Teraz jest 5 gru 2024, 04:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2005, 15:42 

patrzeć niżej...

Ostatnio edytowano 21 lut 2005, 16:03 przez HamP, łącznie edytowano 11 razy

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2005, 15:44 

patrzeć niżej...

Ostatnio edytowano 21 lut 2005, 16:04 przez HamP, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2005, 15:53 

patrzeć niżej...

Ostatnio edytowano 21 lut 2005, 18:27 przez HamP, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2005, 15:54 

patrzeć niżej...

Ostatnio edytowano 21 lut 2005, 16:07 przez HamP, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2005, 15:57 

To jest ostateczna wersja posta (coś forum szwankuje i taki efekt :/ )

No cóż,chyba komuś na odcisk nastąpiłem :P
Sarkazmu nie było - moja wypowiedź ma charakter jak najbardziej neutralny (co do questów,to chciałem dać do zrozumienia,że są one nie tylko w stylu pójdź i zabij,ale właśnie takie nietypowe,jak z tym krecikiem).
Każdy może wyrazić swoje zdanie,ale na przyszłość staraj się nie atakować wypowiedzi innych,jak to zrobiłeś w swoim ostatnim post'cie.
A tak btw,to Sony ma znacznie większe doświadczenie w grach MMORG i to naprawdę widać: cały czas coś ulepszają (zgodnie z propozycjami graczy),mają świetny sztab ludzi odpowiedzialnych za pomoc graczom (Live Chat też jest), mają świetne serwery (nie ma czegoś takiego,jak crash serwerów,chociaż ilość graczy,która gra w EQ2 jest równie wielka,co w przypadku WoW), ponadto stworzyli grę po prostu wielką,która zadziwia,która ma ogromne możliwości i która po prostu jest na lata (w pierwszą część niektórzy grają od chwili premiery,czyli przez..5.5 roku już i jakoś się nie nudzi,bo co chwilę dodawane są nowe elementy - czego np.w przypadku WoW nie widać: od chwili premiery amerykańskiej wypuścili rapterm ze dwa patche,które i tak specjalnie wiele nie zmieniają...). PvP w EQ2 jest w fazie produkcji i bankowo będzie dopracowany - tak więc spokojna głowa :P (ale i tak Cię nie przekonam,więc nawet nie próbuję)
A tak się spytam: czy Ty w ogóle grałeś w EQ2? Bo coś mi się widzi,że opierasz swoje (skądinąd mylne) przemyślenia na tym,co sobie gdzieś tam poczytałeś...Ja natomiast mocno pograłem w obie gry i swoją wypowiedź piszę na podstawie doświadczeń z obiema grami, czego u Ciebie po prostu nie widać.
Tak czy siak,sugeruję koniec dyskusji,bo jak ma wyglądać na takim poziomie (z twojej strony),to ja dziękuję. I wróćmy do właściwego tematu,czyli tego,czy ktoś z tego forum gra w EQ2?

PS.Raid'y w EQ2 są i to sporo (i spore) i przede wszystkim warto je przeprowadzać (chodzi mi o korzyści z nich wynikające),tak więc...znowu palnąłeś,a nie nabiłeś...

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2005, 19:42 

Sony to doswiadczenie ma ale w powielaniu i wtornosci gier, EQ2 ktore mialo byc przelomem w grach mmo jest kolejnym przecietnym tytulem, ktory wybija sie tylko grafika (imo plastikowa i sztuczna).
Odnosnie serwerow.. he he wiesz jak serwer nie jest obciazony to raczej nie padnie, WoW US posiada ponad 40 serwerow, kazdy ma ponad 3000 graczy, ciekaw jestem jak wyglada sprawa z serwerami EQ2 :)
Cytuj:
od chwili premiery amerykańskiej wypuścili rapterm ze dwa patche,które i tak specjalnie wiele nie zmieniają...)

Premiera US byla wymuszona przez Vivendi, dopiero od premiery EU rusza gruntowne zmiany, natomiast nie wiem czego ty sie spodziewasz po grze, ktora jest na rynku od 2 miesiecy.. nowego dodatku do kupienia? Dodatkowych lvli do natluczenia? Ludzie w tym momencie maja co robic, a jesli nie masz pomyslu, to najwidoczniej pomyliles gry.
Cytuj:
PS.Raid'y w EQ2 są i to sporo (i spore) i przede wszystkim warto je przeprowadzać (chodzi mi o korzyści z nich wynikające),tak więc...znowu palnąłeś,a nie nabiłeś...

Chyba nie zrozumiales o co mu chodzilo. Jak sobie wyobrazasz raid 20+ osob, gdy przy 3 osobach na ekranie masz ~20fps?

