hmmmm
kiedyś kiedyś gdy jeszcze niemiałem łącza w domu (totalny brak wczesniejszego kontaktu z internetem) polazłem razem z klasą z ogólniaka na tzw. zajęcia dokształcające odnośnie intrnetu (takie bla, bla - ważne że się zgodziła wychowawczyni i był dzień luzu)
zajęcia wyglądały tak że przyszedł wykładowca (było to na uczelni wyższej) pogadał z 10 minut i sobie poszedł, a myśmy zostali tam na kilka następnych godzin by buszować po sieci
kompy były ustawione "do ściany" tak żę powstawał kwadrat osób siedzących do siebie plecami
jakoś tak się złożyło że wszystkich ściągneło na polski servis z chatem (bodajże onet) a tam wiadomo - kanały typu "sez w pracy" i chłopaczki bajerują pod fikcyjnymi ksywami dziewczyny też pod fikcyjnymi ksywami (coś jak zabawa w berka po ciemku)
dodatkowo co jakiś czas ktoś wstawał i zapuszczał żurawia przez ramię innym aby wybadać pod jakimi ksywami są i gdzie siedzą (tak wiem - zalatuje gówniażerią i końskimi zalotami)
wkażdym raziejak totalny świerzak sieciowy robiłem podobnie jak inni i też mnie gdzieś zniosło na ten chat (do kanału o punkach i skinach gdzie o ile sobie dobrze przypominam też bajerowałem osobe o żeńskiej ksywie... ekhem...)
jako że niewiedziałem jaką ksywę dać a lubie takie krótkie i dzwięczne (a najlepiej na "K" ) to wpisałem Kolec (że niby od róży itp.)
poczym po chwili namierzył mnie kolega który jednoznacznie zinterpretował tą ksywę (inni mieli np. loverman albo sutek2) poczym obwieścił to całej klasie
no i się zaczeło
miała to być typowa ksywa "na złość" więc po jakimś czasie jak się zorientowali że mnie to nie rusza, przycichło, ale zawsze coś...
przez jakiś czas jeszcze był "Kryl" co miało być zdeżeniem mojej postury z imieniem (kojarzy mi się z żyjatkami morskimi więc nieużywam)
a w grze jest Khav bo Kolec było już zajęte (notabene gościu nawet 500 pkt niezdobył na tym koncie bo statsów niechce pokazać)
dlaczego Khav ? żeby uniknąc po raz kolejny silenia się na ksywę lub stosowania generatora imion (przydatne dla MG PnP RPG) wykorzystałem imię mojej postaci z guildwars (Khav Bloodrager Warrior/Necro)
co w zamysle miało być wymawiane jako K'HAW a nie KHAUŁ co często słyszę na VoIP'ie
dodam jeszcze żę sama nazwa KHAV powstała z 3 lata wcześniej jak tworzyłem autorski system RPG "kosmiczna otchłań" (tytuł roboczy

) i oznaczała rodzaj zioła które zaparzone miało dawać coś zbliżonego do połączenia herbaty i gorącej czekolady o lekkim działaniu odurzającym