Teraz jest 20 kwi 2025, 14:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 10:47 

RustyNail napisał(a):
komentarze użytkowników którzy słuchali na tych 2 konkretnych modelach były bardzo ważne, dla mnie to żadne bajdurzenie bo niby po co mieli by kłamać, zrobili odsłuch, kupili Philipsa i podzielili się opinią i tyle :D
Mówię Ci, że to audiofilskie bajdurzenia. Taki przykład:
Cytuj:
Na jednej z płyt świadomość solidnego basu była tak duża, iż wydawało mi się, że czuję go na klatce piersiowej - to było niesamowite"
IMHO audiofile cierpią na "omamioną autosugestię". 'ONI" to nawet kable słyszą. :lol:

Wracając do tematu... O ile dobrze zrozumiałem wypowiedzi z w/w linka to te Philipsy ładnie podbijają basy choć rzężą w "środku" jak zrobić głośniej. Górka cofnięta. Taaaak... Świetne do "kabuum" w grach komputerowych! BIERZ! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 15:48 

Mayek napisał(a):
No to pamietaj zeby robic odsluch na porzadnym wzmacniaczu sluchawkowym i CD playerze z osobnym dedykowanym przetwornikiem :D...

Będę ich używał podłączając do moich MegaWorksów 550 THX 5.1 więc nie wiem czy taki rodzaj podłączenia będzie odpowiednikiem "wzmacniacza"... właśnie nie bardzo się znam na "wzmacniaczach do słuchawek"... :roll: , poniżej zamieszczam zdjęcie do mojego pilota (tam wpinam słuchawki) który podłączony jest bezpośrednio do subwoofera, co o tym myślisz ?

Obrazek

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 15:58 

boby7[PL] napisał(a):
RustyNail napisał(a):
komentarze użytkowników którzy słuchali na tych 2 konkretnych modelach były bardzo ważne, dla mnie to żadne bajdurzenie bo niby po co mieli by kłamać, zrobili odsłuch, kupili Philipsa i podzielili się opinią i tyle :D
Mówię Ci, że to audiofilskie bajdurzenia. Taki przykład:
Cytuj:
Na jednej z płyt świadomość solidnego basu była tak duża, iż wydawało mi się, że czuję go na klatce piersiowej - to było niesamowite"
IMHO audiofile cierpią na "omamioną autosugestię". 'ONI" to nawet kable słyszą. :lol:

Wracając do tematu... O ile dobrze zrozumiałem wypowiedzi z w/w linka to te Philipsy ładnie podbijają basy choć rzężą w "środku" jak zrobić głośniej. Górka cofnięta. Taaaak... Świetne do "kabuum" w grach komputerowych! BIERZ! :lol:

Po pierwsze jeśli chociaż część prawdy jest w tych opiniach a było ich 5 to już jest dobrze :D , a po 2 to świetne dajesz komentarze typu "Taaaak... Świetne do "kabuum" w grach komputerowych! BIERZ! " biorąc pod uwagę fakt że nie słyszałeś tych Philipsów 890 :lol: :lol: ja rozumiem że można się opierać na komentarzach innych lub patrząć na suche liczby ale bez przesady...najlepiej odsłuchać osobiście a nie pisać takie głupie komenatarze....

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 16:09 
Moderator forum

Mysle o tym, ze glosniki do kompa NIGDY (chyba nigdy ;) ) nie dorownaja porzadnemu wzmacniaczowi i kompletowi glosnikow wiekszych nieco od tych w Creativach czy innych Logitechach... Takze nie sugeruj sie tym ze masz THX czy inne ciasteczka - dla sluchawek to nic nie znaczy. Osobiscie mialem Creativeowy zestaw Inspire 5500 Digital i paaanie, daj pan spokoj :)
A o wzmacniacz sluchawkowy chodzi w przypadku, gdy jest dedykowany tylko wlasnie do nich :) Sa to droooogie zabawki, i raczej trzeba sie przejsc do porzadnego sklepu HiFi Audio...

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 16:32 

Mayek napisał(a):
Mysle o tym, ze glosniki do kompa NIGDY (chyba nigdy ;) ) nie dorownaja porzadnemu wzmacniaczowi i kompletowi glosnikow wiekszych nieco od tych w Creativach czy innych Logitechach... Takze nie sugeruj sie tym ze masz THX czy inne ciasteczka - dla sluchawek to nic nie znaczy. Osobiscie mialem Creativeowy zestaw Inspire 5500 Digital i paaanie, daj pan spokoj :)
A o wzmacniacz sluchawkowy chodzi w przypadku, gdy jest dedykowany tylko wlasnie do nich :) Sa to droooogie zabawki, i raczej trzeba sie przejsc do porzadnego sklepu HiFi Audio...

Hehe pisząć THX niczym absolutnie się nie sugerowałem, podałem ci po prostu pełną nazwe produktu 8) źle zrozumiałeś :wink: Jeśli mówisz że wzmacniacze do słucahwek to droga sprawa to ja pasuję... jakbym miał znacznie droższe słuchawki to wtedy myśle że było by mnie stać na dopałkę do nich a w takim przypadku to imho nie opłaca się... thx za info :D

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 17:29 

RustyNail napisał(a):
boby7[PL] napisał(a):
O ile dobrze zrozumiałem wypowiedzi z w/w linka to te Philipsy ładnie podbijają basy choć rzężą w "środku" jak zrobić głośniej. Górka cofnięta. Taaaak... Świetne do "kabuum" w grach komputerowych! BIERZ! :lol:
świetne dajesz komentarze typu "Taaaak... Świetne do "kabuum" w grach komputerowych! BIERZ! " biorąc pod uwagę fakt że nie słyszałeś tych Philipsów 890 :lol: :lol: ja rozumiem że można się opierać na komentarzach innych lub patrząć na suche liczby ale bez przesady...

