Teraz jest 5 gru 2024, 04:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2005, 12:38 

Aaaa wiecie co dziś (tj. Piątek 25.03.2005) leci na TCM 8)
ZŁOTO DLA ZUCHWAŁYCH :lol: o godz. 21 kto nie widział niech zobaczy warto :lol: :lol: :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2005, 14:55 

Saints and soldiers tez jest w porzo..

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2005, 21:56 

juz nie bede pisal, ze sam zakladalem chyba takie tematy dawno temu, ale cush:
WW2
bitwa o anglie, kompania braci, o jeden most za daleko, stalingrad (.de), kryptonim gwiazda, bitwa o ujscie rzeki, droga do wolnosci (to chociaz w miare na faktach, bo sa i inne fajne, ale niezbyt prawdziwe: ryan, windtalkers, cienka czerwona linia, great escape, dziala nawarony, sahara)
Vietnam i inne
bylismy zolnierzami, BHD(nie prawdziwe jw czas apokalipsy, pluton, lzy slonca, full metal jacket)
a filmy typu: tylko dla orlow, zloto dla zuchwalych, czterej pancerni, jak rozpetalem druga wojen sw, kloss sa *******, ale nie wojenne

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2005, 23:50 

Pablo1713 napisał(a):
Aaaa wiecie co dziś (tj. Piątek 25.03.2005) leci na TCM 8)
ZŁOTO DLA ZUCHWAŁYCH :lol: o godz. 21 kto nie widział niech zobaczy warto :lol: :lol: :oops:

..a jużci waściuniu :D teraz akcja w miasteczku :D

"Miej miłosierdzie dla cudzych oczu"

http://so.pwn.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2005, 00:36 

mati.pl napisał(a):
juz nie bede pisal, ze sam zakladalem chyba takie tematy dawno temu, ale cush:
WW2
bitwa o anglie, kompania braci, o jeden most za daleko, stalingrad (.de), kryptonim gwiazda, bitwa o ujscie rzeki, droga do wolnosci (to chociaz w miare na faktach, bo sa i inne fajne, ale niezbyt prawdziwe: ryan, windtalkers, cienka czerwona linia, great escape, dziala nawarony, sahara)
Vietnam i inne
bylismy zolnierzami, BHD(nie prawdziwe jw czas apokalipsy, pluton, lzy slonca, full metal jacket)
a filmy typu: tylko dla orlow, zloto dla zuchwalych, czterej pancerni, jak rozpetalem druga wojen sw, kloss sa *******, ale nie wojenne

Pozwol Mati, ze Cie spytam co sprawilo, ze zalaczasz Windtalkers do twoich ulubionych filmow. Ja lubie filmy wojenne, ale nie te przekoloryzowane, ktore przesadziscie pokazuja wojne jako za....scie pokazowa sprawe. Windtalkers moim zdaniem jest jednym z tych filmow, ktore splycaja wszystko i splycaja wojne. Moze to dlatego, ze Nicholas Cage beznadziejnie zagral, ale zepsulo mi to film caly. Jezeli zas chodzi o "Bylismy zlonierzami" to tez uwazam ze jest totalnie przerysowany. No ale to moje zdanie.

Moim faworytem jest film pt. "Gdy ucichna dziala", bo pokazuje psychologiczne aspekty wojny, i jak latwo jest na niej stracic zycie, i ze niewszyscy kochaja wojne, a nie tylko jak fajnie ludzie wylatuja w powietrze gdy wybuchnie granat

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2005, 18:16 

Też uważam że ten film został przez wszystkich troche piminięty :wink:
Naprawde świetny film.

Tytuł: top3
PostNapisane: 11 kwi 2005, 12:57 

w piątek na tvn miał być szeregowiec ryan, ale go nie puścili :(

1.złoto dla zuchwałych
2.szeregowiec ryan
3.szósty zmysł

Tytuł: Re: top3
PostNapisane: 11 kwi 2005, 13:58 
Moderator forum

Szymonek napisał(a):
3.szósty zmysł

Ta szczegolnie 6 zmysl jest niezlym filmem wojennym :lol:

@Elroberto: Czy filmy takie jak FMJ, Apocalypse Now i Thin red line pokazuja wojne jako zajebista sprawe? Chyba sie troche za daleko zapedziles w tej generalizacji. A moze nie do konca zrozumiales pewne subtelosci w tych filmach? Np. w FMJ koles walacy z heli do wiesniakow w zasadzie jest straszno-smieszny. Na poczatku moze i wzbudza to u niektorych usmiech ale po chwili ten usmiech zamiera na ustach...

Film wojenny nie od razu musi byc smutny i ckliwy zeby pokazywal zlo wojny. Czasem wlasnie operowanie przerysowaniami jest bardziej uderzajace niz umierajacy przez godzine samotny zolnierz w okopie.

