Hmmm, długo myślałem czy napisać.

Ostatecznie skłoniła mnie debata z p prezydentem A. Kwaśniewskim, gdy to on dowalił o prywatyzacji szpitali. Primo, zajmijmy się samym spotem reklamowym PiS. Nie dość że wszystko jest wyrwane z kontekstu, to jeszcze z planu sprzed X lat. Śmieszne jest też to, że zapewne Kwaśniewski sam nie przeczytał tego, co tam pisze.
Secundo, spójrzmy na prywatyzację szpitali i przyjżyjmy się bliżej spotowi wyborczemu. Największą głupotą jest wkręcanie ludziom takich rzeczy, że dzwoni babka a karetki nie wyślemy, bo nie dałaś 100 zl. No proszę was, jeżeli chodzi o prywatyzacje (już najjaśniej mówiąc płacenie za usługi) to pomyślmy
Wizyta u dentysty - płacimy
Wizyta u ginekologa ( no ja to może nie ) - płacimy
Wypisując sobie wszystko za co się płaci, dochodzimy do wniosku że w 90 % przypadkach jesteśmy w klinikach / przychodniach etc. prywatnych. Po prywatyzacji szpitali napewno nie było by czegoś takiego jak " Karetka nie przyjedzie, proszę dokonać wpłaty."
Sondaże - Otóż sondaże, super ładnie pięknie - teraz PO mocno wygrywa. Oczywiście, taka sama sytuacja była w ostatnich wyb. parlamentarnych i wyborach prezydenckich i co? Wygrał PiS, dlatego że wszyscy stwierdzili ze PO prowadzi i nie muszą iść, jak się stało - każdy to odczuwa.
(btw:
http://www.grzegorzkarpinski.pl/gra/ )
Moje stanowisko wobec PiS vs PO? Może i dużo lepiej nie będzie (gorzej być nie może, więc lepiej troche chociaż napewno będzie) ale przynajmniej nie będziemy musieli się wstydzić, że jesteśmy POLAKAMI.
Wczorajszy program Teraz My - Kaczyński zarzuca kłamstwa i manipulację. OK! Więc, dzisiaj mamy super wiadomość jak to ujawniono dowody na temat łapówki pani Sawickiej.
PiS oczywiście odwraca kota ogonem i oskarża całe PO (mimo że Tusk nie ma z tym nic wspólnego) i ludzie stwierdzą że to PO jest be, mimo że PO od razu wyrzuciło ją, (sporo czasu temu) jak tylko się dowiedziało... no cóż...
PiS mówi także, że to co mówi p. Tusk jest chamskie, ciosy poniżej pasa i nie na miejscu. A kto do cholery oskarżał dziadka Tuska, który rzekomo był w Wehrmachcie ?! Ostatecznie okazało się, że nie był, a go wcielono.
Gratulacje, przez to Tusk przegrał wybory.
Inna sprawa pistolecik - tego już nie skomentuje
Idźcie na wybory, błagam...