Teraz jest 17 lut 2025, 13:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lut 2007, 23:11 

Witam

Chciałbym uzyskac jakies wskazówki, dot commandera. Dopiero sie ucze to robic (wczesniej raczej tylko biegałem 8) ). I pytanie np. w jaki sposób szybciej spotowac?

Tytuł:
PostNapisane: 26 lut 2007, 23:52 
Spamer!

MaZZeo napisał(a):
spotowac

a możesz mi powiedzieć co to jest :D może po tym jakoś temacik sie rozwinie :lol:

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
Binance - kliknij -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 00:00 

Chyba mu chodziło o gadanie commandera o wrogich jednostkach..Np. Jak ktoś z wildy dostaje commanda to lepiej wyłączyć głośniki bo ciągle naparza "Wroga piechota".

A tak dla mazzeo...to musi być jakiś bind bo nikt nie potrafi tak szybko klikać ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 00:19 

Niewiem co to spotowanie ale powiem na temat Może czytelnicy tego posta ucieszą się z uzyskanych inf.

Pierwsza zasada.
Commander Nie zabija...Robi to w awaryjnych sytuacjach wtedy gdy np.wróg wdarł się do głównej bazy
Commander siedzi w jakimś zaciszu tak by go nie wykryto...
Commander Wkółko coś robi czyli : |Klika I Mówi Wroga piechota (prawy przycisk tam wszystko jest) Jeśli wskażesz wrogą piechotę a ona zostanie zabita to ty też otrzymujesz pkt. Jesli dostarczysz uva. EMp itd gdy ktoś wzywa dostajesz pkt... Jeśli wkółko komuś dajesz Zaopatrzenie a on z niego skorzysta Zostanie przyznany ci Punkt :D Każda osoba zabita na radarze UVA to PKT dla COmmander...Nie zawsze niewiem czemu...
Moja rada :D albo bierzesz sobie jakiś pojazd jedziesz daleko poza mape byle najdalej od tłumu walczących i tam Commanderujesz albo kryjesz się w miejscach gdzie nikt ne chodzi np.camp gibartal Idziesz za mur mapy i podchodzisz do muru to nie uuzna cię za uciekiniera i tam jestes spokojny na cerere wychodzisz na wieże albo w przyp PAc kryjesz się gdzies w wodzie :D
To Tyle MAm Nadzieję że nie usłysze ....A raczej nie przeczytam kolejnych krytyk na temat mojego Pisania bzdurnych postów

http://spoxter.mybrute.com

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 02:03 
Moderator forum

bzdury spoxterku......

po pierwsze nie da się w najnowszym patchu już non stop spotować (tak się nazywa to zaznaczanie przeciwnika, od angielskiego słowa spotted), po drugie punkty comandera to średnia wszystkich puntków teamu, jeśli byłoby prawdą to co pisze spoxter, to każdy dostawałby po 300 puntków, gromadka ludków może kusić aby ich zabić, ale lepiej artylerię zachować i jej użyć w przypadku przejmowania flagi przez przeciwnika, oczywiście zrzucaj paczkę swoim, największym priorytetem są pojazdy i rób często skana, wtedy unikniesz przejecia flagi na tyłach przez wroga :)

i comander siedzi na dupie, chyba że przejmują Ci bazę to możesz powalczyć o nią :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 08:27 

Ja często chodzę komendantem i biegam so w walkerze albo zazwyczaj piechota przejmuje flagi itp. Patrze walczą o flage to daje uav slysze "enemy walker spotted" to szykuje orbitala i EMP (czy jakos tak) widze uszkodzony czołg to daje zaopatrzenie i jest dobrze ;p
Jak zaczynałem gre to położyłem sie w bazie i nadawałem ale w końcu mi sie to znudziło ;p Tak dostaje punkty premiowe komendanta i za walczenie w terenie ;]

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 08:27 

glownym zadaniem com. jest motywowanie zlonierzy do walki (pzdr JabbaH) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 10:21 

Bzdura
Spoxter napisał(a):
Pierwsza zasada.
Commander Nie zabija...Robi to w awaryjnych sytuacjach wtedy gdy np.wróg wdarł się do głównej bazy

tak nalezy robić
giermen napisał(a):
Ja często chodzę komendantem i biegam so w walkerze albo zazwyczaj piechota przejmuje flagi itp.

