Teraz jest 6 sty 2025, 06:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 sie 2005, 18:57 

mcmt napisał(a):
Tyle się o tym pisze a mimo wszystko cytatów nie ma. W takim razie o czym się pisze? Bo dla mnie o niczym (bullshit).
Dążę do tego, abyś nie czytał ślepo tego co podają gryździpiórki, tylko analizował niepodważalne fakty. Na prawdę, nie wierz we wszystko co pisze prasa.
Czekaj czekaj... Właśnie wy^$ły bomby w hotelu a ty mówisz, że napięcie nieco ustało!!!??? To są właśnie tak zwane przeze mnie "FAKTY"...

1. Post jest uaktualniony, patrz wyżej.
2. Pisałem o napięciu na linii konkretnych krajów, terroryzm jest przecież zjawiskiem powszechnym.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sie 2005, 21:20 

Możecie przestać psioczyć o sytuacji na drugim końcu kontynentu? Mało mamy własnych problemów? I to nie tylko międzynarodowych. Mówię o tych wszystkich pierdołach, do których już przywykliśmy - bezrobocie, debilni, skorumpowani politycy, niskie zarobki i emigracja za pieniędzmi oraz inne takie drobiazgi. No i oczywiście do tego USA nadal nie chce nam darować wiz, Niemcy za naszymi plecami pertraktują z Rosją (kiedyś już słyszałem taką historię...) oraz Łukaszenko bawiący się w drugiego Fidela tuż za naszą granicą. Tylko czekać aż mu ruscy kilka rakiet dostarczą.
Może to tylko moja, nic nie znacząca opinia, ale jeśli Indie chcą się z Pakistanem wyrżnąć bombkami atomowymi, to ja za nimi płakać nie będę. Jakoś przeżyję bez tworaów i pieniędzy z eksportu i importu od nich... Nie, żeby mi nie zależało na życiach tych ludzi, ale jakoś bardziej zależy mi na Polsce... Z góry przepraszam, jeśli kogokolwiek tym wywoem uraziłem, ale po prostu uważam, że najpierw powinniśmy się zabrać za doprowadzenie sytuacji w naszym państwie do normy a dopiero potem zajmować się sprawami bardziej odległych krain.

PostNapisane: 3 sie 2005, 21:36 

Scorpion napisał(a):
mcmt napisał(a):
Tyle się o tym pisze a mimo wszystko cytatów nie ma. W takim razie o czym się pisze? Bo dla mnie o niczym (bullshit).
Dążę do tego, abyś nie czytał ślepo tego co podają gryździpiórki, tylko analizował niepodważalne fakty. Na prawdę, nie wierz we wszystko co pisze prasa.
Czekaj czekaj... Właśnie wy^$ły bomby w hotelu a ty mówisz, że napięcie nieco ustało!!!??? To są właśnie tak zwane przeze mnie "FAKTY"...

2. Pisałem o napięciu na linii konkretnych krajów, terroryzm jest przecież zjawiskiem powszechnym.

Teraz dla mnie twój post przedstawia konkrety, w które skłonny jestem uwierzyć, aczkolwiek tak jak pisałem nie sądzę, aby powstał otwarty konflikt zbrojny pomiędzy na tyle rozwijającymi/rozwiniętymi państwami.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2005, 00:32 

tak sobie czytam te wasze powazne wypowiedzi.....i musze stwierdzić że niedługo wyjdzie BF3 z tym że nie wyprodukowany przez EA tylko przez życie.

eee ...nie płakać ...prezydent rosji poprostu musi pokazać siłe po stracie przy naszym udziale Ukrainy.....

PostNapisane: 8 sie 2005, 20:58 

mcmt napisał(a):
A podobno to Piasek nosi żółto-brązowe boxerki...

SZOK

PostNapisane: 10 sie 2005, 10:29 

mcmt napisał(a):
Scorpion napisał(a):
mcmt napisał(a):

Teraz dla mnie twój post przedstawia konkrety, w które skłonny jestem uwierzyć, aczkolwiek tak jak pisałem nie sądzę, aby powstał otwarty konflikt zbrojny pomiędzy na tyle rozwijającymi/rozwiniętymi państwami.
ja takze, ale nasze panstwo nie robi nic w kierunku zalagodzenia konfliktu i zeby bylo tego malo, to M.Belka dla bialorusinow, ktorzy maja nas serdecznie gdzies :P poswiecil 1.000.000 zł na otwarcie w Polsce niezaleznego, bialoruskiego radia - no PARANOJA JAKAS...

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2005, 13:16 

Greyman napisał(a):
Może to tylko moja, nic nie znacząca opinia, ale jeśli Indie chcą się z Pakistanem wyrżnąć bombkami atomowymi, to ja za nimi płakać nie będę. Jakoś przeżyję bez tworaów i pieniędzy z eksportu i importu od nich... Nie, żeby mi nie zależało na życiach tych ludzi, ale jakoś bardziej zależy mi na Polsce...

To pomyśl teraz że Polska wpada w podobny konflikt, np. z Bialorusią (przyjmijmy że oba kraje mają b. atomowe - wiem, wiem - science fiction :)) a reszta państw - twoim śladem wypina się na nas, i pozwala robić co chce.

Co do Białorusi - wydymany do granic mozliwości konflikt, gdzie media zrównały kilkaset tysięcy polaków do kilku osób. Jak? "Represje związków Polaków na Białorusi","prześladowania Polaków" itp.
A z tego co wiem, do aresztu trafiło tylko kilku dziennikarzy. Pozatym Białorusi nadal uważają Polskie pochodzenie za coś hmm "elitarnego" w ich kraju.

Niestety w nagłówkach lepiej brzmi "Prześladowania Polaków na Białorusi" niż "Prześladowania dziennikarzy na Białorusi".
A media nadmuchują całą atmosferę, z niejednego powodu. Znowu okazuje się że goniąc za sensacją i wzrostem oglądalności potrafią naginać fakty że aż głupio to oglądać.
Czasami zsam zastanawiam się, której ze stron zalezy na stałym podgrzewaniu konfliktu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2