Teraz jest 29 lis 2024, 05:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 kwi 2008, 14:33 

Hmhm... Tak się zastanawiam jak strzelac na dalekie odległości ze Skcara i Kryłowa? Bo to że seriami to wiem, ale mi to zajmuje (ustrzelenie gościa z jakiś 60-120m) zwykle jakieś 10sec(czasami mniej jak mam dobry dzień). I się pytam czy to zależy od szczęścia, celowania a może są jakieś triki?

PostNapisane: 29 kwi 2008, 15:54 
Spamer!

1. strzelaj pojedynczy pociskami, a nie cala seria :!: , wcisnij 3 i masz pojedynczy tryb, wcisnij znowu 3 i masz ogien ciagly

2. trenuj,trenuj,trenuj, wbijaj na CM ew. na FFA (serwery publiczne) polskie
3. niema żadnych trikow.., skill ot jak bedziesz mial wysokiego skilla, nikt Cie nie pojedzie, teoretycznie... ;)

pomijam kwestie: pingu, packet lostow, lacza ! etc

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 29 kwi 2008, 16:33 

nie nauczysz sie strzelać w tydzień, a w szczególnych przypadkach nawet w miesiąc. Musisz dużo grać, wyczuć broń, odległość i ewentualny ruch przeciwnika

PostNapisane: 1 maja 2008, 10:46 

Po włączeniu ognia pojedynczego pociski lecą dokładnie tam gdzie celujesz... takze rzecz najważniejsza... Najpierw wyceluj, potem strzelaj :twisted:

PostNapisane: 1 maja 2008, 22:31 

:stupid: :mrgreen: Ja na 120 metrów strzelam po 3-4 naboje, tak jak już tam ktoś napisał trzeba wyczuć broń 8) Najlepiej z nią się przespać :mrgreen:

PostNapisane: 1 maja 2008, 23:03 

nie trzeba nic przestawiac na pojedyncze strzaly bo szkoda czasu. wystarczy szybko klikac mycha i tyle

PostNapisane: 1 maja 2008, 23:13 

Dokładnie wodzu!
Wogóle w patchu 1.50 Powinni wyłączyć ten selektor ognia :mrgreen:

PostNapisane: 2 maja 2008, 13:21 

Ehhh, jako doświadczony gracz powiem Ci krótko: Nie słuchaj nikogo kto tu napisze. SAM strzelaj i testuj jak CI wychodzi najlepiej. Twoje strzelanie musi być przede wszystkim naturalne, a nie wyczytanie w forumowych pseudo podręcznikach. Jest więcej technik strzelania niż sobie wyobrażasz i każda z nich jest skuteczna. Niektórzy strzelają seriami w okolice głowe licząc że przynajmniej jeden nabój z serii trafi w głowe, inni wolą robić to wolniej ale tak żeby wszystkie naboje trafiały (patrz pojedyncze strzaly), jeszcze inni wogole nie strzelaja w glowe tylko w klate wieksze serie puszczaja, co tez nie jest zle (oczywiscie jesli przeciwnik jest odsloniety).

Jeżeli miałbym Ci coś poradzić jako początkującemu to zwracaj uwagę na osłonę za którą chowa się przeciwnik. Jeżeli masz do czynienia z dobrym graczem (patrz wszyscy gracze CLan Modowi) który chowa się za jakąkolwiek barierką, to pojedyncze strzaly nie mają sensu. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: jeden strzal nei zabija. Jeśli trafisz takiego raz, to schowa sie i poczeka az uleczy. Wtedy przydaje sie strzelanie seriami, zeby przynajmniej 2 strzaly trafily. Jeżeli przeciwnik jest całkowicie odsloniety, wtedy ( i chyba tylko wtedy ) oplaca sie strzelac pojedynczymi.

Moge Ci powiedziec jak ja robie, ale nie nasladuj mnie, tylko przetestuj sobie czy taki styl Ci odpowiada. Swój skill opieraj na własnych obserwacjach. Więc tak. Zawsze gdy nie widze przeciwnika biegam z "automatem". Dlaczego? Bo nigdy nie wiesz kiedy wyskoczy zza rogu. Pojedynczy strzal wlaczam tylko gdy przeciwnik jest bardzo daleko i jest calkowicie odsloniety (wtedy zazwyczaj kuca i latwo mu wycelowac 2 strzaly w glowe). Mamy więc załatwioną sprawe trybu strzelania. Teraz, im bardziej zaawansowanym jesteś graczem, tym mniejsze serie będziesz puszczał (patrz lepsze wyczucie), dlatego ćwicz tak aby dojść do 2-3 pocisków na serie (wiadomo że nie odrazu wychodzi). To samo tyczy się miejsca strzelania. Im bardziej będziesz doświadczony tym wyżej będziesz celował, aż w końcu będziesz puszczał wyłącznie heady. Nieprawdą jest że ZAWSZE powinno się strzelać w głowe. Nie ma sensu pakować całego magazynka w głowe jeśli się nie umei strzelać i wejdzie 1 pocisk. Lepiej zejsc troche nizej (nie mowie zeby strzelac po nogach) i tam puszczac lekko wieksze serie. Pewnie zostane zjechany przez pseudo prO którzy powiedzą: nieprawda nieprawda, co za bzdury gadasz, każdy prO strzela tylko w głowe! Możesz ich sluchać, ale ja Ci mówie że przez 70% mojej gry strzelałem w szyje, a nawet niżej i wcale źle mi nie szło. Gdyby starczał 1 strzał w głowe to owszem, można by się zastanowić, ale przy 2 często w niewiele dłuższym czasie zabije się strzelając troche niżej.

