Teraz jest 3 gru 2024, 22:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 mar 2006, 15:33 

Od dłuższego czasu zaczynam sie interesować battlefieldem 2. Otóż moja myszka nie pomaga mi już w rozwijaniu się, dlatego musze zadac dwa pytania

1. Jaką mysz polecacie kupić (pieniązki zebrane, wiec 300 zł jest do wydania i nie patrzcie na cene!!) : MX518, G5, Coperhead czy może ten nowy A4Tech X-718 ???
2. Jaką wlasnie z tych myszek byscie wzieli jakbyscie mieli taka mozliwosc ?

Pozdrawiam i mam nadzieje ze rzesza uzytkownikow tych myszek pomoze mi w wyborze.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 15:41 

wybierz inny dzial... :wink:

te myszkę ci polecam:
Obrazek
optyczna, 3 przyciski i scrool. milosie trzyma i prowadzi. miodzio.

IMO wszyscy ktorzy kupuja myszki w cenie powyzej 100 zł to idioci... moj samsung kosztowal mnie 49zł.

"moja mysz nie pozwala mi sie juz rozwijać" :shock: :shock: o ja pier$@&_)#$@elę!!! dobre... :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 15:57 

Mam G5 i polecam. Aczkolwiek większych różnic nie zauważyłem po przejsciu z "normalnej" myszy na G5. I raczej nie chodzi o to że G5 jest jakaś lewa tylko o to że mysz nie ma aż tak wielkiego znaczenia. "Profesjonalna" mysz dla gracza na pewno usprawni granie ale nie spodziewaj się żadnej rewelacji imo.
Za to dużo u mnie zmieniła podkładka. Obecnie mam FUNC F30.R i różnicę zauważyłem naprawdę dużą w prównaniu do "zwykłej" podkładki. Precyzja wzrosła o co najmiej 50%. Aż sam byłem zaskoczony. Bo kupowałem ją głównie dlatego że G5 nie mieściła mi sie na starej podkładce. Lubię grać na niskich czułościach, a na nowej podkładce musiałem zjechać jeszcze w dół o jakieś 30-40%! I wcale nie przeszkadza fakt że trzeba wykonywać duże ruchy ręką. Nie zauważa się tego.
Wniosek: mysz w zasadzie jakakolwiek ale imo inwestycja w dobrą podkładkę bardziej się opłaci.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 16:35 

ETCS Uncle Blues napisał(a):
IMO wszyscy ktorzy kupuja myszki w cenie powyzej 100 zł to idioci... moj samsung kosztowal mnie 49zł.

Dzięki :? . Ja posiadam G7, która kosztowała znacznie więcej niż 100zł. Mam nadzieję, że nie pisałeś tego poważnie, bo dla mnie każdy kto prezentuje taki pogląd jest idiotą.

Bestikus napisał(a):
Od dłuższego czasu zaczynam sie interesować battlefieldem 2. Otóż moja myszka nie pomaga mi już w rozwijaniu się, dlatego musze zadac dwa pytania

1. Jaką mysz polecacie kupić (pieniązki zebrane, wiec 300 zł jest do wydania i nie patrzcie na cene!!) : MX518, G5, Coperhead czy może ten nowy A4Tech X-718 ???
2. Jaką wlasnie z tych myszek byscie wzieli jakbyscie mieli taka mozliwosc ?

Pozdrawiam i mam nadzieje ze rzesza uzytkownikow tych myszek pomoze mi w wyborze.

G7 ma tą przewagę nad G5, że nie pląta Ci się kabel, co mnie osobiście niezmiernie irytowało.
Jeśli jednak chcesz koniecznie coś z tych co przedstawiłeś, to G5 będzie najlepszą z nich.

pasqdnick napisał(a):
Za to dużo u mnie zmieniła podkładka. Obecnie mam FUNC F30.R i różnicę zauważyłem naprawdę dużą w prównaniu do "zwykłej" podkładki. Precyzja wzrosła o co najmiej 50%. Aż sam byłem zaskoczony.

Zgadzam się. Na dobrej podkładce stara myszka może przeżyć "drugą młodość". Tylko naprawdę dobrej, a nie kawałku gumy za 10 zł. Ja "jeżdżę" po SteelPad 5l. Polecam.
pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 16:47 

te myszkę ci polecam:
Obrazek

"moja mysz nie pozwala mi sie juz rozwijać" :shock: :shock: o ja pier$@&_)#$@elę!!! dobre... :lol: :lol: :lol:

Popieram człowieka, 300zł na myszke to dla mnie :shock: . Proponuje reszte zalokować w siebie jest tyle możliowści. Co do tego że "moja mysz nie pozwala mi sie juz rozwijać" to nie obarczaj winą myszki ale siebie, jeśli nie masz skilla to ci nie pomoże nawet robot kucheny.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 16:59 

LOL myszka samsunga ^^ to jest tak jakbys kupil tostera pentiuma....

ja polecam Logitech MX 310!

