5 stron o niczym. To może ja napisze jak gram supportem ( dla jakichś świeżych graczy, BTW sam nie gram długo bo od czerwca w BF'a, oczywiście grywałem w HL, CS, UT, AA i inne pierdoły).
Gram tylko FFA (nie mam czasu na grę w klanie i ktoś złośliwy zaraz pewnie doda, że skilla też nie

).
Jeśli gram supportem to biorę zawsze shotgun, radar i skaner ( nie pytajcie mnie teraz o nazwy tych urządzeń), tworzę 'squad' i zapraszam ludzi (jeśli na początku się nie przyłączają to nic nie szkodzi przyłączą się jak zobaczą, że grasz z głową a nie tylko nabijasz fragi).
Właśnie gdy gram supportem z tym configiem to zabieram się za przejmowanie flag: biegnąc do flagi rzucasz gdzieś po drodze spawn'a, biegnąc skanujesz otoczenie, przy fladze rzucasz radar i przejmujesz. Wychodzi całkiem łatwo i przyjemnie (na FFA).
Używanie shotgun'a w połączeniu z radarem jest o tyle dobre, że grając tą bronią dobrze jest albo zajść przeciwnika albo wyskoczyć mu zza rogu w najmniej dla niego nieoczekiwanym momencie ( strzał, chowasz się na sekundę i ew. poprawka).
Ważne jest uzupełnienie swojej amunicji tak aby mieć radar w zapasie ( jak robi się gorąco w koło Ciebie: rzucasz radar i znów masz niesamowitą przewagę). Co jeszcze? W zasadzie w supporcie jestem prawie cały czas w ruchu, zatrzymuje się tylko kiedy mam radar i przejmując flagę widzę że nikt się nie zbliża.
Wybaczcie długość post'a ale może to pomoże jakiemuś świeżemu graczowi. Napewno pomoże bardziej niż dyskusja o tym jak zmieniało się 'kopnięcie' danej broni w kolejnych patchach, bo zawsze uważałem że
Taktyka (czy ew. pomysł na grę) >> Skill