Teraz jest 3 gru 2024, 22:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2005, 23:36 

mirobanan1 napisał(a):
Gonzales napisał(a):
Piotr3k napisał(a):
Godnym przeciwnikiem, a raczej nastepca bedzie BF3 :) o ile wyjdzie...

Po sukcesie BF2 chyba możemy spodziewać się trójki :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Marzenia.....

BTW : Jakim sukcesie?

Sukcesie komercyjnym BF2 troche namieszał na tynku girer PC i nie tylko... Weyjdź w BFHQ w liste najlepszych - sklasyfikowanych ponad milion sto łepków :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 00:08 

Gonzales napisał(a):
mirobanan1 napisał(a):
Gonzales napisał(a):
Piotr3k napisał(a):
Godnym przeciwnikiem, a raczej nastepca bedzie BF3 :) o ile wyjdzie...

Po sukcesie BF2 chyba możemy spodziewać się trójki :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Marzenia.....

BTW : Jakim sukcesie?

Sukcesie komercyjnym BF2 troche namieszał na tynku girer PC i nie tylko... Weyjdź w BFHQ w liste najlepszych - sklasyfikowanych ponad milion sto łepków :D

miro nie gra w 2 wiec nie kuma czaczy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 00:13 

niegram w 2 , bo nieprzypadła mi do gustu. Lol to ze zebrał za "pierwszą falą" tylu graczy to tylko dlaetego iż tak naprawde clasic zbudował solidną reputacje i podstawe nazwy "Battlefield" Gdyby nit o to "dwujeczka " by pewnie nie postała. A na trójeczke nie ma co liczyć nawet. Bo to już nię będzie gra dla garczy, acz gra dla kasy.

miro

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 00:23 

mirobanan1 napisał(a):
niegram w 2 , bo nieprzypadła mi do gustu. Lol to ze zebrał za "pierwszą falą" tylu graczy to tylko dlaetego iż tak naprawde clasic zbudował solidną reputacje i podstawe nazwy "Battlefield" Gdyby nit o to "dwujeczka " by pewnie nie postała. A na trójeczke nie ma co liczyć nawet. Bo to już nię będzie gra dla garczy, acz gra dla kasy.

imho sam sobie odpowiedziales, bo EA nie zrezygnuje z wycisniecia jeszcze troche kasy z BF'a... takze wydaje mi sie ze 3 powstanie, nie mowie tutaj o tym czy bedzie lepsza czy gorsza... :wink:

btw. zalet jedyneczki nikt nie kwestionuje (no moze poza ludzmi ktorzy dopiero teraz zaczeli grac w bf'a)
jak widzisz na scenie jestem od samego poczatku, gralem w bf 1, bf: V (ktory mi nie przypadl do gustu), a teraz gram w bf 2 i raczej (na pewno) bede gral w 3... (o ile wyjdzie)...

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2005, 02:03 

Po premierze S:SW trochę w niego pograłem i wiele można o nim powiedzieć złego, ale w przeciwieństwie do całej serii BF nie ma w nim niezniszczalnych domów (że o słupach niewrażliwych na 50 ton stali na nie wpadających z prędkością 50km/h nie wspomnę), to jest piękne: Jedziesz czołgiem, widzisz gościa chowającego się w domku to walisz parę razy i gość ginie pod gruzami :twisted:
Pomysł gry fajny, ale niestety skopany.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2005, 10:19 

