Jim napisał(a):
RedStar napisał(a):
Ja czasami mam tak, ze cos mi sie sni a za kilka dni czy nawet tygodni dokladnie identyczna sytuacja dzieje sie w realu. Deja vu? Czy to moze ze mna cos nie tak? Heh, szkoda, ze nie mozna tego kontrolowac.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mi się wydaje, że to jest tak jak kiedy przychodzisz do jakiegoś mieszkania i wydaje Ci się, że już tu byłeś. A naprawdę po prostu mieszkanie jest podobne do mieszkania w którym kiedyś byłeś
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Mi też się parę razy wydawało, że wydarzyło się coś takiego jak w śnie, ale to dopiero po tym wydarzeniu
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Tak tylko, ze tu juz nie chodzi o np. obrazy (jak w tym przykladzie z mieszkaniem) ale np. cala rozmowe czy sytuacje. Na przyklad podczas rozmowy kiedy uslysze jakas wypowiedz i zgadza sie ona z tym co juz kiedys slyszalem (a wiem, ze nie bylo to w realu) to nagle przez glowe przelatuje mi wyrazne wspomnienie, ze identyczna sytuacja czy rozmowa juz mi sie kiedys przysnila.
Najgorsze jest to, ze kiedy sie budzisz i pamietasz jeszcze urywki ze swojego snu to po paru sekundach i tak sie go zapomina. Ale w glowie gdzies tam zostaja te zapomniane rzeczy, ktore wlasnie moga smignac kiedys przez myśl. Ja tak to wszystko widze, ale ciezko mi to pojac dlaczego tak sie dzieje.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tylko zastanawiam się czy to nie było tylko coś podobnego, a nie "proroczy: sen.