Teraz jest 30 lis 2024, 18:10

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 21:19 

Kamilos a słyszałeś o ostatnim przypadku Festiwalu Kabaretowego w Opolu?
Najlepiej to widać porównując "Fakty" i "Wiadomości" w momencie gdy wybucha jakiś skandal w rządzie.

Śmieszą mnie argumenty o tym że teraz nasza polityka zagraniczna jest lepsza bo idziemy ze wszystkimi na noże... Nie wiem jak niektórzy stoją tu z wiedzą z historii ale jakoś nigdy nie wychodziliśmy dobrze na jednoczesnym konflikcie z Rosją i Niemcami...

A poza tym przykład poparcia pomarańczowej rewolucji raczej świadczy najlepiej przeciwko argumentom o braku zdecydowania i [cenzura] /est przez poprzedniego prezydenta wszystkim na około.

Owszem, jeśli chodzi o UE to więcej zawdzięczamy Wałęsie ale to za Kwacha zamknięto negocjacje akcesyjne na optymalnych dla obu stron wówczas warunkach (wystarczy przypomnieć że Pis jako opozycja pienił się wtedy że nie można przystępować do Unii na takich warunkach...ciekawe kiedy byśmy dostali następną szansę?)

Plan uniezależnienia się od dostaw gazu z Rosji powstały też za czasów poprzedniej kadencji a nawet wcześniej (mowa tu o opcji z Norwegią i nowym rurociągu). Nie powiesz mi chyba też że gazoport też powstał w niespełna 2 lata? :D

A co do rozliczania się z przeszłością... jak na razie najlepiej wychodzą im najazdy na najbardziej zasłużone postacie ostatnich 50 lat naszej historii. Próby dyskredytacji Wałęsy, Geremka, Bartoszewskiego to skandal ale widzę że niektórzy z was to tolerują....

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 21:29 

Cytuj:
Kamilos a słyszałeś o ostatnim przypadku Festiwalu Kabaretowego w Opolu?
Najlepiej to widać porównując "Fakty" i "Wiadomości" w momencie gdy wybucha jakiś skandal w rządzie.

Fakty to najbardziej stronniczy program informacyjny na świecie. TVP organizuje festiwal w Opolu i mogą zapraszac kogo chcą. Ja osobiście bym chciał zobaczyć KMN czy Ani mru mur w Opolu, ale ich brak nazywać zamachem na demokracje jest po prostu śmieszne.
MasterM napisał(a):
Plan uniezależnienia się od dostaw gazu z Rosji powstały też za czasów poprzedniej kadencji a nawet wcześniej (mowa tu o opcji z Norwegią i nowym rurociągu).

...i tu pojawia się pytanie, dlaczego go nie zrealizowali?

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 21:33 

Wysunę możliwą odpowiedź:
bo mieli za mało czasu? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 21:35 

Tyle, że oni z tego co pamiętam, z niewiadomych przyczyn, przerwali negocjacje z Norwegami....

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 21:44 

Kamillos zacznijmy od cenzury:

Cytuj:
"Nowa Trybuna Opolska": niektórzy satyrycy zrezygnowali z występu na festiwalu w Opolu, gdy zakazano im śmiać się z władzy. W kabaretonie na festiwalu w Opolu wystąpią m.in. Elżbieta Jodłowska oraz gwiazdor Radia Maryja Andrzej Rosiewicz. Zabraknie za to lubianych przez młodszą widownię kabaretów:
Ani Mru Mru
Neonówki
Kabaretu Moralnego Niepokoju
Mumio
a także "starych", sprawdzonych gwiazd: Marcina Dańca, Krzysztofa Piaseckiego, Jerzego Kryszaka, Krzysztofa Daukszewicza czy Janusza Rewińskiego, Niektórzy artyści odmawiali po sugestiach, że mają się nie śmiać z władzy.