Witam wszystkich.
Sporo grałem swego czasu w BF1942, a w szczególności mody - Forgotten Hope, Experience WWII(mój ulubiony) i Desert Combat. Po premierze Soldnera w Polsce postanowiłem dać mu szansę. Chcę w podzielić się z Wami swoimi refleksjami. Z konieczności (jestem w pracy) będzie to dość krótkie.
Soldner nie jest taki zły. Co prawda graficznie nie dorównuje BF2, ale bez przesady, brzydki nie jest. Duża możliwość konfiguracji ubioru i kamuflażu gracza, bardzo dużo broni i sprzętu latającego i jeżdżącego, możliwość zniszczenia otoczenia - budynków, drzew, nawet tworzą się leje po wybuchach. Zatrzymam się na chwile nad tą ostatnią cechą. Wprowadzenie uszkadzalnego środowiska ma ogromny wpływ na rozgrywkę - możliwość likwidacji miejsc kamperskich, tworzenie zatorów z powalonych drzew na drogach, możliwość wejść do budynków przez otwory wybite ładunkiem wybuchowym lub pociskiem czołgowym... Zupełnie nowy świat.
Oczywiście są i wady. Polską wersję bardzo długo gnębił brak możliwości gry on-line spowodowane bugiem. Tryby rozgrywki... hmm... czegoś mi tu brakuje, ale nie wiem jeszcze czego... Rozgrywka bywa czasem chaotyczna (choć zauważyłem, że z reguły wygrywa lepiej współdziałający zespół, ba! Współdziałanie jest kluczem), ale to może dlatego, że na razie grywam na serwerach publicznych z przypadkowo dobranymi ludźmi. Nie wszyscy preferują grę w trzeciej osobie, a widok z pierwszej nie jest porywający.
Społeczność jest dość mała. Gra zdobyła jaką taką popularność głównie w Niemczech, stąd widoczna dominacja graczy niemieckich. Ma to swoje wady i zalety. Zaletą jest to, ze można się zżyć z graczami, poznać ich i polubić. Wada jest oczywista - niezbyt duża liczba graczy... Ale zawsze są s przynajmniej dwa-trzy pełna serwery.
Deweloper gry bardzo pilnuje porządku. Za świadome team kille, za obraźliwe zachowanie itp lecą bany na CD-key. Większość głupków jest szybko elimnowanych.
Ja polecam spróbować. Kosztuje jedynie 20 zł, społeczność graczy jest w większości w porządku, obecny deweloper bardzo pomocny (Projec Zero to grupa non profit, to prawdziwi zapaleńcy). W najbliższej przyszłości ma wyjść patch wprowadzający wiele usprawnień i nowego sprzętu.
Naprawdę polecam spróbować. Nie każdemu pewnie przypadnie do gustu, ale część z Was na pewno będzie zadowolona.
Jeszcze jedno - by grać on-line należy ściągnąć ze strony http://www.gram.pl patcha, który został wydany wczoraj.
Do zobaczenia na polu walki!
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2005, 00:07 

pozwole sobie na małego oftopa, a z racji tego, że najprawdopodobniej jestem osobą młodszą od autora poprzedniej wypowiedzi, postaram wyrazić się jak najdelikatniej.

Drogi Matrixie, rozumiem praca, czasu mało, szef nad karkiem, ale qwa czytaj prosze daty powstania postów i nie odkopuj postów, które mają już ponad miesiąc.

Update:
Z drugiej strony, może to i dobrze, że Matrix podał informacje na temat gry w tym poście (nowy patch, cena, developer itp.) zamiast tworzyć nowy topic...

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2005, 01:15 

Proszę...
Mam nadzieję, że pomogło...

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2005, 13:25 

Jelcyn napisał(a):
pozwole sobie na małego oftopa, a z racji tego, że najprawdopodobniej jestem osobą młodszą od autora poprzedniej wypowiedzi, postaram wyrazić się jak najdelikatniej.

Drogi Matrixie, rozumiem praca, czasu mało, szef nad karkiem, ale qwa czytaj prosze daty powstania postów i nie odkopuj postów, które mają już ponad miesiąc.

Update:
Z drugiej strony, może to i dobrze, że Matrix podał informacje na temat gry w tym poście (nowy patch, cena, developer itp.) zamiast tworzyć nowy topic...

hmm... rozumiem ze archeologia forumowa ktora konczy sie postem typu "hahaha dobre" lub "eeeee?" jest zalosna ale w tym wypadku? Matrix dal rzetelne informacje i co najwazniejsze aktualne. zreszta jak widze po 'updacie' chyba zrozumiales ze twoje oburzenie bylo nie na miejscu ;)

co do Soldnera to chyba qpie, kiedys widzialem oryin (oryginal inaczej) ale byl strasznie zabugowany (wczesna wersja).. ale sama idea gry jest bardzo ciekawa.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2