Teraz jest 3 gru 2024, 21:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2005, 18:55 
Moderator forum

90s napisał(a):
ale nawet jesli byla by to prawda to i tak najgorsze jest to ze my z tej wojny CH.mamy
zostalismy poraz kolejny pieskami USA i poraz setny zrobieni w wielki balon.
nie ma jak dostac pieniadze za zakup wylacznie sprzetu od nich.

ps. nasi tam gina za nic.nawet o wize nie mozna sie starac.
i to juz nie chodzi o pienadze.

W Iraku służą ochotnicy za niezłe pieniądze. To że TY ch... z tej wojny masz to prawidłowo - za co niby miałbyś coś dostać?? Za siedzenie na dupie przed kompem i pisanie takich głupot?

Smutne jest że chciałbyś krew naszych żołnierzy przeliczyć na mamonke. Albo na wizy. Za nic pewnie masz takie głupoty jak wolność, bezpieczeństwo światowe, pomoc biedniejszym... Jakże świątecznie z twojej strony.

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2005, 21:18 

mozna dyskutować, też z tej wojny mam narazie chu.a, a misja utrzymuje sie poczesci z moich podatków. Za ta kase np. mozna by poprawić pare rzeczy w naszej koffanej ojczyźnie :) mimo to generalnie zgadzam sie z tobą, wiadomo że, jazda jest po rope ale może przypadkiem wyjdzie im demokracja w iraku.

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2005, 22:13 
Moderator forum

aBe napisał(a):
mozna dyskutować, też z tej wojny mam narazie chu.a, a misja utrzymuje sie poczesci z moich podatków. Za ta kase np. mozna by poprawić pare rzeczy w naszej koffanej ojczyźnie :) mimo to generalnie zgadzam sie z tobą, wiadomo że, jazda jest po rope ale może przypadkiem wyjdzie im demokracja w iraku.

Moge podać Ci naprawde wiele wydatków na które idą moje pieniądze z podatków, a które uważam za zbędne. Tak jak na przykład emerytury górnicze czy straż miejska. Odwołać się można również do doktryny neoliberalizmu Roberta Keohana w jej częsci poświęconej stosunkom międzynarodowym aby uznać że interwencja leży w interesie Polski. Jeżeli dodatkowo uda się wprowadzić demokracje w Iraku, kto wie czy wysłanie kontyngentu nie będzie jednym z kluczowych przedsięwzięc dla stabilizacji sytuacji na bliskim wschodzie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2005, 23:47 
Moderator forum

Artykul

Liczba zabitych

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 08:22 

Cytuj:

W Iraku służą ochotnicy za niezłe pieniądze. To że TY ch... z tej wojny masz to prawidłowo - za co niby miałbyś coś dostać?? Za siedzenie na dupie przed kompem i pisanie takich głupot?

Smutne jest że chciałbyś krew naszych żołnierzy przeliczyć na mamonke. Albo na wizy. Za nic pewnie masz takie głupoty jak wolność, bezpieczeństwo światowe, pomoc biedniejszym... Jakże świątecznie z twojej strony

mowiac My nie mowie JA to po pierwsze,po drogie co "oni" zolnierze z tego maja??
dwa tysiace miesiecznie??

mowie o Polsce,place podatki wiec ta woja jest za moje pieniadze tak jak i wiekszosci Polakow.naobiecywano nam za pomoc zlote gory i co z tych obietnic?
sluzba zdrowia nie moze wyblagac paru tysiecy na podstawowe operacje.
startuje kolejna orkiestra by pomoc szpitala bo budzet w tym roku nie zaklada zwiekszenia dla nich funduszy.a na wojne sie znalazly,na pomoc ofiara sunami tez sie znalazly. na wszystko sie znajduja co na popis ale juz na glodujace dzieci w szkolach trzeba akcje pajacyk,dla bezdomnych potrzeba karitas i tak mozna wymieniac w nieskonczonosc a my sie bawimy w wojne by w stanach ropa dalej tania byla.