Boże! Udało się! Dotarło do Ciebie, że kpię... Teraz idź poszukaj wypowiedzi takich ludków, którzy wybrali Sennheisery. Dla przeciwwagi :P
Ciekawe co ONI napisali na temat "szemrzącego środka", "jedwabistego dołu", "soczystej górki"... Czy też może odwrotnie? :twisted:

PS1: Ja nie muszę porównywać, by domyślić się, że odkurzacze firm takich jak Elektrolux czy Hoover są lepsze od odkurzaczy Philipsa. IMHO mają bardziej punktowy dól, lepiej wyeksponowaną średnicę i zaokrągloną górkę. No miodzio! Mówię Ci! :lol:
PS2: Propozycja Kal-Ela zdaje się przebijać wszystko. Taka prawda. Maja TELESKOPOWY mikrofon. Wypas :-)

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 18:32 

boby7[PL] - "Ja nie muszę porównywać, by domyślić się.." człowieku skąd ty to bierzesz :lol: :lol: :lol: "domyślić się" :lol: :lol: i jeszcze raz :lol: . Wiesz co ty napisałeś wogóle echhh,, skoro twoje zdanie ma się opierać na domysłach to ja podziękuję ci już teraz za dalsze opinie na temat produktów, możesz założyć jakiś inny topic np "Domyślmy się czy wygodniejsze będą buty Nike czy buty Adidas..." :lol:

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 18:54 

RustyNail napisał(a):
możesz założyć jakiś inny topic np "Domyślmy się czy wygodniejsze będą buty Nike czy buty Adidas..." :lol:

Ależ po co? Wiadomo, że British Knights! :lol:

PS: Ty się tak nie podniecaj, bo słuch stracisz. Piszą Ci ludziki, że Sennheiser raczej lepszy ale Ty wiesz lepiej na podstawie kilku pseudo-aduiofilskich wypocin tych, którzy kupili Philipsy. Co mają napisać, że kupili gorsze? No coś Ty? Zastanów się i potem się dopiero nabijaj. OK? Kupili bardzo dobre, względnie tanie słuchawki i tyle.

PS2: Tak sobie jeszcze raz przeczytałem ten wątek i wychodzi mi na to, że już wybrałeś swoje słuchawki. Dupci nie zawracaj. Właśnie króciutko gadałem na temat tych słuchawek z kolesiami ze studia audio. Kazali mi iść do diabła i kupić takie, w których mi będzie bardziej do twarzy. Przekazuję Tobie ten sarkazm z nadzieją, że odczytasz go właściwie. Właściwie... Już straciłem nadzieję.

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 19:25 

boby7[PL] napisał(a):
RustyNail napisał(a):
możesz założyć jakiś inny topic np "Domyślmy się czy wygodniejsze będą buty Nike czy buty Adidas..." :lol:

Ależ po co? Wiadomo, że British Knights! :lol:

PS: Ty się tak nie podniecaj, bo słuch stracisz. Piszą Ci ludziki, że Sennheiser raczej lepszy ale Ty wiesz lepiej na podstawie kilku pseudo-aduiofilskich wypocin tych, którzy kupili Philipsy. Co mają napisać, że kupili gorsze? No coś Ty? Zastanów się i potem się dopiero nabijaj. OK? Kupili bardzo dobre, względnie tanie słuchawki i tyle.

PS2: Tak sobie jeszcze raz przeczytałem ten wątek i wychodzi mi na to, że już wybrałeś swoje słuchawki. Dupci nie zawracaj. Właśnie króciutko gadałem na temat tych słuchawek z kolesiami ze studia audio. Kazali mi iść do diabła i kupić takie, w których mi będzie bardziej do twarzy. Przekazuję Tobie ten sarkazm z nadzieją, że odczytasz go właściwie. Właściwie... Już straciłem nadzieję.

No nie wiem ja jakbym kupił Philipsy i wcześniej słuchał Senn to bym napisał prawde bo niby po co miałbym kłamać... zresztą chyba niewszystkie te opinie były "skłamane"... To że wybrałem już słuchawki to nie znaczy że nie jestem ciekaw opini innych a jak chcesz żebym ci "dupci nie zawracał" to po co wogóle tu zaglądasz...
Reasumując sarkaźmie jeden ty :wink: słuchawki trzeba odsłuchać samemu, ale jak już wspomniałem że nie mam takiej możliwości, sugeruje się więc opinią innych i wydaje mi się z tych opini że nie warto dopłacać tych 100 zł więcej do Senn 500 zakładając że po obu "stronach" znajdą się prawdziwe jak i nie prawdziwe opinie...... Tak naprawdę nigdy się nie dowiem które były lepsze dopóki nie odsłucham Senn 500... A ktoś kto słuchał tylko jednego z wymienionych w tytule topicu modeli nie może porównać ich ze sobą...a ci co słuchali obydwu powinni pisać prawdę a nie "dowartościowywać się" itp.

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 20:13 

No teraz ok :-)

RustyNail napisał(a):
ci co słuchali obydwu powinni pisać prawdę a nie "dowartościowywać się" itp.

Masz rację. Jednak moje doświadczenie życiowe mówi mi coś zupełnie innego. Koniec, końców... Bierz te co Kal-El doradzał :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 21:43 

Nie wiem czy zauważyłeś ale być może nie czytałeś wszystkich moich postów - ja zamówiłem te Philipsy 890...

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 29 wrz 2004, 22:36 

Mam te Philipsy już i jestem bardzo zadowolony, nie ma porównania do moich starych hehe, pożądne słuchawki.. no ale nie mam je jak prównać z czymś na podobnym poziomie więc daruje sobie "domysły"...

Mahalo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2