PostNapisane: 11 kwi 2005, 16:16 

Holman napisał(a):

@Elroberto: Czy filmy takie jak FMJ, Apocalypse Now i Thin red line pokazuja wojne jako zajebista sprawe? Chyba sie troche za daleko zapedziles w tej generalizacji. A moze nie do konca zrozumiales pewne subtelosci w tych filmach? Np. w FMJ koles walacy z heli do wiesniakow w zasadzie jest straszno-smieszny. Na poczatku moze i wzbudza to u niektorych usmiech ale po chwili ten usmiech zamiera na ustach...

Film wojenny nie od razu musi byc smutny i ckliwy zeby pokazywal zlo wojny. Czasem wlasnie operowanie przerysowaniami jest bardziej uderzajace niz umierajacy przez godzine samotny zolnierz w okopie.

Holman broń Boże nie uwazam, ze te trzy filmy, ktore wymieniles pokazuja wojne jako cool opcje, ani ze w ogole w jakis sposob sa slabe. Nic o nich akurat nie wspomnialem :]

Chodzilo mi o Windtalkers, ktory moim zdaniem jest kiepawym filmem i to na dodatek bardziej kaskaderskim niz wojennym. Zolnierze wyskakuja w nim na skoczniach po wybuchu granatu i leca 40 metrow w gore, i tak co piec minut :) A watek psychologiczny jest po prostu zalosnie pokazany. Ale to moje zdanie i nie besztajcie mnie za to :roll:

A co do FMJ to uwazam, ze jest to super film. Apocalypse Now zreszta umiescilem w soich ulubionych na 2ej stronie tegoz watku.

Tak wiec jeszcze raz w odpowiedzi zaznaczam, ze mowilem o dwoch filmach i nie dokonalem zadnej generalizacji.

Nom. Wiec tak... A swoja droga ja osobiscie lubie jak filmy wojenne sa ponure i pozostaja w pamieci.

PostNapisane: 11 kwi 2005, 18:31 

Szymonek napisał(a):
w piątek na tvn miał być szeregowiec ryan, ale go nie puścili :(

1.złoto dla zuchwałych

Wiesz, było wazniejsze wydarzenie niz film. Będa go powtarzać jeszcze 4 razy w tym roku.

A Złoto dla zuchwałych to fajna komedia wojenna. Najlepsza jest scena z mostem i strzałem do Tygrysa z pocisku z farba.

"Jest most"
(nadlatuje mysliwiec i zrzuca bomby)
"O nie ma".

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2005, 18:46 
Oldboy Battlefield.pl

i ten text o mysleniu pozytywnym! :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2005, 20:16 
Moderator forum

Jak dla mnie "Czas Apokalipsy Redoux" (wersja rozszerzona) rządzi. Drugiego tak klimatycznego filmu chyba nie ma .

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2005, 21:31 

_XENA_ napisał(a):
Jak dla mnie "Czas Apokalipsy Redoux" (wersja rozszerzona) rządzi. Drugiego tak klimatycznego filmu chyba nie ma .

Wiemy skad? spojz na 11 post w tym temacie :wink:

PostNapisane: 11 kwi 2005, 23:03 
Moderator forum

El Roberto napisał(a):

Holman broń Boże nie uwazam, ze te trzy filmy, ktore wymieniles pokazuja wojne jako cool opcje, ani ze w ogole w jakis sposob sa slabe. Nic o nich akurat nie wspomnialem :]

Chodzilo mi o Windtalkers, ktory moim zdaniem jest kiepawym filmem i to na dodatek bardziej kaskaderskim niz wojennym. Zolnierze wyskakuja w nim na skoczniach po wybuchu granatu i leca 40 metrow w gore, i tak co piec minut :) A watek psychologiczny jest po prostu zalosnie pokazany. Ale to moje zdanie i nie besztajcie mnie za to :roll:

A co do FMJ to uwazam, ze jest to super film. Apocalypse Now zreszta umiescilem w soich ulubionych na 2ej stronie tegoz watku.

Tak wiec jeszcze raz w odpowiedzi zaznaczam, ze mowilem o dwoch filmach i nie dokonalem zadnej generalizacji.

Nom. Wiec tak... A swoja droga ja osobiscie lubie jak filmy wojenne sa ponure i pozostaja w pamieci.

OK :) Natomiast co do opinii o Windtalkers sie absolutnie zgodze - to kiszka jakich malo, szczegolnie te sceny jak Cage sam zabija tabuny wrogow. Jedynie pare scen jest godnych uwagi np. ostrzal z pancernika klasy Iowa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2005, 23:04 

Okota napisał(a):
i ten text o mysleniu pozytywnym! :lol: :lol: :lol:

Zgadzam sie Okota z tobą to jest wyczepisty tekścik :lol: :lol: :lol: zawsze się z tego śmieję :P :P :P :P

Pozdroofka 4 all Kelly's Heroes Funs 8) :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2