poza tym powinna byc sonda czy wyrazamy my obywatele zgode na taka interwencje.
i jak slysze takie piepszenie to normalnie slabo mi sie robi.

wiec wysil sie troche jak czytasz te posty bo wiekszosc rzeczy bierzesz zbyt doslownie i byle zaznaczys swoja obecnosc

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 12:58 

Równie dobrze, to u nas mogli rozwalic samolot na pałacu kultury w Warszawie, albo wysadzic autobus, a wtedy nikt by nie patrzył na brak pięniędzy, a wszystkim chodziło by o to by walczyc z terroryzmem :roll:

Swoją drogą oglądałem wczoraj film "Amerykańscy chłopcy" (ang. American Soldiers), opowiadający właśnie o jednym dniu amerańskiego patrolu. Polecam wszystkim, przypomina mi troche Helikopter w Ogniu, z tą różnicą że to Irak :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 15:22 
Moderator forum

olli napisał(a):

Swoją drogą oglądałem wczoraj film "Amerykańscy chłopcy" (ang. American Soldiers), opowiadający właśnie o jednym dniu amerańskiego patrolu. Polecam wszystkim, przypomina mi troche Helikopter w Ogniu, z tą różnicą że to Irak :)

Niestety film beznadziejny. Naciagany, propagandowy i powalajacy brakiem logiki. Z dobrych filmow o Iraku polecam serial Over There.

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 15:28 

czytalem, ze w tym serialu tez jest troche niescislosci

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 18:47 
Moderator forum

90s napisał(a):
mowiac My nie mowie JA to po pierwsze,po drogie co "oni" zolnierze z tego maja??
dwa tysiace miesiecznie??

Doświadczenie, emocje, poczucie wypełnienia obowiązku... I troche więcej niż dwa tysiące. A skoro znajdują się ochotnicy do misji to znaczy że zyskują na tyle dużo że podejmują ryzyko.

90s napisał(a):
mowie o Polsce,place podatki wiec ta woja jest za moje pieniadze tak jak i wiekszosci Polakow.naobiecywano nam za pomoc zlote gory i co z tych obietnic?

Jako że mamy demokracje, to na zasadzie umowy społecznej finansujesz poczynania rządu, jaki by nie był i czego by nie robił. Masz za to prawo do protestu i swobodnej dyskusji.

90s napisał(a):
sluzba zdrowia nie moze wyblagac paru tysiecy na podstawowe operacje.
startuje kolejna orkiestra by pomoc szpitala bo budzet w tym roku nie zaklada zwiekszenia dla nich funduszy.a na wojne sie znalazly,na pomoc ofiara sunami tez sie znalazly. na wszystko sie znajduja co na popis ale juz na glodujace dzieci w szkolach trzeba akcje pajacyk,dla bezdomnych potrzeba karitas i tak mozna wymieniac w nieskonczonosc a my sie bawimy w wojne by w stanach ropa dalej tania byla.

Do Leppera idź się zapisz - ten sam poziom argumentów. Służba zdrowia działa jak działa BO dostaje pomoc od państwa a nie działa w warunkach rynkowych. Widziałeś biednego lekarza? Twoja argumentacja jest błędna ponieważ zgodnie z nią dopóki choć jedno dziecko w naszym kraju jest głodne, powinniśmy zrezygnować z oświaty, dyplomacji, badań naukowych itd. Z ONZ też wystąpmy, bo przecież płacimy składki. Rozwiązanie problemu biedy nie leży w pieniądzach rozdawanych przez państwo, tylko w polepszeniu naszej sytuacji wewnętrznej i zewnętrznej, czemu również służy misja w Iraku.

90s napisał(a):
poza tym powinna byc sonda czy wyrazamy my obywatele zgode na taka interwencje.

Sondy są prowadzone regularnie. Widać że czytasz gazety skoro nie trafiłeś na żadną. Tylko że sonda nie ma żadnej mocy do zmiany polityki rządu. Może chodziło Ci o referendum???