Co do tykania opozycjonistów. "Jak najbardziej tykać opozycjonistów..."tylko, że w przeciwieństwie do Ciebie czy równie zaślepionego Uncle Bluesa ja mam rozum na tyle sprawny, że dodam do tej sentencji "...oraz rządzących". Póki co jednak wszelkie zarzuty, pomówienia itd. względem opozycji okazywały się bezpodstawne i były zwykłą propagandową gierka medialną. W swoim poście wymieniłem tylko kilka z licznej grupy przekrętów PISu a więc dlaczego ich nie rozliczają? Bo to "swoi". O ile pamiętam za czasów SLD prokuratura zajmowała się również sprawami działaczy SLD o ile była taka potrzeba. Widać dało sie być UCZCIWYM.

Co do obalania demokracji. Cytuje za rządzącymi: "Po co zamykać gazety skoro można nałożyć takie kare, że same się zamkną?" (komentarz po "oczernieniu" koalicji przez prasę). gdy Trybunał Konstytucyjny orzeka przeciwko PISowi "Trzeba coś z tym zrobić...", "Na każdego z sędziów można coś znaleźć...", "Ta sprawa nie jest zamknięta...". Inna sprawa, że nominowano ludzi z ramienia PIS do tej instytucji, którzy to mieli "w końcu uleczyć Trybunał" a tu taki psikus :lol:

Co do rozruchów i nietolerancji. Ślepy jesteś czy wiecznie na jakiś prochach? Nie wiem jak ci się udało przeoczyć te demonstracje nazistowskie w Warszawie czy Wrocławiu. Uciszanie sprawy nazistowskich zachowań Młodzieży Wszechpolskiej czy w końcu nagonka na homoseksualistów.

Co do realizacji haseł to wiesz wszystkich nie da się ale część owszem. Kaczyńscy pluli na Kwaśniewskiego, że wydaje majątek na "prywatne" ośrodki gdzie spędza czas rodzina prezydencka. Miał je odsprzedać i zmniejszyć wydatki na kancelarię. O dziwo ogłosił po wyborach, że ośrodki te pozostaną nieruszone(no teraz on tam sie opala więc...)a na wydatki na kancelarię uległy zwiększeniu kosztem środków na stypendia naukowe.

Na prawdę nie wiem jak można być tak ślepym, zakłamanym i głupim by nie dostrzegać jak bardzo PIS na Polakach pasożytuje.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 21:55 

przykład aktualnej "afery"? tajne konta szwajcarskie działaczy SLD. ciekaw jestem, kiedy je znajdą; za tej kadencji, czy następnej?

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 22:03 

odpowiedz jest prosta kary- nigdy ;]
nie wiem jak naiwnym trzeba być żeby sprzedawać mediom gadkę o tym że Szwajcarzy przyślą wyciągi z tych kont bo Polski rząd tak chce...

a do tego co napisał Lailonn dorzucę tylko słynne hasło cięcia wydatków w administracji....rozumiem że przejawia się to przez zwiększenie liczby resortów i ministrów bezteki?

Ach i niczym wisienka na koniec- Włoszczowa...

to co teraz będzie lista zasług koalicji?(długiej lektury mieć nie będziemy) :omg:

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 22:06 

SLD chce wyjaśnić sprawę

http://wiadomosci.onet.pl/1542654,11,1, ... ,item.html

Jeśli nie maja dowodów, wszystkich zamknąć na 5 lat! Ale to sie nie stanie bo w Polsce PISu prawo nie dotyczy koalicjantów.

edit; właśnie w TV pokazali jak amerykańska telewizja polewa się z Kaczyńskiego, że nie ma konta i pieniądze przelewa na konto mamusi, z którą zresztą wciąż mieszka :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 22:39 

@Lailonn
po 1. 'malutkim' mozesz nazywac swoje przyrodzenie, zluzuj jezyk bo ja na ciebie nie naskakiwalem.
po 2. wkladasz mi w usta slowa ktorych nie wypowiedzialem co tez swiadczy o duzej ignorancji z twojej strony w stosunku do innych uzytkownikow tego forum - przejrzyj sobie tresc MOICH postow, a dopiero pozniej pisz w moim kierunku.

