No cóż zarobki będą wprost proporcjonalne do twoich umiejętności...
Informatyka fajny kierunek a dokładnie to tylko programowanie czy również grafika, bazy danych? Co dokładnie Cię interesuje. Pracę w tym fachu zawsze znajdziesz a poziom trudności wymierny do profilu jaki w informatyce sobie wybierzesz. Najlepiej mają ci z bazami danych w państwowych placówkach praca marzenie
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
programiści muszą mieć naprawdę łeb
wiem jak to wygląda patrząc na to jak pracują u mojej siostry w firmie, lotki, piłkarzyki, wszystko po to żeby być bardziej twórczym
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
graficy to jak dla mnie artyści jesteś dobry, masz niesamowita kasę. Co do baz danych kończysz informatyke na politechnice warszawskiej(powiedzmy) kierunek bazy danych idziesz do woja na 2 letnie uzupełniające oficerskie i nic nie robisz siedząc przy serwerach
Co do Ekonomi kierunek fajny bo sam go wybrałem
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
lecz tutaj z pracą w tym konkretnym fachu jest dość trudno.
Ekonomia, ekonomią ale będziesz musiał wybrać specjalizację tj Międzynarodowe stosunki gospodarcze(później podspecjalizacje czy rynki lokalne czy międzynarodowa wymiana) finanse międzynarodowe, menadżerskie, czy też finanse i bankowość, zarządzanie. Obecnie nowe tendencje w ekonomi są jak to dzisiaj profesorek określił w metodach analizy gospodarczej bardziej ekonometryczne (czytaj pojebane niesamowicie jak dla mnie) nie opisowe duużo liczenia ale skoro chcesz iść na programowanie to matma to twoja mocna strona więc nie powinieneś się przejmować. Po ekonomi możesz być przedstawicielem handlowym, pracowac w banku, być maklerem, doradcą finansowym(czytaj naciągaczem), dyrektorem marketu jak mój szwagier po menadżerskich, przedstawiciel zagraniczny jakiejś firmy.
Odraczam wojsko, za dużo chętnych, podobnie wszystkim którzy w tym naborze będą starali się dostać na oficerskie nie ma sensu jest ok 10 -20 osób na jedno miejsce. Wystarczy że ja sie staram dostać