90s napisał(a):
wiec wysil sie troche jak czytasz te posty bo wiekszosc rzeczy bierzesz zbyt doslownie i byle zaznaczys swoja obecnosc

Naprawde nie musze się wysilać czytając twoje truizmy i zupełnie nie mam potrzeby zaznaczania swojej obecności. Widze że argumenty dochodzą do osobistych... Jeszcze chwila a dojdzie do finalnego argumentu wg. Kanta

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 19:58 
Moderator forum

Marneus[PL] napisał(a):
czytalem, ze w tym serialu tez jest troche niescislosci

Jak w kazdej fabularnej produkcji ;) Generalnie jest naprawde dobra produkcja. Poka co czytales.

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 20:16 

hmm... chyba byla o tym dyskusja na wmasg, albo na jakims innym forum ktore odwiedzam. jak bede miec troche wiecej czasu to poszukam :)
edit: a gdzie mozna zobaczyc ten serial? puszczaja go w jakiejs zagranicznej telewizji, czy trzeba sciagac z sieci?

Ostatnio edytowano 29 gru 2005, 20:20 przez Marneus[PL], łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 29 gru 2005, 20:20 
Moderator forum

Marneus[PL] napisał(a):
hmm... chyba byla o tym dyskusja na wmasg, albo na jakims innym forum ktore odwiedzam. jak bede miec troche wiecej czasu to poszukam :)

Hehe na wmasgu to czytalem ;) Standardowe babole w filmach. Ale jak mowie OT oceniam i tak bardzo dobrze w zalewie tego szajsu co produkuja teraz (vide np. American Soldiers)

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2005, 07:42 

Cytuj:
zrezygnować z oświaty, dyplomacji, badań naukowych
.

LOL jak dla ciebie nasz pobyt w iraku to doswiadczenie naukowe lub badania to faktycznie wole by znich zrezygnowano.

Cytuj:
Sondy są prowadzone regularnie. Widać że czytasz gazety skoro nie trafiłeś na żadną. Tylko że sonda nie ma żadnej mocy do zmiany polityki rządu. Może chodziło Ci o referendum???

tak referendum

Cytuj:
Naprawde nie musze się wysilać czytając twoje truizmy i zupełnie nie mam potrzeby zaznaczania swojej obecności. Widze że argumenty dochodzą do osobistych... Jeszcze chwila a dojdzie do finalnego argumentu wg. Kanta
[/quote]

grozba :!:
typowe podejscie admina,ma wladze to jej naudyzwa

Wracajac do tematu to tam nie pojechali ochotnicy z ulicy na dorobek,wiec pisanie o ich korzysciach jest "dziwne".
oni sluza nie pracuja,pod drugie oni nie sa jednostami tylko reperezetantami kraju wiec kraj odpowiada w kazdy sposob za ich czyny,a ich czyny i sam pobyt ciagnie za soba konsekwencje
wiec nie pisz ze maja z tego kase i jakies tam bonusy bo to nie jest argument za tym by nasze wojska mialy tam stacionowac.
Poprostu polski rzad zbyt pochopnie podjal decyzje nie uzgadniajac szczegolow za co my im pomozemy.

i ciekaw jestem jakie mialbys stanowisko gdyby to u nas a nie w hiszpani byl zamach terrorystyczny.

piszac o sluzbie zdrowia nie pisze o lekarzach ani o ,pielengniarkach ktore nie sa bogate

dla Rosji czeczeni to terrorysci.
pomozemy im??
alez skad nie lubimy Rosjan a Czeczen to blizszy nam brat niz Irakijczyk
poza tym za ameryka wskoczymy w ogien.

Polska to jedyny kraj ktory tak fanatycznie wielbi USA
dowodow jest az nadto

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2005, 08:29 
Moderator forum

90s napisał(a):
LOL jak dla ciebie nasz pobyt w iraku to doswiadczenie naukowe lub badania to faktycznie wole by znich zrezygnowano.