co do fundacji joli - jak zapewne wiesz krecil sie wokol niej (jak zreszta i wielu SLDowcow na wysokich stanowiskach) nie kto inny edward mazur, zwany najwiekszym aferzysta IIIRP. oczywisice jola sie wypiera ze go w ogole widziala na oczy (chociaz jak wół widac ja na zdjeciu obok wspomnianego edwarda - wiarygodnosc joli ocen sam). prokuratura juz sie przyglada calemu temu burdelowi, ktory mial sluzyc korzystnemu prywatyzowaniu jak i innym funkcjom ktorych teraz nie pamiętam.

gospodarka - tak, wypracowuje sie jej wzrost przez lata ale rzad nie wspomagal jej w takim stopniu, w jakim powinien (chocby opodatkowanie sportowych spolek akcyjnych, co skutecznie hamowalo, i nadal hamuje, rozwoj polskich klubow). po upadku formalnej komuny, jakos nie spieszylo sie AWSiakom i SLDowcom do gruntownej rozbudowy infrastruktury kraju, autostrad jest tyle, ile jest - 15 lat [cenzura] /est a za rzadow PiSu Polska w ciagu 5 lat zrobi wiecej niz przez te 15 lat bezczynnosci. mowisz ze euro 2012 sie nie odbedzie? ciekawa teoria, porozmawiamy za 5 lat.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 23:06 

blachor jak to wkładam ci w usta słowa, których nie wypowiedziałeś?

Cytuj:
no i jeszcze fundacja Pani Joli, skarbiec mafiozow Cool grosz do grosza....

Cytuj:
kwach to zlodziej i wierze ze mu to kiedys udowodnia.

Ja tu widzę normalne pomówienia i oszczerstwa bez pokryć w faktach.

Co do tego czy się znali czy nie. Może cię to zdziwi ale politycy otoczeni są przez tłumy różnych osób, których nie muszą wcale znać. Jak ja ci zrobię fotkę w autobusie gdzie obok będzie siedział najgroźniejszy morderca w kraju to od razu znaczy, że ciebie należy zamknąć za współudział? Badano sprawę i NIC nie znaleziono. Sprawa zamknięta!!

Ahahaha skoro Polski sport tak bardzo cierpi z powodów rządów ostatnich 15 lat to czemu nie naprawiono tego to tak w ten rok? :lol: Może dlatego, że sędziowie siedzą w więzieniu :D Sprawa z ich aresztowaniem zaczęła się przed dojściem do władzy PISu. Wiem bo akurat pracowałem w sądzie gdzie największych łapówkarzy tej afery sądzono...

Jesteś głupi czy tylko genialnie udajesz? Gdyby nie dotychczasowe 15 la to byś NIC nie miał i NIC nie mógł.

Wpadłeś na pomysł, że może nie było ZA CO budować infrastruktury? Wszelkie inwestycje i rozwój ruszył dopiero po wejściu do Unii, z której to otrzymujemy sporą część potrzebnych na to środków. To SLD walczyło o wstąpienie do Unii, wbrew PISiorom, PLR i Samoobronie. Zrobiono za to reformę gospodarki, edukacji, służby zdrowia i wiele innych. że nie wszystko wyszło idealnie? Zdarza się, budżet nie kondom, się nie rozciągnie.

Cytuj:
a za rzadow PiSu Polska w ciagu 5 lat zrobi wiecej niz przez te 15 lat bezczynnosci

A to ciekawe. Nie skomentuje bo moja kryształowa kula jest w serwisie :lol:

Cytuj:
mowisz ze euro 2012 sie nie odbedzie? ciekawa teoria, porozmawiamy za 5 lat.