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 17:36 

A ja polecam Logitech MX 1000 Laser.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 17:46 
Redaktor Battlefield.pl

No ba! Nie tylko dobre, cytat tygodnia!

A co do myszek powyżej 100 zł to jest taki problem, że te poniżej tej kwoty to symetryczne gówna nie wygodne zarówno dla prawo jak i leworęcznych.

Ja polecam:
Obrazek

Na jej poprzedniczce grałem prawie dwa lata. Niesamowita precyzja i płynność odwzorowania ruchu – żadnej akceleracji wstecznej, czy przeskakiwania, znanego ze starszych MX, czy tanich myszek optycznych. Trzy przyciski, przy czym przycisk pod kółkiem bardzo mięciutki (co jest rzadko spotykaną cechą nawet w droższych modelach). Jedyna wada że od czasu do czasu trzeba wyjąć kulkę i przetrzeć rolki, bo zabrudzenia wpływają na płynność gry. Koszt jakieś 20 zł. A kosiła graczy DivS|TH, czy FtN-GT (dla nie kumatych – dwa najbardziej „wyczynowe klany FH), równie dobrze co mój obecny IntelliMouse Explorer 4.0A (bardzo wygodna myszka - polecam) za ponad 100 zł. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 18:24 

te myszkę ci polecam:
Obrazek

lol, ja za swoją myszke dałem 205zł (mx518) do tego podkładka za 45 zł (steelpad QcK) i ani przez chwile nie żałuje, wole kupić myszke i wydać to niż na np. alkochol czy inne takie używki :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 19:15 

Wiecie co, moze zle to napisałem ale i tak jestescie smieszni. To tak jakby scigać się astonem martinem z najtanszymi oponami :roll: Mysz jest biurowa i to chyba żaden komfort grac na takim gownie.

werewolf - wlasnie zastanawialem sie nad g7, ale ciagle sie wacham

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 19:37 

ObrazekKuran! Zropbiłem moim postem furorę! 8) :lol:

Z tymi idiotami to było trochę prowokacyjnie, ale we wszystkim jest ziarno prawdy... :twisted:

Ja zamiast cholernie drogich podkłądek mam zadbane blat, szmatkę i pronto. Jak popchnę myszkę palcem to leci przez całe biurko. :mrgreen:

A tak zupełnie szczerze: to mysz Samsunga SMOP5000WX za taką cenę (50 zł bez grosza) to jest po prostu mistrzostwo świata. Gdyby jeszcze miała dodatkowy przycisk pod kciukiem i drgiego scroola to by była ideałem! :!: Grałem nie raz na myszach klasy G5 i uważam nie są warte takich pieniędzy... :roll:

BTW:
najgorszą myszą jaką kiedykolwiek miałem w ręce jest okrągła mysz będąca w standardzie w eMac'ach:
Obrazek

teraz pracuję na iMac'u na takiej myszce:
Obrazek W niej brakuje mi tego, że nie mogę podnieść myszki do góry trzymając wciśnięty przycisk. W pracy mam straszy burdel na biurku i często brakuje mi miejsca do wygodnego manewrowania myszką... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 19:41 
Redaktor Battlefield.pl

Śmieszni? Powiedz mi zatem w jaki sposób ogranicza Cię obecna myszka? Może wtedy uda nam się Ci jakoś doradzić.

P.S. Nie obrażaj myszy biurowych – sam mam taka, spędzam wiele godzin przed kompem i więź mi jest o niebo wygodniejsza niż taki symetryczny Razor stworzony z myślą o grach.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 19:57 

naszła mnie pewna myśl! :idea: :!: Może ten Razor jest dlatego symetryczny, żeby można było w czasie walki przerzucić go do drugiej ręki! Tak jak robił to Kmicić z szablą! :!: :lol:

Ci którzy nie wiedzą kim był Kmicić niech sobie darują kupno nowej myszki i przeznacza kase na edukację... :wink: :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 19:57 

Dobra skonczmy ten temat, widać że wolicie robic OT niz mi pomoc.

Grałem u moich kumpli, na MX'ach i na tych myszkach lepiej sie gra (sa wygodne i maja wieksza precyzje). Dlatego mam zamiar zmienic mysz.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:09 

Ja zamiast cholernie drogich podkłądek mam zadbane blat, szmatkę i pronto. Jak popchnę myszkę palcem to leci przez całe biurko. :mrgreen:

Jestem tylko ciekaw czy próbowałeś grać na jednej z takich "cholernie drogich podkładek". Jeśli tak to nie mam nic więcej do powiedzienia skoro taka jest twoja opinia jako uzytkownika. Jeśli nie to przeczytaj mojego posta powyżej i nie wypowiadaj się w tematach o których nie masz pojęcia.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2