Ps. acha jeszcze tak cos od serca ;)

Cytuj:
Prezes Sony obsypuje komplementami World of Warcraft
Z poniższego przykładu wynika iż nie zawsze konkurencja musi być niezdrowa a rywalizacja zacięta i na noże. Prezes Sony Online Entertainment w tych słowach opisuje najnowszy produkt spod znaku Blizzard:

„Z naszego punktu widzenia istotne jest, czy istnieje poważna konkurencja na rynku gier sieciowych. World of Warcraft niedawno pojawił się na tej scenie, radząc sobie doskonale. Grałem w tą grę mnóstwo czasu i uwielbiam ją (podobnie jak inni pracownicy SOE). Jeśli producent gra w grę innego producenta, jest to największy komplement jaki można otrzymać. Dlatego panom (i paniom) z Blizzarda mówimy: ‘Niezła robota!’

Nie zapominajmy jednak, że WoW to świetna gra a Blizzard to poważna konkurencja. Osobiście cieszę się, że są na rynku. Sprawiają że musimy się skupić i grać naszymi najlepszymi kartami. Z całą pewnością ekipa Blizzarda otworzyła nam oczy na pewne sposoby rozgrywki, różne zupełnie od tych, które powstałyby u nas. Mam też nadzieję, że inni producenci gier MMO zobaczą że, już nie wystarczy zrobić dobrą grę oldschoolowymi metodami. Cieszę się, że przy robieniu EverQuest II obraliśmy taką metodę jaką obraliśmy. W pewnym momencie utknęliśmy w miejscu, robiąc grę jeszcze bardziej wymagającą/hardcorową. Kto wie co złego mogłoby się wtedy wydarzyć. Musimy rozwijać się jako firma robiąca gry MMO na coraz większą skalę, bo z dnia na dzień, systematycznie ten rynek będzie się powiększał. Nasze gry muszą dawać dużo radości i być łatwe do opanowania”

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=18066

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2005, 20:12 

EQ2 nie miało być przełomowe - miało być lepsze od poprzednika i to się udało (wręcz doskonale).A wiesz,powielanie dobrych wzorców,to jak najbardziej prawidłowa czynność (a jeśli uważasz inaczej,to miej na uwadze to,że WoW jest tak właściwie całkowitą zżyną).
Co do grafiki - plastikowa? Ok,rzecz gustu (ja uważam,że grafika z WoW jest jak z jakiejś bajeczki dla dzieci,jak zresztą cała gra...). Tak czy siak,EOD,bo zaraz wojna będzie,bo i tak nie docierają do Was podane przeze mnie wyżej argumenty i w ciemno (coś a'la dewotki od rydzyka) będziecie bronić tytułu,który jest po prostu dobry,ale nie aż tak dobry (lecz równie, podkreślam RÓWNIE popularny) jak EverQuest 2. Dziękuję za uwagę i więcej nic już nie dopiszę,bo widzę,że coniektórzy mają problemy z rozumieniem tekstu (nie chodzi mi o to,czy komuś się dana gra podoba,czy nie - chodzi o analizę argumentów/faktów,a to jak widać coniektórym nie wychodzi)

PS.Uczestniczyłem w raid'ach (24 osobowych,4 grupy) i dobrze się grało - trzeba było trochę zredukować detale,ale grało się dobrze (w chwili,gdy pisałem tamte wcześniejsze posty nie miałem jeszcze w pełni rozgryzionych ustawień grafiki gry).

PS2. Temat do zamknięcia/usunięcia,wedle woli moderatora.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2005, 20:40 

EQ2 = EQ1 + grafika + pare nowych ladow. To wszystko. Powielanie starych wzorcow (bo czy dobre to mozna podyskutowac), to nuda, schematycznosc i pojscie na latwizne.

Mowisz ze nie docieraja do nas argumenty? Dziwne bo ja skontrowalem Twoje, natomiast teraz nie podajesz zadnych nastepnych argumentow procz typowego mowienia "nie rozmawiam z wami, bo jestescie zaslepieni/fanatyczni/etc", prosze o jakies konkrety bo narazie tych za duzo nie widze.
Cytuj:
PS.Uczestniczyłem w raid'ach (24 osobowych,4 grupy) i dobrze się grało - trzeba było trochę zredukować detale,ale grało się dobrze (w chwili,gdy pisałem tamte wcześniejsze posty nie miałem jeszcze w pełni rozgryzionych ustawień grafiki gry).

W WoW raidy to minimum 40 osob i nadal mozna grac na maksymalnych detalach przy srednim sprzecie.

Cytuj:
PS2. Temat do zamknięcia/usunięcia,wedle woli moderatora.

To chyba nie od Ciebie zalezy?