Troche zboczyłem z tematu, więc teraz dam Ci krótką odpowiedź na główny temat: Jak strzelać na długie odległości? Ano tak jak pisałem, wszystko zależy od tego gdzie znajduje sie przeciwnik. Ja Ci radze przełączać tryb na pojedynczy tylko jeśli jest bardzo daleko i jest odsloniety, inaczej sie nie oplaca :)

Pozdrawiam i życze dużo fragów :)

PostNapisane: 2 maja 2008, 13:45 
Spamer!

DarthPol napisał(a):
Ehhh, jako doświadczony gracz powiem Ci krótko: Nie słuchaj nikogo kto tu napisze.

Czyli Ciebie tez ma nie sluchac ? wiec na daremno dales mu "forumowy" i jak to okresliles "zly" poradnik...
Tu ty i ZeeTox oraz giermen macie tylko racje, totez was warto sluchac :)

Co do strzelania w glowe zgodzę sie . Trzeba nauczyc strzelac tam gdzie sa hitboxy, strzelasz w glowe, a nic nie trafia ? musisz nauczyc sie gdzie sa hitboxy w danej chwili :wink:. Na dalekie gdy przeciwnik sie chowa, stosuje "technike" pojedynczego ognia, co za problem w 1 chwile zamiast 1 pociska wystrzelic 2-5 ? :) (trzeba miec ogarniete palce^^)

ja tez "mowie nie prawde" wiec nie sluchaj mnie ? :)

btw, fajna lektura :)

EOT ?

@down

a wiesz co to cfg ? przesowanie hitboxow :) ?

kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Ostatnio edytowano 2 maja 2008, 17:01 przez Blizzard_, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 2 maja 2008, 16:59 

darthpol nie zgodze sie z toba ze nie zawsze trzeba strzelac w glowe... ZAWSZE trzeba strzelac w glowe... jesli grasz ze skilowymi przeciwnikami to jesli nie walisz w glowe to oni rozwala Cie pierwsi.

PostNapisane: 2 maja 2008, 17:24 

Zadne porady tu nic nie dadzą trzeba po prostu grać i grać... A wszystko przyjdzie samo :omg:
Cytuj:
jesli grasz ze skilowymi przeciwnikami to jesli nie walisz w glowe to oni rozwala Cie pierwsi.

Z tym się zgodze :shock:

PostNapisane: 2 maja 2008, 18:19 

Co do strzelania seriami, TO jest BF2142, nie BF2. Z niewiadomych powodów tylko w ogniu pojedynczym kule leca dokładnie tam gdzie sie celuje, jesli ma sie automat i strzela po 1 strzale nigdy nie ma sie pewnosci czy pocisk poleci tam gdzie ma i ogolnie w te okolice (zdaza sie ze leci np metr w bok ;p (jesli pierwszy pocisk odlceci na ten przyslowiowy metr to kolejne tez (Sam to zaobserwowałem)) )

PostNapisane: 2 maja 2008, 20:55 

Wow, czytam Wasze wypowiedzi i jestem w szoku :shock: Obcuje z mega prO albo maszynami :O Ja nie potrafie strzelać w miare szybko po jednym strzale używając ciągłego ognia ( po prawie roku grania w BFa ), zwłaszcza jeśli trzeba trafić 2-3 pociski w jedną sekundę, więc respect dla Was. Dodatko pojedynczy ogniem też nie potrafie puścić 2 headów zanim osoba się schowa spowrotem za osłone (patrz w 1-2 sekundy).

Prototyp: Zdefiniuj proszę "doświadczonego gracza" ;) Przez poł roku walenia w głowe było dla mnie rzadkością, a bez problemu rozwalałem 70% napotkanych graczy. Co prawda na początku grałem tylko na rankingowych ale wtedy było tam całkiem sporo dobrych graczy (SPQR, dawne PL4FC), więc bez przesady, poza tym wątpię żeby chociaż 60% Twoich zabójstw to były heady ;)

Blizzard: racja, zapomniałem o konfogach :) Jeśli zatem chodzi o nieczyste zagrania, to wszystko co tutaj napisaliśmy jest nieważne. Dzięki odpowiednim modyfikacjom, potocznie nazywanym cheatami czy configami, możesz praktycznie wszystko. Zabijasz jednym strzalem, nie masz odrzutu, trafiasz same heady i Bóg jeden wie co jeszcze. Osobiście nie radze Ci nawet próbować oszukiwać, bo masz duże szanse na wykrycie przez punkbustera i globalbana.
Więc zanim zaczniesz oszukwiać, zadaj sobie pytanie: Do you feal lucky punk? :D

PostNapisane: 2 maja 2008, 21:05 
Spamer!

jak uzywac czegos, to tylko z najwyższej polki :lol:

nie obce mi cfg roznego rodzaju ;), ale wole grac na defie = wieksza przyjemnosc z hedow :)

PostNapisane: 2 maja 2008, 21:18 

ludzie!!! zmiana pliku usersetting costam GÓw.... daje!!!! testowalem wiele configow i moge wam szczerze powiedziec ze wpisywanie tam roznych wartosci nic nie zmienia

darthpol 3/4 moich fragow to HS... jesli nie moge walnac heda to sie chowam albo uciekam... bawienie sie w walenie gdziekolwiek jest dobre na freeplayiu z noobami... zagraj spara z panami ze Skilly albo n1one zobaczysz o co chodzi

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2