Teraz jest 20 lis 2024, 01:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 kwi 2008, 18:17 
Redaktor Battlefield.pl

Mówiąc innaczej: G5 jest lepsza o 20% lepsza i o 40% droższa od razera. Dalej już tu nie piszę bo płakać mi się chce :roll:

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 17 kwi 2008, 18:25 

_Dominiko_PL napisał(a):
Mówiąc innaczej: G5 jest lepsza o 20% lepsza i o 40% droższa od razera. Dalej już tu nie piszę bo płakać mi się chce :roll:

Mnie tez już witki opadają. Z fanboyami ciężko się dyskutuje ....
Zresztą już sam powyższy fragment twojej wypowiedzi wskazuje, że nie warto wydawac kasy na Logitech'a :D
No i skąd te 20 % Co najwyżej lepsze wykonanie i wytrzymałość - no ale jeśli ktoś nie wali mycha o ściane to i DA starczy na kilka lat ..

No i skoro G5 jest najlepszy to zapewne spora część topowych graczy CS'a by go używała :mrgreen:

ale jak to :(

PostNapisane: 17 kwi 2008, 19:22 
Redaktor Battlefield.pl

I kto tu jest fanboyem... Skąd wiesz czego używają topowi gracze CS? Może sam używasz myszki Creative - by Jonathan Wendel? ( :lol: ) Moim zdaniem nie ma wątpliwości, że G5 jest lepsze. Można dyskutować czy jest bardzo opłacalne, itp, ale co do jakości to nie mam wątpliowści.

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 17 kwi 2008, 19:45 

_Dominiko_PL napisał(a):
I kto tu jest fanboyem... Skąd wiesz czego używają topowi gracze CS? Może sam używasz myszki Creative - by Jonathan Wendel? ( :lol: ) Moim zdaniem nie ma wątpliwości, że G5 jest lepsze. Można dyskutować czy jest bardzo opłacalne, itp, ale co do jakości to nie mam wątpliowści.

Poprzeglądaj profile na stronach klanowych - przeważa Razer.

Cytuj:
Moim zdaniem nie ma wątpliwości, że G5 jest lepsze. Można dyskutować czy jest bardzo opłacalne, itp, ale co do jakości to nie mam wątpliowści.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :stupid:

PostNapisane: 18 kwi 2008, 18:09 

Ok dzieki za pomoc juz wybralem Razer Diamondback 3G Frost Blue jak bym mial wiekszy budżet to bym sie zastanowil nad G5

PostNapisane: 18 kwi 2008, 23:12 

Jesli juz mowa o myszkach..co dobre itd.. to zamieszczam link z testow roznych myszek polecam nawet z ciekawosci:

http://pclab.pl/art28557.html

PostNapisane: 19 kwi 2008, 08:11 

tak jak w podsumowaniu artykułu
gabcio napisał(a):

najważniejsze to sprawdzić czy dobrze leży w TWOJEJ dłoni ;)
bawiłem się i G5 i razerem (którego ostatecznie wybrałem) - G5 zdecydowanie za duża, źle leży - i nijak mnie nie przekonasz dominiko, że jest lepsza.
Ty uważasz za lepszą, ja uważam za gorszą. Subiektywne, rozumiesz.

PostNapisane: 19 kwi 2008, 11:58 

Szatan napisał(a):
tak jak w podsumowaniu artykułu
gabcio napisał(a):

najważniejsze to sprawdzić czy dobrze leży w TWOJEJ dłoni ;)
bawiłem się i G5 i razerem (którego ostatecznie wybrałem) - G5 zdecydowanie za duża, źle leży - i nijak mnie nie przekonasz dominiko, że jest lepsza.
Ty uważasz za lepszą, ja uważam za gorszą. Subiektywne, rozumiesz.