Przeczytaj co napisałem. Potem gadaj głupoty bo wyraźnie widać, że z nas 2 to Ty wkładasz rozmówcy słowa, których nie wypowiedział. I choć ci to udowodniłem wklejając cytaty na bank powiesz, że to spisek układu :lol: Ot filozofia życiowa kaczogrodzkiego zaścianka. :stupid:

ps. Nie bój sie, nie taki mały 8)

edit: Ciekawostką jest to, że największy tutejszy fan PISu w dniach wyborów miał zaledwie 15-16 lat :wink: Rozumiem więc, ze poglądy przejąłeś po rodzicach(co akurat jest naturalne). Czy od wyborów zostali już milionerami? :D

Ostatnio edytowano 26 maja 2007, 23:14 przez Lailonn, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 23:07 

te nowe ausotrady i stadiony nie powstaną dzięki Pisowi, tylko napiętemu terminarzowi UEFA. w końcu, wedle deklaracji, to wszystko "ma być przygotowane poza podziałami", więc zasługi możemy przypisywać jedynie federacji europejskiej, że wybrała nasz kraj na organizatora.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 23:13 

http://www.youtube.com/watch?v=aAvHtrhk ... ed&search= fajna ta cenzura na youtube.com :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 23:32 

blachor napisał(a):
jakos nie spieszylo sie AWSiakom

a PiS to niby kto jak nie w większości dawny AWS? :lol:
ogólnie ja tu liczyłem na jakieś sensowne argumenty a nie teksty jakbyś chodził do Pn. Koreańskiej szkoły.

Wczoraj w szkle był fajny sms od widza:
"Na świecie facet bez konta, żony i samochodu jest nikim, a w Polsce jest premierem"
:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 23:40 

MasterM napisał(a):
"Na świecie facet bez konta, żony i samochodu jest nikim, a w Polsce jest premierem"

Lailonn napisał(a):
Ciekawostką jest to, że największy tutejszy fan PISu w dniach wyborów miał zaledwie 15-16 lat Wink Rozumiem więc, ze poglądy przejąłeś po rodzicach(co akurat jest naturalne). Czy od wyborów zostali już milionerami? Very Happy

Cytuj:
te nowe ausotrady i stadiony nie powstaną dzięki Pisowi, tylko napiętemu terminarzowi UEFA.

Argumenty...
Bawcie się dobrze ;). Eot z mojej strony.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 23:45 

Lailonn napisał(a):
Mogę ci godzinami wymieniać poparte faktami oszustwa, kłamstwa, oszczerstwa PISu Ty natomiast jedyne co potrafisz powiedzieć to "Kwaśniewski był pijany na cmentarzu".

ot chocby to wg ciebie powiedzialem JA, poprzedzajac to zdanie wywodami o erotyce, cenzurze itp, ktorych to tematow ja nie poruszalem.

euro 2012 - bijesz w takie tony ze jestes wrecz pewien ze odbiora Polsce i Ukrainie ten turniej

fotki joli - wyraznie widac ze jest to fota, ze sie tak wyraze, pozowana... zreszta, sa udowodnione nagabywania przez mazura, wizyty w domach politykow, ktorzy (min meczony bardzo oleksy) oczywiscie wypieraja sie wszystkiego i w ogole nie maja pojecia kto to jest.

wyjscie z komunizmu to naturalna kolej rzeczy i tylko kwestia czasu kiedy kraj wstapi do UE - otwarcie granic dla zagranicznych inwestorow, import/export na o wiele wieksza skale niz kraje bloku wschodniego wiec kazdy glupi rzad by to potrafil zrobic, ale rzadzacy Polska w tamtych latach nie robili nic ponadto zadnej inicjatywy i mamy to co mamy. spojrz jak sobie radzi Słowenia. a teraz zobacz jakie kraje wraz z Polska wstapily do UE - bardzo podobne politycznie do nas. no i od 2007r jest Rumunia i Bułgaria w ktorych jest jeszcze gorzej. wiec nie mow ze nasze wejscie to ogromna zasluga naszego 'wspanialego' rzadu.

edit: no Lailonn pokazujesz ze jak nie masz argumentow to schodzisz do sprawy wieku i wyzywania od glupkow... widze ze lubisz sie dowartosciowywac swoja dorosloscia

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2