Temat glownie o pilce, ale ze czasem przewijaja sie inne dyscypliny to nie bede zakladal nowego tematu i o F1 rowniez tutaj wrzuce.
Mamy Kubice na 9 miejscu w jutrzejszym wyscigu. Pomogli mistrz i wicemistrz Swiata, ale to nie zmienia faktu, ze pojechal niezle. Daleko mi jednak od podniety jaka czesto panuje, jak ty(L)ko wspomina sie o Kubicy. 9 miejsce uwazam za jego sukces, a kolejnym bedzie utrzymanie tego miejsca jutro. Odrazu mowie, ze nie wierze w pierwsze punkty Kubicy bo 8 miesjce moim zdaniem zdobedzie jedynie wtedy, gdy ktorys z kierowcow przed nim nie ukonczy wyscigu. Nawet jak wyprzedzi 1 osobe to poleci oczko w dol bo Schumi i Alonso wezma go najpozniej po 10 okrazeniu. Dlatego dla mnie sukcesem bedzie jak zakonczy wyscig w pierwszej 10-tce. Wiem, ze pisze tak malo optymistycznie, a to w koncu Polak i to z talentem (oczywiscie mu kibicuje i zycze jak najlepiej), ale bardziej kieruje sie "rozumem" niz "sercem". Do tej pory mial dobre czasy, ale w kwalifikacjach, a te to cos zupelnie innego niz normalny wyscig. jezeli ktos uwaza inaczej to chyba nie oglada F1. Dlatego gratuluje Kubicy 9 miejsca i zycze, zeby jutro rowniez je zajal bo moim zdaniem to bedzie duzy sukces dla niego.
Przejde teraz do dalszej czesci czyli tej, ktora mnie interesuje odkad interesuje sie F1 (jakies 5? lat). Oczywiscie kibicuje Ferrari

Dlatego cieszy mnie tak rewelacyjna jazda Felipe Massy, ktory pokazuje, ze bedzie dobrym nastepca Schumiego. Teraz sytuacja Schumiego i Alonso. Wiem, ze obaj dostali kare, ale nie wiem czy obaj w tym samy zdarzeniu czy to byly 2 inne zdarzenia, niezalezne od siebie. Niestety nie zdazylem na relacje z jazd. Zaluje bo mysle, ze Schumi zdobylby Poleposition i w jutrzejszym wyscigu znowu pokazalby Alonso jak sie jezdzi

Sorry panowie, ale to tez sport i tez sa ostre emocje, a ja nadal nie moge przebolec tego, ze tydzien temu Alonso zdobyl punkty jedynie dzieki wielkiemu szczesciu (ilu to kierowcow wyprzedzilo Alonso i potem mialo klopoty z bolidami

- sorry nie przeboleje

). Dzisiejsza sytuacja jednak jest chyba bardziej na plus dla Schumiego niz na minus. Jezeli powtorzy sie sytuacja z przed tygodnia (szybkosc jazdy obu panow) to Schumi zamiast 45 sek przewagi bedzie mial pewnie cos straty do 1 miejsca, ale z taka jazda jak z przed tygodnia mysle, ze bedzie w pierwszej trojce (minimum 7pkt do przodu). Alonso ostatnio ma slaby okres i start z 15 miejsca moze sprawic, ze tym razem zalapie sie gora na 1 punkcik, a wtedy to juz nie bedzie prawie zadnej przewagi nad Schumim

No nic Schumacher startuje z 14 miejsca, ale Ferrari ostatnio rzadzi i czekam na podium

Nie liczac tego, ze Massa na 95% sie na nim znajdzie

Czy bedzie dublet Ferrari (klasyfikacja kierowcow i konstruktorow) na koniec sezonu? Oby
Napisalem tak duzo bo licze na ciekawa dyskucje z innymi osobami. Jestem ciekaw jak inni to widza