Teraz jest 27 lis 2024, 13:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 cze 2010, 18:39 

ubn napisał(a):
Najśmieszniejszą rzeczą moim zdaniem, jest natomiast optymalizacja i jakość gry. Obecny MoH to beta a dziala lepiej (nie chodzi mi tylko o fpsy) od BC2. Nie ma turbo laga, nie ma problemow z rejestracja trafień a obiekty nie znikają 20 metrów od gracza.

Po napierdzielaj z RPG w chatki, zobacz na mapkę i ilość graczy a na pewno samo ci się nasunie czemu ci się wydaje, że jest lepiej zooptylamizowana ta beta od BC2. Moze i silnik ten sam, ale bardzo okrojony.

PostNapisane: 22 cze 2010, 09:48 
Moderator forum

Sokar44 napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=YId3rsbKERw

Gra nie powala, ot jeszcze jedna z cyklu "zagrać i zapomnieć".

Widzę, że graficznie bardzo ładnie, mniejszy silnik na zniszczenia, większa płynność.
Ot typowe arcadowy warfare, czemu nie ? :)

Update - > http://www.valhalla.pl/news22651-Honor- ... mpany.html

PostNapisane: 30 cze 2010, 10:31 

Nie do wiary, ze to frostbite. To jakas tragedia. BC2 wogole dotknalem, bo cieszyla mnie rozpier6#@ 8) . Tu nie cieszy nic. :evil:

PostNapisane: 1 lip 2010, 11:30 

ej mam pytanie
czy jest możliwość gry lan?
i co-op?

PostNapisane: 2 lip 2010, 20:46 

ogolnie porazka...nie polecam,ktos chce to kupic to niech wezmie rozbieg ,twarz prostopadle do podloza i tak cala para w sciane ze 2 razy:))

PostNapisane: 6 lip 2010, 14:31 

gabcio napisał(a):
ogolnie porazka...nie polecam,ktos chce to kupic to niech wezmie rozbieg ,twarz prostopadle do podloza i tak cala para w sciane ze 2 razy:))

Grałeś w finalny produkt już ? Bo premiera to dopiero pod koniec roku jest :roll:

PostNapisane: 6 lip 2010, 18:31 

Czy ktory z Panow przymierza sie do testowania tego beta- MoHa?

PostNapisane: 7 lip 2010, 01:50 

Ja tez mam jakis key.
Jakby ktos chcial to moge wyslac na pw.
Wlasnie mi mailem przyszlo cus.

PostNapisane: 7 lip 2010, 09:09 
Moderator forum

Pograłem chwilkę aby być w temacie i rozumieć to o czym piszecie.
Faktycznie gra jest .. inna.

Na szybko:

Duży plus za grafikę .. w wersji beta jest rewelacja - istne arcydzieło, wgniata w fotel.
Frostbite jest ale mocno okrojony i to zupełnie co innego niż w Bad Comapny 2.
Gra wydaje się bardziej płynna ze wszystkimi możliwymi ustawieniami wyregulowanymi na maksa.
Bronie, dźwięki, dialogi .. świetne.

Teraz minusy ...
Kolejna naparzanka w stylu "atakujemy na huraaaaaa" jak w znanych Call of Duty czy poprzednich seriach Medal of Honor.
Żadnego wsparcia w teamie ... tylko wybór klas, nie ma tego dreszczyka emocji jak z BC2.
Interfejs razi konsolowym ukazywaniem zdobywanych punktów eksplodujących animacją literek i cyferek - osobiście mi się to nie podoba.

Reszta w trakcie .. trzeba się grą jeszcze pobawić.

PostNapisane: 7 lip 2010, 13:57 

Zgadzam sie z opinią przedmowcy i zapytam jeszcze czy nie macie problemu z wprowadzeniem swoich ustawien?
Bo u mnie podczas wprowadzania wywa;ado ulp.
I w czase gry gdy uruchomie okno czatu, gra sie blokuje-zero ruchu i zeri tekstu.
Ogolnie mysle moze sie spodobac ale czy przebije BC2... Hmm.

PostNapisane: 10 lip 2010, 16:18 

Witam wszystkich. Po pierwsze chciałbym podziękować Eleanorowi za keya. Dzięki temu mogę napisać to co teraz właśnie pisze :)

