Jim napisał(a):
RedStar napisał(a):
Ja czasami mam tak, ze cos mi sie sni a za kilka dni czy nawet tygodni dokladnie identyczna sytuacja dzieje sie w realu. Deja vu? Czy to moze ze mna cos nie tak? Heh, szkoda, ze nie mozna tego kontrolowac.
Mi się wydaje, że to jest tak jak kiedy przychodzisz do jakiegoś mieszkania i wydaje Ci się, że już tu byłeś. A naprawdę po prostu mieszkanie jest podobne do mieszkania w którym kiedyś byłeś
Mi też się parę razy wydawało, że wydarzyło się coś takiego jak w śnie, ale to dopiero po tym wydarzeniu
Tak tylko, ze tu juz nie chodzi o np. obrazy (jak w tym przykladzie z mieszkaniem) ale np. cala rozmowe czy sytuacje. Na przyklad podczas rozmowy kiedy uslysze jakas wypowiedz i zgadza sie ona z tym co juz kiedys slyszalem (a wiem, ze nie bylo to w realu) to nagle przez glowe przelatuje mi wyrazne wspomnienie, ze identyczna sytuacja czy rozmowa juz mi sie kiedys przysnila.
Najgorsze jest to, ze kiedy sie budzisz i pamietasz jeszcze urywki ze swojego snu to po paru sekundach i tak sie go zapomina. Ale w glowie gdzies tam zostaja te zapomniane rzeczy, ktore wlasnie moga smignac kiedys przez myśl. Ja tak to wszystko widze, ale ciezko mi to pojac dlaczego tak sie dzieje.
Tylko zastanawiam się czy to nie było tylko coś podobnego, a nie "proroczy: sen.