Ale tu nie chodzi o to jak leży w myszce tylk ochociażby o to, że DA ma dokładniejszy sensor :)

PostNapisane: 19 kwi 2008, 13:57 

Szatan napisał(a):
Ale tu nie chodzi o to jak leży w myszce tylk ochociażby o to, że DA ma dokładniejszy sensor :)

Ale mi nie chodzi o to, jak w myszce leży, tylko jak myszka leży... :omg:

PostNapisane: 1 maja 2008, 00:37 

W koncu przyszła paczuszka z razerem i musze stwierdzic ze myszka nawet dobrze lezy w dłoni lecz troche mi przeskadza prawy boczny przyciszk myszki :) ale da sie przyzwyczaic tuż po zakupie sprawdziłem w sklepie G5 i moim zdaniem strasznie wielka jest i cięzka :D

PostNapisane: 1 maja 2008, 18:16 

Dla mnie DB za mały był i mały palec zachaczał o podkładke :) Ale i tak myszka świetna :)

PostNapisane: 2 maja 2008, 04:38 

Czy chociaż 20% ludzi wypowiadających się w tym temacie wie w ogóle co to jest dpi? Bo coś mi się wydaje, że nie, albo myślą, że to wartość określająca szybkość z jaką porusza się kursor po ekranie. Żeby wypowiadać się w sprawie technologii przydało by się też wiedzieć o dzielnikach dpi, bo nie zawsze maksymalna jest natywną, a translacja obniża dokładność, i maksymalnej ilości przetwarzanych punktów na sekundę (określanej ostatnio "maksymalną prędkością z jaką może poruszać się myszka"). Poza tym, jeśli ktoś uważa, że mrugająca dioda jest dokładniejsza od świecącego stale lasera, to też przydało by się fizyki troszkę poduczyć. Oczywiście wszystko zależy od powierzchni, więc jak lubisz śmigać po biurku albo po kartce papieru, to zapomnij w ogóle o istnieniu lasera. Wybór zależy też od tego, jakiego sensitivity używa się grach - jeśli wolnego, to można zapomnieć o natywnym 2500, a już na pewno o 4000 dpi - jak ustawi się w grze/windows 0,4, TO I TAK STRACI SIĘ NA PRECYZJI. Ogarnijcie się ludzie...

PostNapisane: 2 maja 2008, 20:29 

DPI ? ... to chyba te rybie kuleczki co jedzą rosjanie :)

Mam A4Tech X-750 BF Laser i podkładkę SteelPad. Gram na 600 DPI, ponieważ powyżej ciężko mi cokolwiek trafić.

PostNapisane: 2 maja 2008, 20:43 

Tanatos, witam w klubie. Mam identyczną mychę, tylko, że ja gram na 800dpi. Z drugiej strony zarypiście lata się samolotem na 2500dpi i ustawionej czułości sterowania w grze na jakieś 5/10. Wtedy to się ma kontrolę nad samolotem... albo nie ma się jej w ogóle 8)
Ps. Co do podkładki to ja mam... hmmm... Pedigree Psy górą! - To jest właśnie profesionalna podkładka :lol:

PostNapisane: 3 maja 2008, 00:16 

jason.paury napisał(a):
Czy chociaż 20% ludzi wypowiadających się w tym temacie wie w ogóle co to jest dpi? Bo coś mi się wydaje, że nie, albo myślą, że to wartość określająca szybkość z jaką porusza się kursor po ekranie. Żeby wypowiadać się w sprawie technologii przydało by się też wiedzieć o dzielnikach dpi, bo nie zawsze maksymalna jest natywną, a translacja obniża dokładność, i maksymalnej ilości przetwarzanych punktów na sekundę (określanej ostatnio "maksymalną prędkością z jaką może poruszać się myszka"). Poza tym, jeśli ktoś uważa, że mrugająca dioda jest dokładniejsza od świecącego stale lasera, to też przydało by się fizyki troszkę poduczyć. Oczywiście wszystko zależy od powierzchni, więc jak lubisz śmigać po biurku albo po kartce papieru, to zapomnij w ogóle o istnieniu lasera. Wybór zależy też od tego, jakiego sensitivity używa się grach - jeśli wolnego, to można zapomnieć o natywnym 2500, a już na pewno o 4000 dpi - jak ustawi się w grze/windows 0,4, TO I TAK STRACI SIĘ NA PRECYZJI. Ogarnijcie się ludzie...

true true true...ja zjezdzam do blisko 3200 bodajze...i niski sens...ale precyzja super(roznice od g7 czuc)..tak jaj jason pisze...dpi to rozdzielczosc z jaka myszka sunie a nie szybkosc..co do tego co pisze Lipton to sie zgodze wiekszosc graczy poleca IE 3.0 i DeathAddera ale wiadomo wybor dla graczy.Ja kupilem g9 jestem zadowolony,jesli wczesniej bym ogarnal temato to moze skusilbym sie bardziej na DeathAddera ale kupilem Loga( aha i nie jestem zadnym fanboyem;) ) pozdroooooooooo:))

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2