Więc zaczynamy :
- Gra jest podobna do BC2 oraz MW, MW2. Trochę to wkurzające. Moim zdaniem MoH jest bardziej podobny do BC2 niż do któregoś z Call of'ów ale stanowczo nie powinno tak być! Ale o tym napiszę później...
- Gra wygląda ładnie. Tak, to prawda. BC2 chodzi mi na minimalnych a i tak mam lagi (prawdopodobnie wina pingu). MoH odpalam na prawie maksymalnej grafice i ładnie mi śmiga. Grafika też jest fajna. Broń wygląda jak powinna, nie tak jak np. M416 w BC2, która jest podobna do niczego. Zniszczeń budynków nie ma, ale to nawet dobrze, nie każdy lubi jak mu któs rozwala murek z RPG.
- Gra ma wiele bugów. Tak wiem wiem wiem wiem i jeszcze raz wiem że to BETA. Ogólnie to nie wiem jaki jest sens wypuszczania bety. Czasami mi się zdaję, że producenci celowo psują grę żeby wypuśić betę bo nie mają pieniędzy. To nieźle porąbane. Czy nie lepiej byłoby zrobić grę, oddać ją w ręcę 20-30 testerów, a potem wypuścić na rynek? Teraz jest tak, że wersja finalna gry praktycznie nie różni się od bety, nawet po pobraniu milionów patchy o duuużej wadze. Niech producenci chociaż raz postawią na teamplay, grywalność, nie na bajery.
- Co mnie wkurza: wyobraźcie sobie taką sytuację. Strzelasz, strzelasz, zabijasz 3 wrogów i praktycznie już nie żyjesz. Wiesz, że tylko jeden strzał dzieli Cię od respawnu za ileśtam sekund. Bardzo chcesz mieć kill streak'a. Obracasz się w celu schowania, cofasz się i chcesz przejść, ALE nie możesz tego zrobić, bo jakiś idiota stoi w drzwiach. Giniesz. Jesteś zły. Chodzi mi o to, że takich rzeczy nie było w BF2. Jeżeli ktoś stał w przejściu to go popychałeś. Team tylko kampił na dachach, to ich spychałeś. To było proste i wygoodne. Taki sam problem ma BC2 i MW2. Nie da się kogoś popchać...
- Hitboxy są mistrzami demotywacji również w MoH. Podobna sytuacja. Strzelasz się z wrogiem, zabijasz 2 (bo Ci naszli), kończy Ci sie amunicja. Oddalasz się za ścianę pod ostrzałem. I co? Giniesz stojąc 2m za rogiem (za ścianą). Czasami aż niedowierzam jak zostaję zabity. Szkoda że tego nie nagrywam. Jeśli ktoś z Was grał w BC2 to wie o co mi chodzi.
- Snajperki z red dotem?! Rozumiem że to pierwsza broń, "podstawówka" ale tak być nie może. Mapki są małe. Jednak jako najlepszą klasę uważam właśnie snajpera. Dobry gracz z SVD potrafi być naprawdę groźny. Pozostałe klasy są dość nudne.
- Granatnik i RPG zadają śmiesznie niskie obrażenia. Z jednej strony to dobrze, bo nie ma tego co w BC nazywa się CG noob. Jednak z drugiej, gdy zamierzasz strzelić w grupkę osób możesz być pewny, że nie nabijesz multikilla...
- Kampienie. Widocznie zostałem tak stworzony, że nie umiem ustać w miejscu dłużej niż 10 sekund. RUSH! to jest to! Jedyna słuszna taktyka na takie gry z małymi mapkami. Jak widzę 4 osoby stojące w miejscu od 1min to mnie krew zalewa. Jak chcecie pokampić, to pograjcie w CS'a.
- Ogólnie idea gry która jest i troche BFem, i trochę CoDem jest bezsensowna. Moim zdaniem gry strzelanki należy podzielić na 2 kategorie: taktyczne (kampienie, skupienie, zero zbędnych ruchów) czyli np. ArmA oraz na gry do Rushowania (idziesz na rzeź - serdecznie polecam CoD MW2). Jeśli chcę się pokampić, to gram w Armę. Jeśli chcę porushować, to gram w CoD'a. Wszystkie gry chcące być MW2 i BC2 w jednym są beznadziejne. Jedynym wyjątkiem jest BF2 (po 600h dalej mi się nie nudzi i chętnie do niej wracam). Takie jest moje zdanie.
- Co do moich doświadczeń: w BC2 gram już prawie 300h, w MW2 ok. 100h, a w MoHa jeden dzień. Możecie powiedzieć że za mało grałem w Medala żeby się o nim wypowiadać, ale jak już mówiłem wcześniej, to mieszanka gier, w które już grałem, gram i będę grał.

Sorry za wszystkie błędy, literówki, etc. Jak narazie postaram się więcej pograć w MoH, żeby zebrać trochę wiedzy, której być może mi brakuje.

Pozdrawiam!

PS. Dzięki za przeniesienie ;)

PostNapisane: 2 paź 2010, 01:45 
Redaktor Battlefield.pl

Otwarta beta startuje 4 października, ale klienta można pobrać już teraz - http://www.medalofhonor.com/pcopenbeta .

Już sobie ściągam, gierki na pewno nie kupię bo to nie moje klimaty ale pograć te parę dni w betę za friko nie zaszkodzi

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 2 paź 2010, 18:51 

Po obejrzeniu paru filmików odwołałem pre-ordera. Mutli to istny klon BC2, a ten nie przydał mi do gustu. Co prawda przepada szansa na zagwarantowany udział w becie BF3, ale jak wszyscy wiemy i tak będzie się można do niej dostać za free, to samo zrobili z Red Alertem 3 i betą C&C4 (nawiasem mówiąc oba to gnioty...).

Mam nadzieję, że na nowej odsłonie CoD się nie zawiodę (oby była tak świetna jak "4", a nawet lepsza :P ).

PostNapisane: 2 paź 2010, 22:11 

Ja właśnie zagram w betę (i to dużo) gdyż chcę sprawdzić czy gra będzie warta kupienia, bo w zamkniętej becie nie była. Black Ops kupię na pewno bez zastanowienia ale tutaj.... cóż zobaczymy jak to będzie :D Tylko żeby snajp z red dotem nie było bo mnie krew zalewa :D

PostNapisane: 4 paź 2010, 07:42 

Wie ktoś może o której będzie można już grać, sprawdzałem o północy i teraz, ale nie da rady jeszcze.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2