Teraz jest 30 lis 2024, 13:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2003, 12:46 

kriz napisał(a):
MK napisał(a):
no ipięknie właśnie jest 1-0 dla Szwecji(nasi grają jak ostatnie cioty)Szwecja gola......gola......

jak maja takich kibicow, jak ty, to sie wcale nie dziwie, ze tak im "zależy".
Oczywiscie, nalezy im sie krytyka za "gre", ale to reprezentacja twojego kraju. czy nie?

MK napisał(a):
nie wiem jaki musi być przeciwnik dla Polskiej rep.Egipt,Wyspy owcze,a może niewidomi gracze o kulach poruszający

Egipt mialby pewne trudnosci, zeby wejsc do strefy Euro...

oczywiście będę fanatykiem jak ty..... i...nie będzie mi przeszkadzało że moja reprezentacja dostaje od "ostatnich miernot"to nie było ofkoz o Szwecji a tak poza tym to za co mam im kibicować...????mecz za meczem porażki(nie licząc właśnie miernot z którymi wygrywają)oni nawet niczego sobą nie prezentują na boisku(a jeśli chodzi o kibicowanie to ostatni raz im kibicowałem na MŚ w Korei jedyny dobry mecz to Polska-USA a reszta..........no comments)

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2003, 13:09 

MK napisał(a):
oczywiście będę fanatykiem jak ty..... i...nie będzie mi przeszkadzało że moja reprezentacja dostaje od "ostatnich miernot"to nie było ofkoz o Szwecji a tak poza tym to za co mam im kibicować...????mecz za meczem porażki(nie licząc właśnie miernot z którymi wygrywają)oni nawet niczego sobą nie prezentują na boisku(a jeśli chodzi o kibicowanie to ostatni raz im kibicowałem na MŚ w Korei jedyny dobry mecz to Polska-USA a reszta..........no comments)

nigdy nie bylem fanatykiem. raczej kibicem (nie mylic z huliganami). przypomne o co tu chodzi. otoz wybierasz sobie jakas druzyne (powiedzmy reprezentacje Polski ale niekoniecznie) i utozsamiasz sie emocjonalnie z nia. tzn cieszysz sie z wygranych, martwia cie porazki, na meczu zas jestes nieco stronniczy ;). nie polega to nigdy na tym, ze w momencie jak druzyna ma dola, wieszasz na niej psy i kibicujesz przeciwnikom...
Oczywiscie, ze chlopaki nie zasluzyli sobie na stawianie pomnikow, wrecz przeciwnie, mozna ich skrytykowac, wytknac bledy i tyle. a ty od razu przechodzisz na strone Szwedow.
generalnie to zadna filozofia kibicowanie lepszym, ja zwykle tzrymam kciuki za slabszymi, co z fanatyzmem ma malo wspolnego.
kryzys polskiego futbolu to sprawa glebsza nieco niz zly selekcjoner, zle zmotywowani zawodnicy itd. imho, pomimo ze liga polska jest w pelni profesjnalna, ich glowni aktorzy w znakomitej wiekszosci nie daja sie o tym przekonac. ich glowna motywacja sa latwe pieniadze i jaknajszybszy wyjazd na zachod tylko po to, zeby grac w jakiej slabej lidze i wegetowac na lawce rezerwowych. winni sa nie tylko oni, ale chciwi menadzerowie oraz trenerzy, ktorzy nie sa w stanie zapewnic odpowiedniego "wyksztalcenia" (sposob myslenia), no i wyszkolenia rzecz jasna. gdyby nasze zaplecze szkoleniowe stanelo na wysokosci zadania, nie mielibysmy takoch problemow. nikt mi nie wmowi, ze w 40 milionowym narodzie nie mozna znalezc 200-300 utalentowanych pilkarzy, zdolnych do walki o najwyzsze trofea europejskie. niestety do tego polska pilka rzadza "kolesie", ktorych interesuje tylko szybka forsa najczesciej. moze idzie ku lepszemu - patrz Wisła Kraków, Lech Poznań (tu na razie nie widac wynikow, ale to chyba kwestia czasu), Legia. moze...

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2003, 13:52 

Cytuj:
generalnie to zadna filozofia kibicowanie lepszym, ja zwykle tzrymam kciuki za slabszymi, co z fanatyzmem ma malo wspolnego

o to chodzi ja tesh za lepszymi nigdy raczej nie jestem(np.mecz na MŚ Niemcy-Brazylia od początku kibicowałem niemcom bo potrafili się pozbierać i wrócić do gry pokazując dobrą piłkę,a nie jak Brazylia full STARS i wtedy o prosze jak to my wygrywamy to jest proste(ogólnie Niemcy mieli doła ale potrafili się pozbierać i pokazać gre a co z Polską rep.........kiedy się pozbierają....????bo jak na razie to nie mogą mieć pretensji że nikt im nie kibicuje.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 23:53 

Wiec tak. Przemyslalem to i mysle nastepujaco: Szwecja wygra z nami 3-0 po golach A. Svensson'a (15minuta, 70), Allbaeck'a (43). Tak mi sie wydaje. Przy 3 bramce Dudek da ciala. Ofkorz to tylko moje przeczucia.

