3 pocisków na serie (wiadomo że nie odrazu wychodzi). To samo tyczy się miejsca strzelania. Im bardziej będziesz doświadczony tym wyżej będziesz celował, aż w końcu będziesz puszczał wyłącznie heady. Nieprawdą jest że ZAWSZE powinno się strzelać w głowe. Nie ma sensu pakować całego magazynka w głowe jeśli się nie umei strzelać i wejdzie 1 pocisk. Lepiej zejsc troche nizej (nie mowie zeby strzelac po nogach) i tam puszczac lekko wieksze serie. Pewnie zostane zjechany przez pseudo prO którzy powiedzą: nieprawda nieprawda, co za bzdury gadasz, każdy prO strzela tylko w głowe! Możesz ich sluchać, ale ja Ci mówie że przez 70% mojej gry strzelałem w szyje, a nawet niżej i wcale źle mi nie szło. Gdyby starczał 1 strzał w głowe to owszem, można by się zastanowić, ale przy 2 często w niewiele dłuższym czasie zabije się strzelając troche niżej.
Troche zboczyłem z tematu, więc teraz dam Ci krótką odpowiedź na główny temat: Jak strzelać na długie odległości? Ano tak jak pisałem, wszystko zależy od tego gdzie znajduje sie przeciwnik. Ja Ci radze przełączać tryb na pojedynczy tylko jeśli jest bardzo daleko i jest odsloniety, inaczej sie nie oplaca

Pozdrawiam i życze dużo fragów