Teraz jest 17 lis 2024, 10:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, 14:11 

http://wybory2007.wp.pl/kalkulatorq.html?ticaid=14a66

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, 14:46 

Tradycyjnie na UPR :)

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, 19:16 

LipToN Earl Grey napisał(a):
Tradycyjnie na UPR :)

To naści bonus: http://pl.youtube.com/watch?v=6zxyP74y4Zk
:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, 20:10 

Hmmm, długo myślałem czy napisać. ;) Ostatecznie skłoniła mnie debata z p prezydentem A. Kwaśniewskim, gdy to on dowalił o prywatyzacji szpitali. Primo, zajmijmy się samym spotem reklamowym PiS. Nie dość że wszystko jest wyrwane z kontekstu, to jeszcze z planu sprzed X lat. Śmieszne jest też to, że zapewne Kwaśniewski sam nie przeczytał tego, co tam pisze.
Secundo, spójrzmy na prywatyzację szpitali i przyjżyjmy się bliżej spotowi wyborczemu. Największą głupotą jest wkręcanie ludziom takich rzeczy, że dzwoni babka a karetki nie wyślemy, bo nie dałaś 100 zl. No proszę was, jeżeli chodzi o prywatyzacje (już najjaśniej mówiąc płacenie za usługi) to pomyślmy

Wizyta u dentysty - płacimy

Wizyta u ginekologa ( no ja to może nie ) - płacimy

Wypisując sobie wszystko za co się płaci, dochodzimy do wniosku że w 90 % przypadkach jesteśmy w klinikach / przychodniach etc. prywatnych. Po prywatyzacji szpitali napewno nie było by czegoś takiego jak " Karetka nie przyjedzie, proszę dokonać wpłaty."

Sondaże - Otóż sondaże, super ładnie pięknie - teraz PO mocno wygrywa. Oczywiście, taka sama sytuacja była w ostatnich wyb. parlamentarnych i wyborach prezydenckich i co? Wygrał PiS, dlatego że wszyscy stwierdzili ze PO prowadzi i nie muszą iść, jak się stało - każdy to odczuwa.

(btw: http://www.grzegorzkarpinski.pl/gra/ )

Moje stanowisko wobec PiS vs PO? Może i dużo lepiej nie będzie (gorzej być nie może, więc lepiej troche chociaż napewno będzie) ale przynajmniej nie będziemy musieli się wstydzić, że jesteśmy POLAKAMI.

Wczorajszy program Teraz My - Kaczyński zarzuca kłamstwa i manipulację. OK! Więc, dzisiaj mamy super wiadomość jak to ujawniono dowody na temat łapówki pani Sawickiej.

PiS oczywiście odwraca kota ogonem i oskarża całe PO (mimo że Tusk nie ma z tym nic wspólnego) i ludzie stwierdzą że to PO jest be, mimo że PO od razu wyrzuciło ją, (sporo czasu temu) jak tylko się dowiedziało... no cóż...

PiS mówi także, że to co mówi p. Tusk jest chamskie, ciosy poniżej pasa i nie na miejscu. A kto do cholery oskarżał dziadka Tuska, który rzekomo był w Wehrmachcie ?! Ostatecznie okazało się, że nie był, a go wcielono.
Gratulacje, przez to Tusk przegrał wybory.

Inna sprawa pistolecik - tego już nie skomentuje

Idźcie na wybory, błagam...

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, 20:32 

idźcie ale nie na komunistów!!!!! :evil: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, 20:39 

Jeee wyszło mi na latarniku że mam iść na PO :D jestem liberauueem yeea

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, 20:40 

Cytuj:
Koncowy apel Tuska aby wyborcy LiD oddali glos jednak na Po i nie "stracili" glosu jest wyjatkowo zalosny i uderza w sens calej demokracji. Jesli LiD bedzie mial malo glosow by rzadzic ale i PO bedzie musialo miec sojusnzikow w glosowaniach to BEDA MUSIELI wspolpracowac dla dobra ogolu a na tym wlasnie polega ten ustroj. Nazwanie tego marnotrastwem glosu uwazam za niesmaowita pomylke.

Ja się zgadzam z Tuskiem w tej kwestii.

Tytuł:
PostNapisane: 16 paź 2007, 20:44 

No i kolejny "test" wskazuje na moje poparcie dla PO i LiD'u :P

Ale prawda jest, ze najwazniejsze to glosowac. Nie wazne na kogo ale glosowac by potem nie jeczec i biadolic.

re up: Ja nie zgadzam sie z tym tokiem myslenia ale faktycznie moze sie okazac, ze jedynym spsobem na odsuniecie pisu jest jednoznaczne zwyciestwo po :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2007, 08:55 

Dodam od siebie ,ze pomimo mojej niecheci do lewicowych ugrupowan i tak 10x wolalbym glosowac na LiD niz na PiS - ktory jak dla mnie bazuje na glosach ciemnogrodu.