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2005, 08:49 

Ja dodam tylko od siebie, że na dzień dzisiejszy z World Of Warcraft gra aktywnie codziennie po kilka godzin spora gromadka EJW oczywiście pod naszym szyldem GLIDIOWYM EJW. Siedzimy sobie na TS i klimat jest niesamowity. Są to oczywiście ludzie znani ze sceny BF spotkać można nas na serwerze Burning Legion:

Splinter (EJW)
Grey (jako samotny) (EJW)
siena (EJW)
qubix (EJW)
Nor (EJW)
Dre (EJW)
ShaggY (czyli ja) (EJW)
Bandito (SPQR) (w WOW pod szyldem EJW)
UWD (U-Will-Die z SPQR też pod szyldem EJW w świecie WOW)
L@gm@n (jako SMUTNY)

No i dodatkowo jeszcze kilka osób bezpośrednio dobranych do glidii....

Sorki jeśli o kimś zapomniałem, maluje to z mej ulotnej pamięci ....

http://www.ejw.webd.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2005, 10:18 

Yog-Sothoth grałeś w EQ2? Nie żebym bronił EQ2, bo sam gram w WoW, ale nie cierpie dyskusji na jakiś temat, gdy jedna strona nie wie o czym mówi... (to samo do Qubixa).

To może ja coś dodam od siebie :), na serwerze RPG (nie trzeba gadać jakimś średniowiecznym angielskim) Argent Dawn, towrzy się gildia "Bractwo Przymierza" zapraszam ;).

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2005, 10:39 
Moderator forum

Shaggy, chcialem tylko zauwazyc ze pisze sie " GILDIA" :D
Dziekuje za uwage

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2005, 11:05 

A ja bylem bardzo napalony na WoW i chcialem w niego grac, ale wlasnie odstraszylo mnie gonienie za poziomami, ktorego nie da sie tam nawet samemu zbyt uniknac. Questow jest rzeczywiscie wiele, ale to po czesci jest zguba tej gry. Rozpoczynajac gre w WoW liczylem na klimatycznega gre RPG (nie czepiajcie sie, ze na kompa), ale prawda okazala sie inna. Kazdy glownie biega sam, bo juz niewielka roznica leweli wyklucza wspolprace przy questach. Grupki przy wykonywaniu questow tworza sie chaotycznie z nieznajacych sie nawet postaci, a potem sie rozpadaja. Bardziej czuje sie gre single player, niz multi. Nie ma godzin przesiedzianych np w tawernie, gdyz wszyscy biegaja tam i z powrotem w pogoni za awansem. Z tego tez powodu stwierdzilem, ze nie bede gral w WoW. Na prawde nie wiem, czy ten czlon na koncu RPG jest tam sluszny, ale nie bede sie spieral. Zastanawialem sie troche nad EQ2, jednak szkoda mi wydawac kasy w ciemno, poniewaz nie moge nigdzie zagrac sobie w to tak, jak w open beta testach WoW. Obawiam sie takze, ze moje 512 ramu nie wystarczy. Nie granie w MMORPG ma takze swoje zalety, moge sobie w tym czasie poczytac jakies ksiazki fantasy i przygotowac jakas sesje D&D, a gdybym gral, to bym nie mial czasu na inne rzeczy.

P.S.
Na temat WoW wyrazilem swoje prywatne zdanie, do ktorego mam prawo. Moze sie ktos z tym zgadzac, a ktos nie. Mi ta gra nie przypadla do gustu (chociaz czasami mi sie lezka kreci w oku na mysl o niej). Dlatego prosze was, nie czepiajcie sie tego i nie atakujcie mnie z powodu mojej wlasniej opini i gustu.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2005, 11:07 

Nie nie gralem w EQ2 i dlatego tez nie oceniam sposobu rozgrywki, a jedynie prezentuje moj poglad na ta gre (co zreszta potwierdzil HamP). Wskaz mi prosze gdzie sie pomylilem :)

edit:

Smaug odnosnie czlonu rpg w grach mmo to imo zadna gra nie zasluguje na ten dopisek :) Kazdy mmo to pogon za lvlami lub podwyzszaniem skilla, bicie ciagle tych samych mobkow, ciagle farmowanie etc. Chcesz prawdziwego rpg to zagraj w Morrowind / Fallout itp.

Co do lvlelowania w WoW, zauwaz ze nabicie max lvl trwa max 2 miesiace, natomiast w takim AO kolo 1 roku, podobnie w reszcie tytulow na rynku. WoW jest nastawiony na endgaming, mass pvp, raidy. Oczywiscie komus moze sie nie podobac taka rozgrywka, jednak trudno krytykowac ta gre za szybkie lvlelowanie, skoro jest to tylko dodatkiem do glownego trybu jakim jest pvp.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2005, 14:12 

Klimatu RPG trzeba szukac na serwerach tego typu , i z tego co widze kolesie ktorzy tam graja dbaja o swiat , fabule i dobry klimat. I jakos nie widze tam pogoni za lv , oczywiscie znajomosc jezyka szekspira to podstawa :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2005, 16:27 

Mayek napisał(a):
Shaggy, chcialem tylko zauwazyc ze pisze sie " GILDIA" :D
Dziekuje za uwage

no i co z tego ;) ? ludzka sprawa czasami zrobić mały błąd ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2