Chryste, człeniu - zrozum to co pisze. Pewne działania są konieczne pomimo istnienia biedy i obszarów wymagjących uzdrowienia. Ty natomiast wyrywasz zdanie z kontekstu i cieszysz się tym jak gdyby był to argument merytoryczny.

90s napisał(a):
tak referendum

No i co robisz w tej sprawie skoro tak Ci leży na sercu?

90s napisał(a):
grozba :!:
typowe podejscie admina,ma wladze to jej naudyzwa

Raz jeszcze nie rozumiesz - skoro ty przechodzisz do argumnetów osobistych, sugerowałem że pewnie niedługo sięgniesz do kija. Tym samym ciężko to nazwać groźbą. I jeszcze bardzo prosze, pokaż mi gdzie to niby w jakiejkolwiek prowadzonej przeze mnie dyskusji uciekłem się do "władzy admina".

90s napisał(a):
Wracajac do tematu to tam nie pojechali ochotnicy z ulicy na dorobek,wiec pisanie o ich korzysciach jest "dziwne".
oni sluza nie pracuja,pod drugie oni nie sa jednostami tylko reperezetantami kraju wiec kraj odpowiada w kazdy sposob za ich czyny,a ich czyny i sam pobyt ciagnie za soba konsekwencje
wiec nie pisz ze maja z tego kase i jakies tam bonusy bo to nie jest argument za tym by nasze wojska mialy tam stacionowac.

Nigdy nie napisałem że to argument "za" a jedynie kontra na argument "przeciw". Wyjaśnić? Po wtóre zdrowy człowiek nie podejmuje zachowań niezgodnych z motywacją czyli z zyskiem. Rodzaj zysku jest różnorodny i nie kończy się na pieniądzach. Z twojego punktu widzenia, uprawiający sporty ekstremalne powinni być sowicie opłacani aby to robić.

90s napisał(a):
i ciekaw jestem jakie mialbys stanowisko gdyby to u nas a nie w hiszpani byl zamach terrorystyczny.

Byłoby ono jeszcze bardziej stanowcze.

90s napisał(a):
piszac o sluzbie zdrowia nie pisze o lekarzach ani o ,pielengniarkach ktore nie sa bogate

A co do cholery trzeba skończyć aby być pielęgniarką?? Znam ludzi z dyplomem którzy równie ciężko pracują za podobne lub niższe stawki.

90s napisał(a):
dla Rosji czeczeni to terrorysci.
pomozemy im??
alez skad nie lubimy Rosjan a Czeczen to blizszy nam brat niz Irakijczyk
poza tym za ameryka wskoczymy w ogien.

Jeżeli nie widzisz różnicy między działaniami Rosji i USA to naprawde nie widze sensu rozmowy z tobą jak i z wszelkiego typu lewicującymi geniuszami. Nie mam zamiaru tracic więcej czasu na bezowocne przepychanki z tobą. EOT z mojej strony.

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2005, 10:13 

Cytuj:
Jeżeli nie widzisz różnicy między działaniami Rosji i USA...

roznica jest w metodach,podstawa i przeslanki podobne

i ja rowniez nie mam zamiaru sie z toba spierac bo rozmowa juz ryje po dnie i zaczynaja padac jakies chore okreslenia.
ty wiesz swoje ja swoje

co do ludzi po dyplomach to sa rozne metody ich zdobycia
znam wielu co nic nie potrafia i za co maja wiecej zarabiac??
za to ze sie uczyli bez zrozumienia,ze maja dwie lewe rece. i tylko tytul przed nazwiskiem mialby im caly swiat otwierac.?
wazne sa umiejetnosci :!:

ps. co do czytania postow to czytam twoje tak jak ty moj pierwszy przeczytales,czyli dosadnie i przesadnie.
czasem warto sie doszukac glebszego slowa znaczenia.

pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2