Straszac i wojujac z wiatrakami zamiast skupic sie na gospodarce. Busha juniora powiedzial raz cos madrego a mianowicie "gospodarka, gospodarka i jescze raz gospodarka" i na tym wlasnie musza sie skupic, nasze wladze.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2007, 14:45 

Jak by LiD wygrał to by było znów w hu..... afer odnośnie łapówek tak jak to było z SLD, znów by dupy lizali rosjanom i amerykańcom. Precz z lewicowcami. Narzekacie że PiS gówno robi a popatrzcie kilka lat wstecz jak SLD, AWS dawało dupy na całej linii.

PS: Ja pójdę głosować na PO (PiS nie jest zły ale oni są prekursorami kłutni w sejmie, a z tym co oni robią daleko zajść się nie da) i bardzo bym chciał aby PO wygrało z taką przewagą by mogło samodzielnie rządzić w sejmie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2007, 15:38 

PiS dążył i (jeśli wygra) będzie dążył do całkowitego przejęcia władz, coś jak PRL a CBA używa jak tajnej policji. Taj jak powiedział, głosować na PO bo LiD i tak wejdzie a PiS trzeba od tej władzy odsunąć.

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2007, 16:05 
Oldboy Battlefield.pl

wg tego "kalkulatora", co podał Morthag na samej górze:
Twoje poglądy najbardziej zgadzają się z programem:

Platforma Obywatelska - 73% zbieżnych odpowiedzi

...a więc wszystko się zgadza ^^

Tytuł:
PostNapisane: 17 paź 2007, 23:51 

PO.
Z kalkulatorem z podanego linku nie bawiłem się. Odstraszył mnie od takich zabaw pewien kalkulator sprzed kilku tygodni, gdzie na początku 2 razy wybierałem odpowiedź "nie" i za 3 razem gdy znowu dałem na "nie" wywaliło komunikat, że nie mogę 3xpod rząd wybierać "nie mam zdania" :shock: . Gdy za drugim razem sytuacja sie powtórzyła dałem sobie z tym spokój.

Dwa lata temu -> kalkulator -> 100%PO :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2007, 00:02 

Dlaczego nie PiS - raczej wiadomo, dlaczego nie LiD - głównie za nicnierobienie jak każda lewica, no i od 17 lat za moje ciągłe zdziwienie tym jak ci ludzie potrafią nagle i radykalnie się zmienić. :? między innymi chodzi mi o czasy PRL i obecne. PRL: obłuda np. rekwirowanie playboya na granicach, zakazanie wyborów miss jako niemoralnych, ściganie pedałów, zakładanie im różowych teczek, cenzura w kinie/TV nawet na gołe cycki, tępienie każdej inności i odrębności. Teraz ci sami ale jacy inni ludzie - prawie afirmacja rozwiązłości moralnej, hehe.
Jeszcze mój osobisty przykład potwierdzający trochę to o czym piszę. W 1989 roku na dwa miesiące przed pamiętnymi wyborami podjąłem pierwszą moją pracę w studium nauczycielskim jako laborant w pracowni komputerowej (PC'ty XT z zegarem 8Mhz! :twisted: ). Po dwóch tygodniach, ktoś raczył donieść dyrektorowi, że w wolnych chwilach laborant czyli ja zajmuje się drukowaniem nielegalnych wydawnictw. No i ostra rozmowa w jego gabinecie, wywalenie z roboty, straszenie partią :D , zniszczeniem mi tzw. kariery zawodowej. Na szczęście skończyło się tym, że wybronił mnie mój bezpośredni szef - działacz Solidarności. Po dwóch tygodniach wybory a po wyborach wszystkie szkolne tablice informacyjne ostentacyjnie obwieszone do niedawna wywrotowymi gazetkami a potem żarliwa mowa tegoż dyrektora rozpoczynająca rok szkolny o wielkich, ważnych przemianach i upadku komunizmu. Dyrektor, stary komuch - z karierą jak w "Alternatywach - kiedyś z małej mieściny ale po spowodowaniu w latach 80. śmiertelnego wypadku przeniesiony do mojego - sporo większego miasta na stanowisko dyrektora poważnej i dużej placówki oświatowej - Studium Nauczycielskiego. Do końca jego kariery w tej firmie -2001 rok, obsadzał wszystkie wolne etaty byłymi pzprowcami - to wiem od mojego byłego szefa, który uratował mi robotę i "karierę" :P Mnie ten dyrektor na wszelkie sposoby gnębił już do końca czyli dotąd jak dwa lata później zmieniłem robotę na inną.

Uf, i jeszcze: LiD obecnie zbulwersowany jest zawłaszczaniem państwa, aresztowaniami. Dziwne, sami jako SLD robili podobnie - zawłaszczanie i aresztowanie przed kamerami - sprawa aresztowania prezesa Orlenu - Modrzejewskiego by dzień później zmienić w firmie prezesa i ... wypuścić samego Modrzejewskiego. Dołożę jeszcze wykończenie firmy pana Kluski.

eh miało być zmień a wyszedł nowy post, sorkie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2007, 10:01 

Odnośnie wyborów - najnowszy viral wyborczy - http://www.youtube.com/watch?v=ExKWyLATNz0

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2