Teraz jest 23 lis 2024, 22:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 lip 2009, 13:01 

Witam, zastanawiam się czy warto odblokować te latające cudeńko z obrotowymi działkami (ostatnie ulepszenie dowódcy przed NS) Problem polega na tym, że kiedy odblokowuje to jako ulepszenie polowe to wydaje mi się bezużyteczne i nic nie warte, lata za mną i mówi wrogom "halo tu jestem, zabijcie mnie!" więc może po prostu nie umiem tego używać, a punkty piechotą nie chodzą. Jedynie raz widziałem jak taki sam sprzęt ustrzelił mojego kumpla tuż obok mnie. Tak więc jeżeli możecie mi pomóc to napiszcie czy to ma sens i jak tego używać, czy to tylko kolejny śmieć za 2500 pkt.

PostNapisane: 11 lip 2009, 13:38 

Jasne, że ma sens. Wszystko ma jakiś sens. Ja to widzę tak.

Acipiter czasami się przydaje. Bo na wielu mapach nawet bez tego cudeńka latającego nad głową jesteś widoczny jak na dłoni. A jeśli będąc dowódcą drużyny chcesz cały czas robić za ruchomy punkt respawnu, to nic nie zaszkodzi by wziąć go sobie dodatkowo. A zasada jego działania jest taka:
On strzela do wszystkich wrogów wskazanych mu przez Ciebie bądź kogoś z Twojej drużyny. Przez "wskazanych" mam na myśli, że trzeba mieć wroga na celowniku przez 2 sekundy (no i oczywiście w tym czasie można do niego strzelać :P). W przeciwnym razie Acipiter nie zadziała i choćby przeciwnik stał metr od Ciebie, on i tak będzie się jedynie kręcił.
Zasadniczo skuteczność tego urządzenia maleje z odległością, a jego celność można przyrównać do PMki, więc równie dobrze możesz brać Otusa. Ja jak na razie mam tylko 12 zabić z Acipitera :). Ale to przynajmniej daje taką satysfakcję, gdy się kogoś z tego ustrzeli ^^.

Aha. I nie ma sensu pytać się, "czy warto coś odblokować" bo prędzej czy później i tak odblokujesz wszystko ;).

Pozdrawiam.

PostNapisane: 11 lip 2009, 21:21 

Dzięki wielkie, ale apropo respawnu to czy nie jest tak że bez żadnego sprzętu dowódcy jego "podopieczni" mogą się zawsze resnąć koło niego. I czy aby "te cudeńko" zaczęło strzelać do celu to musze kliknąć coś w stylu "zauważono" czy starczy że bede sie patrzał na przeciwnika jak w malowane wrota :)

PostNapisane: 11 lip 2009, 21:52 

Ric napisał(a):
Jasne, że ma sens. Wszystko ma jakiś sens. Ja to widzę tak.

Acipiter czasami się przydaje. Bo na wielu mapach nawet bez tego cudeńka latającego nad głową jesteś widoczny jak na dłoni. A jeśli będąc dowódcą drużyny chcesz cały czas robić za ruchomy punkt respawnu, to nic nie zaszkodzi by wziąć go sobie dodatkowo. A zasada jego działania jest taka:
On strzela do wszystkich wrogów wskazanych mu przez Ciebie bądź kogoś z Twojej drużyny. Przez "wskazanych" mam na myśli, że trzeba mieć wroga na celowniku przez 2 sekundy (no i oczywiście w tym czasie można do niego strzelać :P). W przeciwnym razie Acipiter nie zadziała i choćby przeciwnik stał metr od Ciebie, on i tak będzie się jedynie kręcił.
Zasadniczo skuteczność tego urządzenia maleje z odległością, a jego celność można przyrównać do PMki, więc równie dobrze możesz brać Otusa. Ja jak na razie mam tylko 12 zabić z Acipitera :). Ale to przynajmniej daje taką satysfakcję, gdy się kogoś z tego ustrzeli ^^.

Aha. I nie ma sensu pytać się, "czy warto coś odblokować" bo prędzej czy później i tak odblokujesz wszystko ;).

Pozdrawiam.

Jak uda Ci się mieć celownik na mnie 2 sekundy to przyznam Ci rację z tym unlockiem a tak to dla mnie bezużyteczne g, które tylko hałasuje i krzyczy: "uwaga idę"...

PostNapisane: 11 lip 2009, 22:44 

Cytuj:
Dzięki wielkie, ale apropo respawnu to czy nie jest tak że bez żadnego sprzętu dowódcy jego "podopieczni" mogą się zawsze resnąć koło niego.

Dopóki dowódca nie rozstawi na ziemi sygnalizatora, członkowie jego drużyny mogą się pojawiać koło niego :).

Cytuj:
czy aby "te cudeńko" zaczęło strzelać do celu to musze kliknąć coś w stylu "zauważono" czy starczy że bede sie patrzał na przeciwnika jak w malowane wrota :)

Niestety. Musisz się patrzyć na przeciwnika :P.

Cytuj:
Jak uda Ci się mieć celownik na mnie 2 sekundy to przyznam Ci rację z tym unlockiem a tak to dla mnie bezużyteczne g, które tylko hałasuje i krzyczy: "uwaga idę"...

Nie znam Cię, nie wiem jak grasz. Jeśli jesteś jakimś wymiataczem, co nawet na clan modzie rzeza w pojedynkę, to pewnie nie ;). Ale wielu graczy na publiku to po prostu zwykli gracze, których nie problem namierzać nawet 10 sekund. Zresztą pic acipitera polega na tym, że dowolna osoba z drużyny może mu wskazać cel :).

PostNapisane: 12 lip 2009, 11:48 

"Zresztą pic acipitera polega na tym, że dowolna osoba z drużyny może mu wskazać cel" Ale że niby jak? jeżeli bedzie 20 metrów dalej niż dowódca.

PostNapisane: 12 lip 2009, 12:06 

Jedyny problem to fizyczne przeszkody między SD-8 Accipiter, a obiektem namieżanym. Już mniejsza z tym, że członek drużyny jest 20 metrów dalej.

Zresztą nawet nie wiedziałem, że namierza za pomocą NetBat. W sumie to tak jest jak się nie czyta opisów unlocków. Jedynym plusem tego sprzętu jest to, że strzela po naszej śmierci i można kogoś pośmiertelnie zabić.

PostNapisane: 12 lip 2009, 13:45 

Cytuj:
Jedyny problem to fizyczne przeszkody między SD-8 Accipiter, a obiektem namieżanym. Już mniejsza z tym, że członek drużyny jest 20 metrów dalej.

Ta... Już nieraz bywało, że na tych otwartych mapach biegłem przed siebie, a acipiter nade mną zaczął strzelać gdzieś do tyłu, bo przy fladze goście z drużyny tłukli się z przeciwnikiem.

Cytuj:
W sumie to tak jest jak się nie czyta opisów unlocków. Jedynym plusem tego sprzętu jest to, że strzela po naszej śmierci i można kogoś pośmiertelnie zabić.

Nie jestem pewien, ale chyba opis działania Acipitera w grze jest na tyle mętny, że sam po przeczytaniu nie za wiele zrozumiałem. By obczaić zasadę jego działania musiałem spędzić trochę czasu z botami :).

Strefa czasowa: UTC + 2