kamillos napisał(a):
Wczoraj ok. 22:45 zakończył się wg. mnie najlepszy mecz tych mistrzostw jak na razie: Argentyna 2 - 1 Wybrzeże Kości Słoniowej. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się tak dobrej postawy graczy z Afryki. Mnóstwo pięknych zagrań, szybkie akcje, bardzo dobre podania. Naprawdę niewiele brakowało a WKS odniosłoby dobry rezultat w tym meczu. Argentyna też nie grała źle, ale po nich to raczej można było tego oczekiwać. W sumie nie powinienem być zdziwiony dobrą postawą piłkarzy ze strefy Concacaf, większość z piłkarzy tej drużyny gra w czołowych klubach Europejskich. Liczę, że Wybrzeże wyjdzie z tej niezwykle trudnej grupy.
Racja mecz Argentyny i WKS należał do ciekawych. Podobał mi sie wczoraj spotkanie Meksyku i Iranu, poczatąk był ciekawy, dominował Iran, miał dwie świetne sytuację, po których mógł prowadzić 2:0, Meksyk tez nie dawał za wygraną, ogolnie to trzymałem kciuki za Iranem, mecz zakończył wynikiem 3:1 dla Meksyku, co nieznaczy ze Iran słabo grał, błąd bramkarza i obrońcy przyczynił sie do przegranej Iranu,
Kolejny wczorajszy mecz to Angola - Portugalia. Już w 15 sekundzie meczu Portugalia mogła prowadzić po podaniu Figo do Paulety na pole karne. W 4 minucie Pauleta trafił do bramki Angoli. Piłkarze z Afryki nie dorównywali Portugalczyką techniką i doświadczeniem ale wydawaje mi się, że ich atutem (i innych drużyn z Afryki) jest wytrzymałość i szybkość. Mieli kilka ładnych sytuacji do strzelenia gola jednak nie udało się im. Mecz zakończył się wynikiem 1:0 dla Portugali. Jestem ciekaw co dziś pokaże Ghana z Włochami.
Dziś mecz USA - Czechy, mam nadzieję że nasi sąsiedzi z południa pokażą USA, że ich wysoka pozycja w rakingu FIFA jest jakąś pomyłką. Stawiam na wygraną Czechów. Choć drużyne USA też stać na szybkie kontrataki, jazda Pepicki
Co do Polski, to dziwi mnie cała nagonka mediów na reprezentację. Przegrali mecz i tyle, nie ma co płakać tylko trzeba się przygotować na następne spotkanie. Osobiście liczę na naszych i jestem z drużyną całym sercem. także: POLACY JESTEŚMY Z WAMI

Do boju
Dobra ide przed TV, bo zaraz konferencja z Janasem, Smolarkiem, Szymkowiakiem i zarządem PZPN
update: konferencja o 13.55

coś mi się pokręciło...