Teraz jest 24 lis 2024, 20:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 cze 2004, 19:41 

Wiec tak.. jak gram na necie to niemalze w rownych odstepach czasy gra mi sie na chiwle przywiesza. Po chwili jak np. lecel samolotem to jak bylem nad barakami tak jestem niezywy. zacina sie i potem nie wiem gdzie jestem i tak zawsze. :?: :?:

Moj sprzet:
Intel Celeron 2400mhz GeForce 4 mx 4000 64mb 512DDram plyta glowna VIA P4X400 :)

Z gory THX. :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2004, 19:57 

A jakie masz łącze?

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2004, 20:30 

Mam locze stale LAN

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2004, 20:34 

heh nie chodzi oto.....chodzi o szybkisc lącza mozesz latwo sprawdzic czy ci bedzie BF dzialal przzez neta wpisz jak bedziesz sam w sieci to wpisz w DOSie ping wp.pl jak liczba przy czasie bedzie mniejsz od 80ms to możesz spokojnie pograc, albo poprostu powiedz czy masz SDI czy Neostrade :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2004, 21:01 
Moderator forum

Ja tesz tak kiedys miałem jak zapomniałem na czas grania wyłączyć funkcję "Auto Protect" Norton Anti Virus. Po prostu co 10 sekund NAV skanował system (chyba głównie pamięć) w poszukiwaniu wirusów, co zabierało sporo zasobów i powodowało zarywanie. Druga podobna sytuacja się zdarzała jak miałem na serwie Pocket lossy, a trzecia jak na GeForce Ti 4200 próbowałem grać powyżej 1024x768x32. W każdej z nich objawy były dosyć podobne.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2004, 21:12 

heh ja zapomniałem raz wylączyć torrenta i szedł strumień downloadu 8 kb/s i laaaaagi takie :)

wyłącz wogóle wszystko poza BFem. firewalla też

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2004, 21:23 

dedido napisał(a):
firewalla też

pewnie polecam,kilka razy tak zrobiłem i tyle dialerów/spywarów i innego gówna się zebrało(przedtem skanowałem kompa i był czysty)pierwsza rzecz po instalacji xpka to instalacja/konfiguracja firewalla

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2004, 21:26 

ja już rok nie używam firewalla i nie mam ani jednego trojana/ nie miałem przypadku włamania.

ale to chyba dlatego że mam private IP ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2004, 21:50 

dedido napisał(a):
ja już rok nie używam firewalla i nie mam ani jednego trojana/ nie miałem przypadku włamania.

ale to chyba dlatego że mam private IP ;)

To sie ciesz ze cie nikt nie atakuje, ale ja bym nie ryzykowal.

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2004, 13:13 

MK napisał(a):
pewnie polecam,kilka razy tak zrobiłem i tyle dialerów/spywarów i innego gówna się zebrało(przedtem skanowałem kompa i był czysty)pierwsza rzecz po instalacji xpka to instalacja/konfiguracja firewalla

cztery kroki swiadomego internauty (uzywajacego Windowsa):
:arrow: windows update (min. raz na tydzien)
:arrow: zaprzestanie uzywania IE i przesiadka na alternatywna przegladarke
:arrow: nie otwieranie maili od nieznanych ludzi
:arrow: mks online raz na tydzien

nie mam FW, antywira i IE - zadnego szpiega, wirusa, trojana, przypadkowych restartow i innych dziwnych rzeczy, a do tego nie zasmiecony system, wiecej zasobow i usmiech na twarzy ^^

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2004, 13:26 

no to mash fajnie,także miałem uśmiech na twarzy do momentu kiedy na kilkanaście/kilkadzisiąt minut wyłączyłem firewalla(własnie dla gry w BF-a bo mi lagował wcześniej i sprawdzałem jaki ma wpływ firewall na to)pózniej jakieś gówna się podczepiły,jeden był tak bezczelny że podmianił mój IP i za cholere nie mogłem korzystać z netu,żadne kroki naprawcze nic nie dały dopiero czysta instalacja xp od nowa :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2004, 14:17 

MK napisał(a):
no to mash fajnie,także miałem uśmiech na twarzy do momentu kiedy na kilkanaście/kilkadzisiąt minut wyłączyłem firewalla(własnie dla gry w BF-a bo mi lagował wcześniej i sprawdzałem jaki ma wpływ firewall na to)pózniej jakieś gówna się podczepiły,jeden był tak bezczelny że podmianił mój IP i za cholere nie mogłem korzystać z netu,żadne kroki naprawcze nic nie dały dopiero czysta instalacja xp od nowa :roll:

nie uwazam sie za jakiegos wielkiego speca, ale nie spotkalem sie z podobnym przypadkiem, a juz tym bardziej po zastosowaniu czterech podanych przeze mnie wskazowek. Nie mam tez wiekszych podstaw by nie wierzyc Tobie... ^^

@*David* - moze masz jakies straty pakietow? wpisz w konsole: ping -n 1000 IP_serwa i zobacz czy nie gubi. Ewentualnie: tracert IP_serwa - moze u Twojego dostawcy netu (no wlasnie... co to za provider?), lub na jakims punkcie styku gina pakiety...?

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2004, 15:25 

heh ja jakis 2miechy temu zlapalem tak okrutnego trojana ze jak go usuwalem MKS-em to mi cale ścieżki do programow udupało no i oczywiscie skonczylo sie na format c: :evil:
aktualnie mam tylko Firewall a update dla win'a nie robie raz dalem mu sie automatycznie z patchować to tak mi sie sys zjeba* ze kilka dni musialem go naprawiac :evil: :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2004, 15:56 
Moderator forum

tacy jestescie pewni ze nic nie macie? ja tez taki bylem pewny, mialem NAV2004, firewalla i spybotem lecialem co tydzien...a tu dupa...bylo tego od metra (co prawda nierezydentne ale jednak) bo siedzia te skurczybyki skryptach niektorych stronek

polecam antyvira NOD32

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2004, 16:01 
Moderator forum

Holman napisał(a):
siedzia te skurczybyki skryptach niektorych stronek
polecam antyvira NOD32

Tani i rewelacyjny, w połączeniu z Outpost'em ze stajni Agnitum nie ma na chwilę obecną idealniejszego zestawienia. Co więcej NOD32 zabiera baaardzo mało zasobów przy rezydentnej ochronie więc nawet na słabych konfigach nie czuć utraty wydajności.

Strefa czasowa: UTC + 2