Walcz tylko nie zapominaj o tym ze jestes komendantem,jesli masz problemy z przyzwyczajeniem sie do tej funkcji to pograj w singlu.
Ja jako komendant czesto zajmuje jakis daszek i z zellerka sprzątam wszystko co mi sie napatoczy,zaopatrzenie jak nikt niechce to zrzucam sobie w miare potrzeb.w trybie tytanów mozesz byc mechanikiem stanąc pod wrogim tytanem i z wyrzutni rozwalac działka tytana walnąć sobie zaopatrzenie i rozwalasz wszystkie+jakies samolociki:).
Podstawa to UAV i wydawanie rozkazów team`om,ostrzały i skanowania.
To chyba najwazniejsze nie wiem czy coś jeszcze...
Powodzenia
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 14:07 

Sam jesteś bzdura.
Commander ma dowodzić i spotować. Ma siedzieć [cenzura], patrzeć na mapkę i ogarniać wszystko co się dzieje, czy przypadkiem gdzieś się partyznaty nie przedzierają na tyły, czy jakiś czołg nie potrzebuje supply albo czy wrogi walker/tank/apc nie potrzebuje kuracji złożonej z EMP Strike + Orbital Strike.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 14:23 

Jak walczysz z kimś z PL4FC to ci orbital + emp nie pomoze ;p Oni jak slysza EMP to uciekaja bo wiedzą co ich tu czeka, prendzej zadasz im straty samym orbitalem ;p

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 14:31 

Nadchodzącego EMP widać i słuchać. Zresztą Orbitala też :P

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 14:43 

Dakon_forost napisał(a):
Commander ma dowodzić i spotować. Ma siedzieć na dupie, patrzeć na mapkę i ogarniać wszystko co się dzieje, czy przypadkiem gdzieś się partyznaty nie przedzierają na tyły, czy jakiś czołg nie potrzebuje supply albo czy wrogi walker/tank/apc nie potrzebuje kuracji złożonej z EMP Strike + Orbital Strike.

Jesli nie jestes w stanie do tego walczyc to juz twoja sprawa,BF to nie gra losowa w której niewiadomo co sie dzieje wystarczy przewidywac to co możliwe i wszystko załatwione.Cieniasy leżą i czekają na smierc,dobry Comander biegnie i walczy.

Dakon_forost napisał(a):
Nadchodzącego EMP widać i słuchać. Zresztą Orbitala też

Dlatego wolę walczyc zazwyczaj gram sniper,podchodze jak blisko sie da rozkaładam RDX`y,wale z orbitala i jesli ucieka to wchodzi na moje RDX`y.....dalej juz chyba sami wiecie :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 15:04 

...i TAK nie otrzymujesz pkt. za zabijanie ludzi więc ja wole mieć schornienie i wkółko coś tam rozkazywać :D

http://spoxter.mybrute.com

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 15:05 

Spoxter napisał(a):
..i TAK nie otrzymujesz pkt. za zabijanie ludzi więc ja wole mieć schornienie i wkółko coś tam rozkazywać

Obawiam sie ze się mylisz kolego,chyba ze to ja jakos inaczej mam :?:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2007, 15:30 

Nalicza ci kille, ale nie dodaje ich do punktacji za grę... Także albo leżymy i wykonujemy ze spokojem swoje czynności pomagając drużynie (i za to dostajemy punkty), a jeżeli przeciwnik naprawdę jest małowymagający to można trochę powalczyc...

Ja np lubię by komendantem i jednocześnie gunnerem mecha...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2