Teraz jest 6 wrz 2025, 09:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 20:35 

M.I.S.I.E.K napisał(a):
Pamięta ktoś olafa i jego recke bf-a? :P

Ja pamiętam - w końcu sam umieściłem to na forum :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 20:41 

Joint Operations...hmmm...

W Planetside moze grac naraz 300 osób ( a to jest gra zbliżona zasadami do bf'a czy tez ut ) , mapy są [ cenzura ] wielkie a pojazdów jest hohoho... i jestem przekonany, że gdyby byłaby ta gra bardziej reklamowana i twórcy odpuścili sobie abonament 13$ miesięcznie to to mógłby rzeczywiście być zabócja Battlefielda - ale nie jakieś komercyjne Joint Operations .

Nie wiem jak reszta forumowiczy ale dwie gry mp na jakie ja czekam to są tylko Tribes Vengeance i H-L 2 a wszelkie JO i inne podobno sobie odpuszczam .

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2004, 10:39 

Joint Operations to podkręcony Delta Force Black Hawk Down. Grałem w demo MP, całkiem fanie, niektóre wrażenia niesamowite (zdobywanie bazy przeciwnika nocą w dzungli z desantem z śmigłowców). Ogólnie oceaniam gierkę bardzo dobrze. Jedyna wada to engine graficzny który ma spore wymagania. Co do "BF42 killer" to trudno to porównywać bo to jednak różne gry. BF42 to typowa zręcznościówka FPS bardzo uproszczona (w stosunku do realizmu). JO to raczej coś pomiędzy Armericas Army i BF42, zdecydowanie najbliżej mu do pierwowzoru (DF:BHD).
Ale granie w 100+ osób na jednym serwie i gigantyczne mapy są nie do pobicia. :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2004, 13:09 

I ja postanowiłem sprawdzić.
Jeśli demko MP nie jest wypuszczone z jakiejś wczesnej bety, to już teraz pozwala dostrzec, że JO ma zarówno kilka zalet przewyższających naszą ulubioną grę, jak i kilka wad, przez które nigdy jej nie dorówna.
Tyleż samo rzeczy mi się podoba, co i mnie od JO odrzuca.
Wśród najważniejszych minusów widzę jakąś taką dziwną sterylność grafiki w tej grze. Niby nabajerowana, niby efekty itd, a jakaś taka zbyt cukierkowa. Postacie żołnierzy też nie bardzo mi isę podobają. Fajnie, że są mocno zróżnicowane, ale biegają jakoś tak dziwnie sztywno. W pozycji stojącej, czy to idąc, czy to biegnąc, kolesie wyglądają jakby kij połknęli.
Duża ilość graczy, zmiany pór dnia i nocy, woda, duże mapki - to są na pewno plusy.
W efekcie sam nie wiem, co o tej grze myśleć. Wiem jednak na pewno, że nie będzie to gra, w którą będę kosił kosztem BFa. Bo czegoś jej brakuje, czegoś nie namacalnego, co sprawia, że fajnie się gra, ale... już w trakcie korci do BFa. Pod tym względem JO przypomina mi Soldnera (też tylko demo grałem).

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2004, 15:19 

Black Hawk Down w MP mi się podobał.
Joint Ops podoba mi się bardziej jeśli chodzi o infantry.
Niestety śmigłowce bojowe mają wartość bojową zero z powodu wykręconego sterowania i braku możliwości celowania w cokolwiek.

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2004, 21:51 
Oldboy Battlefield.pl

???
chyba zartujesz... we wszystko da sie wcelowac.. i wszystko widac nawet z daleka...
a lata sie strasznie prosto a celuje jeszcze latwiej niz zwyklym asfaltem...

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2004, 12:12 

Shelton niezgodze sie z tobą z tom cukierkowom grafą poniewaz gra jest swietnie zrobiona odgłosy broni itp sa swietne a ja grajac ładne pare lat w kazda wersje df niezauwazyłem zeby jakas miała bład w chodzeniu postaci poniewaz włąsnie jest dobrze to zrobione

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2004, 12:50 

Pograłem trochę w to Joint Operations. Mapy za duże, spawny za daleko, głupi pomysł z medykami, jeszcze głupszy ze zmianą klasy. Nuda potworna, szczególnie na tych mapkach z gigantycznym archipelagiem (150 osób na serwerze i przez 5 minut nikogo nie spotkałem, LOL :).

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2004, 13:34 

to trzeba bylo położyć sei na plaży cubittus i joint'em :D :lol: :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2004, 23:22 
Oldboy Battlefield.pl

a dla mnie ta gierka ma to "cos"
gra sie swietnie... uwielbiam sie klasc gdzies w krzakach kilometr odpunktu i stracac makowki :twisted:
choc helim nie pogardze :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2004, 12:06 

1. Albo masz beta demo w które już nie pograsz, musisz ściągnąć oficjalne demo tu masz link:
http://us.games2.yimg.com/download.games.yahoo.com/games/buzz/content/p/9/26089/joint_ops_demo.exe

2. Albo masz włączony jakiś firewall (np. ja musze wyłanczać ProtoWall'a bo inaczej mi się nie połączy)

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2004, 17:10 

Okota, widzisz, a ja jestem ultrapiechociarz ofensywny i dla mnie w tej grze nie ma nic ciekawego.

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2004, 20:43 
Oldboy Battlefield.pl

nie rozumiem...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2