LipToN Earl Grey szczerze mowiac nie wiem co sie teraz dzieje w WiC bo czekam na demo by zobaczyc czy wniesie cos nowego(choc tworcy zapowiadaja, ze nie...). Zanim jednak wytkniesz cos mi pamietaj, ze to twoj kompan w tej mega "rzeczowej" dyskusji wypowiada sie na temat ilosci graczy oraz ich pochodzenia co zreszta robi mylnie ale nvm.
Co do 2142 to na forum pelno osob zapowiadalo mu klape w tym wiekszosc tych, ktorzy z seria sa dluzej zwiazani. Tylko naiwni i majacy blade pojecie o polityce EA wierzyli w super wsparcie. Tych kilka turniejów nie liczy sie za bardzo bo zdecydowana wiekszosc klanowej sceny z BF2 olala 2142 i wielokrotnie chociazby Wilda narzekala, ze nie ma z KIM sensownym grac. Wielkosc nagrod nie swiadczy o sukcesie gry tak btw ^_^
B4k3r nie kompromituj sie. Czytac sie naucz a potem dolaczaj do dyskusji. To, ze np Fatality zmieni tytul to cos znaczy? NIE! Naucz sie odrozniac zmiane platformy przez klanowcow od graczy. Pewne serie maja swoich wiernych fanow, ktorzy nie odstepuja ich na krok:
-Star Wars
-Warhammer 40.000(zwykly tez ale tu gorzej z grami)
-Starcraft
-Diablo
-Warcraft
-"Realistyczne gry"(Armed Assault, Red Orchestra etc)
Fani tych tytulow pomimo wszystko pozostaja wierni danemu tytulowi/uniwersum tak dlugo jak nie pojawi sie lepsza alternatywa ale zwiazana z dotychczasowa platforma. I tak np. gracze OFP przeszli/przechodza na ArmA. Takie przywiazanie do "marki" jest widoczne/znane i wykrozystywane przez producentow oraz przez prase swiatowa. Podrosnij, pograj, kup pare oryginalow a nie baw sie piratami i wtedy moze tez zauwzysz to...
Nie znalazles mnie nigdzie? Ja tam takich problemow nie mam. Od powstania grywam w America's Army(to juz 5 lat wiec wybacz, ze czasem robie przerwy 1-2 miesieczne) co da sie latwo zweryfikowac ;] Od bodajze 7 lat gram w CSa. Wybacz, ze nie mam z tamtych okresow zadnych osiagniec poza wspomnieniami ale 7 lat temu e-gaming w Polsce nie istnial wlasciwie zwlaszcza, ze malo kto mial "grywalny" net ;] Od dnia premiery pocinalem rowniez w Red Faction i to w jednym z pierwszych/nielicznych klanow PL. W Starcrafta bylem nawet map makerem i z duma powiem, ze w Bnecie moje mapy sie podobaly ;] Pozostaje ci niestety uwierzyc mi na slowo, ze w kazdym z tych tytulow grywalem w klanach, ktore sa uznawane za najstarsze. Bylo tego sporo bo jakos nigdy nie przywiazalem sie do zadnej ekipy. O przepraszam, dlugo bylem zwiazany z najwiekszym polskim shardem MMO Ultimy Online gdzie bylem adminem*
A co mozna powiedziec o tobie? Wskoczyles do teamu juz uksztaltowanego i znanego "na gotowe"(gdy dochodzilem do sekcji FC nikt sie wtedy jeszcze z nimi nawet nie liczyl). tak cie podniecilo tych kilka turniejow, ze pomimo zlikwidowania sekcji przez Delte wciaz uzywasz ich podpisu, banera itd. grow up kid
Doskonale zdaje sobie sprawe jak wyglada projektowanie etgo typu systemu balansu chcoiazby dzieki "*". Projektowales keidys cokolwiek? Ja owszem. Moze nie cala gre ale systemy klas postaci, specjalnosci i wszystko co zwiazane jest z balansem rozgrywki a nikt mi nie powie, ze MMO z setkami template'ow i umiejetnosciami jest latwiejsze do zbalansowania niz RTS z kilkunastoma jednostkami. Tym bardziej jednak dowodzi to tego na jakie wsparcie mozna liczyc ze strony tworcow WiC. W40K ma od groma jednostek i ras a mimo to balans udaje im sie zachowac. Podobnie jest w innych rtsach jak chociazby produkcje Blizzarda. Panowie z WiC nie ogarniaja? No to o czym my tu mowimy?
FoQs chciales cokolwiek napsiac by zablysnac? Nie udalo ci sie