Teraz jest 24 lis 2024, 19:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 01:50 

A 4 tech ! optic 4 przyciski + scroll no dodaj jeszcze podkladke pod mysz bo wiadomo , ze na zwyklej nie poobracasz.Niektorzy mowia , ze nawet na biorku graja , ale ja po swoich doswiadczeniach twierdze ze podkladka jest niezbedna.

"Miej miłosierdzie dla cudzych oczu"

http://so.pwn.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 01:59 
Moderator forum

Ja tam używam najbardziej chamskiego OEMowego Logitecha optycznego USB - żadnych problemów. 45 zeta - albo nawet taniej.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 02:11 

Tylko nie kupuj 4 tech, ja mojego rozszarpałem kiedyś bo był taki do ... To co mówi Hynol takiego logitecha i ja mam + podkładka Verbatim i jest w porzo. Z myszek polecam Logitech lub Microsoft.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 03:22 
Moderator forum

Logitech oczywiście. Jednak cena wymieniona przez Hynola chyba zbyt niska. Podstawowy przewodowy model myszki optycznej USB/PS2 (tzw. Logitech Optical Mouse PS2/USB OEM) kosztuje nieco więcej. Wg mnie pomiędzy 70 a 80 zł. Chyba że Logitech ma o ofercie jakiś sprzęt, o którym nie wiem. Ale i tak się opłaca :)

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 10:34 

W takiej cenie to raczej nei kupisz jakiejś b. dobrej myszki, polecam tak jak poprzednicy tego zwykłego Logitecha, co do ceny to kiedyś w MM była promocja i byla za 49 zł, teraz cena wynosi gdzies ok 70 - 80 zł, ale wydaje mi sie że warto :) Co do podkładki to ja mam taka z EMPIK za 17 zł, z żelem pod nadgarstek i jestem z niej zadowolnoy, używam jej 2 lata i jeszce sie ten "pojemniczek" z żelem nie przetarł.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 10:48 

Nie kupuj A4tech 3 lata miałem problemy z drgającym kursorem, a ostatnio na Vietnamie zaczeły sie " kołowrotki " i problemy z grafą, dopiero po kupnie Logitecha wszystkie problemy ustały.Przez te trzy lata chyba z 5 myszek A4techa zmieniłem i nie pomogło.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 14:09 

Ja bym tu jeszcze dodał, choć raczej wysokość ekwiwalentu temu nie służy, abyś-li nie zakupił czasami bezprzewodowej! Jest powszechna opinia - optyk tak, ale do grania musisz mieć druta! :lol: BenAs dokładnie drgający kursor to była jedna z przyczyn dla której zrobilem jej tomahawk o ścianę, a później ogon urwałem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 14:13 
Oldboy Battlefield.pl

Wypoor PL napisał(a):
...BenAs dokładnie drgający kursor to była jedna z przyczyn dla której zrobilem jej tomahawk o ścianę, a później ogon urwałem :lol:

hmm a ja odwrocilem ja do gory podstawka i wyczyscilem sensor optyczny...
no ale najwyrazniej u ciebie jakies inne obyczaje sa...

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 15:36 
Moderator forum

OOO :!: :!: Okota wrócił :!: A tak w temacie - każdej optce zacznie skaksać kursor gdy wpadnie włos w okolice sensora. Jednak do niedawna A4Tech miały inną zła przypadłość - słabe odświerzanie sensora. Wystarczyło kilka szybkich ruchów (o jakie w ostrej walce nietrudno) i mysz wariowała. Nie wiem, jak teraz (może poprawili to) bo uzywam Logitech MX500 i nieprędko ją zamienię na inną. Jest bardzo droga, ale przy tym warta każdej złotówki jaką na nią wydałem. Acha - jeszcze jedno - technologoa bezprzewodowa wymusza konwersję danych cyfrowych do stanu nadającego się na przesył (fale radiowe, podczerwień), a to powoduje pewne opóźnienia. To się naprawde czuje mimo iż opóźnienia te są maleńkie.

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 16:33 

Ja mam optyczną A4TECH WOP-49 (800CPI) i kursor drga niekiedy od nowości -momentu wyjęcia z pudełka-to nie od kurzu.
Czy ktoś wie czy poprawi to podkładka specjalnie pod mysz optyczną FELLOWS z Media-Marku za 20zł???

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 16:59 

michal575 napisał(a):
Czy ktoś wie czy poprawi to podkładka specjalnie pod mysz optyczną FELLOWS z Media-Marku za 20zł???

W sumie to chyba zalezy z jakiej faktury jest zrobiona twoja dotychczasowo podkładka, jak z chropowatej, to fktycznie drganie po przejściu na głądką nawierzchnię może zniknąć, jeżeli masz głądką podkładke, to to raczej nie pomoże :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 17:47 

Próbowałem juz oba rodzaje i zauważyłem że myszka lepiej sie zachowuje na chropowatej w rowki -takiej teraz używam.Ale tamta podkładka specjalnie pod optyczne myszy była jeszcze dodatkowo z jakiegoś twardego plastiku.
W ogule to na standartowych ustawieniach czułości myszy w BF -bardzo wolno obracało mi wieżyczki od pojazdów i sterowało sie kijowo.Musiałem zwiększyć czułość myszy na max w opcjach BF i to pomogło .
Teraz mam narazie spokój z drgającym kursorem

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 17:56 

Okota napisał(a):
Wypoor PL napisał(a):
...BenAs dokładnie drgający kursor to była jedna z przyczyn dla której zrobilem jej tomahawk o ścianę, a później ogon urwałem :lol:

hmm a ja odwrocilem ja do gory podstawka i wyczyscilem sensor optyczny...
no ale najwyrazniej u ciebie jakies inne obyczaje sa...

:lol: naiwniak, czyści 4 tech'a :lol:

Nie było sensu czyścić bo była poprostu do d... zawsze jak chcialem przycelowac to celownik mi sie mijał bo tak drgała - suka jedna. Takie są moje obyczaje, jak mnie cos zdenerwuje to to karam, jeżeli nie to gromadziłbym to w sobie tak samo jak ty dzień w dzień tydzień po tydodniu, miesiać po miesiącu, rok po roku, wiek po wieku, millenium po millenium czyściłbym tego 4tech'a nie doświadczając tego że można sobie fajnie pograć :lol: Na koniec chciałbym dodać, że czyszczę i logitech'a i podkładkę, ale bardziej tego podkładka wymaga, myszka nie zmienia swojej pracy - takż rozszarpując moją myszkę doznałem w życiu czegos nowego, ekscytującego, a życie jest po to aby poznawać :P ;)

Strefa czasowa: UTC + 2