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2003, 00:16 

Coug napisał(a):
Wiec tak. Przemyslalem to i mysle nastepujaco: Szwecja wygra z nami 3-0 po golach A. Svensson'a (15minuta, 70), Allbaeck'a (43). Tak mi sie wydaje. Przy 3 bramce Dudek da ciala. Ofkorz to tylko moje przeczucia.
Pozwolisz ze sie przylacze do przemyslen.
Nasi w ogole grali w pilke? Sorry ale to co pokazali to zenada. Szkoda mi tylko niektorych graczy ktorzy naprawde cos chca wniesc do druzyny. A reszta jest bo ktos z "gory" taki ma kaprys.

Teraz "maly" cytacik:
Jan Tomaszewski, były bramkarz reprezentacji Polski, po przegranym meczu ze Szwecją (0:3), nie pozostawił suchej nitki na kadrowiczach. Na łamach "Expressu Ilustrowanego" popularny "Tomek" ocenia każdego z "bohaterów" ze Sztokholmu.

Jan Tomaszewski mówi:

O Jerzym Dudku: - Przed meczem ze Szwecją mówiłem, że mamy Dudka i dziesięć koszulek. Niestety, muszę zmienić zdanie. Dudek nie ma prawa zagrać więcej w reprezentacji Polski. Po takich interwencjach - out.

O Marcinie Baszczyńskim: - Kto to jest? Na pewno nie zasługuje na miano kryjącego obrońcy w reprezentacji.

O Jacku Bąku: - Krew mnie zalewa, jak słyszę kreatorów (nie mylić z kretynami), którzy twierdzą, że stoperzy zagrali poprawnie. Na Boga nie było bezbramkowego remisu, tylko porażka 0:3. Co by było, gdyby obaj zagrali niepoprawnie?

O Tomaszu Hajcie: - Kapitan naszej reprezentacji miał taką szybkość, jak ja po pięciu bankietach. A reszta, jak w przypadku Bąka.

O Macieju Stolarczyku: - Nie wiem, gdzie on grał. Na pewno nie w obronie. Bardziej był rozgrywającym, ale przecież każdy musi znać swoje miejsce w szyku. On nie znał, bo rozgrywał piłkę.

O Tomaszu Dawidowskim: - Grał, dlatego, bo jest penitencjariuszem wronieckiego (nie mylić z więzieniem) klubu Amica, z którym związany był Janas. I dlatego musi być promowany. Gdyby nie łysa głowa, nie wiedziałbym, że to Dawidowski.

O Mirosławie Szymkowiaku: - Okazało się, że jego wydolność porównywalna jest z wydolnością listonosza. Przepraszam listonoszy, bo kto wie, czy nie mają lepszej.

O Jacku Krzynówku: - Jeśli ktoś, gra na nie wiadomo jakiej pozycji: lewego czy półlewego pomocnika, to musi wyjść, że jest nijaki. I taki właśnie był Krzynówek.

O Tomaszu Zdebelu: - Po raz pierwszy dowiedziałem się, że problem prowadzenia gry leży w jakimś Zdebelu. Na boisku go nie było.

O Kamilu Kosowskim: - Co on grał? Tego nie wiem. Od pewnego czasu gra zatem "lewego" piłkarza. Kadra nie ma z niego pożytku.

O Arturze Wichniarku: - Jedyny zawodnik, który się sprawdził, ale czy kiedykolwiek w reprezentacji grał w pojedynkę w ataku?

O Tomaszu Kłosie: - Rozmawiamy o zbożu? Bo o Tomku piłkarzu szkoda gadać.

O Marcinie Zającu: - Szkoda, że nie on uciekał, tylko jemu uciekali Szwedzi. Rezerwowy z Groclinu nie może nas zbawić. I nie zbawił.

O Marcinie Burkhardzie: - Może i talent. Ale Janas promuje zawodnika Amiki, bo selekcjoner wyznaje zasadę, wiem, gdzie wrócę, jak mnie wyp.... z kadry.

O Pawle Janasie i Michale Listkiewiczu: - Trener, prezes PZPN i jego przyjaciel niejaki Placzyński, który handluje prawami do transmisji TV powinni zwrócić się o azyl w Szwecji.

O Szwedach: - Wyzerowali naszą drużynę jak premier Miller posła Ziobro.

Jak wiadomo Tomaszewki umie tylko duzo gadac ale tutaj mial chyba sporo racji:(

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2003, 00:13 

muhahahahaha
ten to ma zawsze ciety jezyk :lol: :lol: :lol:
meczu nie widzialem i chyba dobrze zrobilem bo po eliminacjach do mistrzost swiata to lekko przestala grac nasza repra ://

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2003, 11:43 

Ja gdy włączyłem mecz i zobaczyłem stan 0-3 to odrazu wyłączyłem bo nie chciałem patrzeć na porażke naszych

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2