Cytuj:
ziolo napisał(a):
Nie sądzicie że w baardzo dużym stopniu zależy to od kontu pod jakim został oddany strzał?
Kąta, misiu

Jasne jest że jak pocisk uderzy prostopadle do hełmu to prawie na pewno go przebije. Piszę prawie bo cuda się zdarzają (co prawda dość rzadko, ale żeby nie było). A jak pod jakimś sporym kątem i np w "krawędzie" hełmu to będzie rykoszet. [który trafi kumpla obok :/ ]
PS: widzeliście w generation kill jak koleś strzelił z M203 dymnym granatem w ziemię, pocisk zrykoszetował i zasadził heada jakiemuś Arabowi idącemu obok?
Po 1, nie jesteś moim misiem ani ja twoim.
po 2 widzieliście a nie widzeliście
po 3 myślę że każdy inteligenty człowiek zrozumie o co chodzi, i nie musisz tłumaczyć jakie ma to znaczenie, podajesz jakieś przykłady z filmów, nie wiem tylko po co, wszyscy dobrze wiemy że kino lubi przebarwiać. Nie mi oceniać czy w tym przypadku było to nagięcie, faktów ale nie podajmy takich przykładów proszę.
po 4 powiedz mi co to jest pestka z karabinu, no dobra kiedyś grałem w coda i mówiliśmy tak na pociski z PPSH ale czy o to ci chodzi? najpierw gruz później kibel a teraz pestki.
Mówisz mi tu o jakiejś bitwie pod warną z czasów pierwszej wojny, chyba pomyliłeś czasy "misiu", jakby nie patrzeć przez ostatnie sto lat technologia wojskowa nieco się zmieniła, ba przez ostatnie 50 lat zmieniła się diametralnie jeśli wiesz dzięki czemu będę się bardzo cieszył.