Teraz jest 22 lis 2024, 19:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 18:26 

Tyle tylko że A1 ma 64 kanały. Oczywiście sprzętowe bo czegoś takiego jak kanały sofwarowe po prostu nie ma :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 18:41 

Ups, faktycznie, pomyłka.
Mój komp w czasie gry w BFa miał chyba 4 rodzaje kart SBlaster.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 18:47 

To pewnie tym z 32 kanałami był Live :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 20:04 
Moderator forum

PhoeniX napisał(a):
Tyle tylko że A1 ma 64 kanały. Oczywiście sprzętowe bo czegoś takiego jak kanały sofwarowe po prostu nie ma :)

Ożesz Ty, Fenio popsułes mi całą zabawę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 20:08 
Moderator forum

Taa. Czasami aż miło posłuchać jak się inni mądrzą.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 20:43 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Taa. Czasami aż miło posłuchać

Drogi parnerze od wyłapywania rewolucyjnych treści zapewne pewnikiem miałeś na uwadze i w myślach swych posepnych słowo ... pośmiać :wink:

Tak, to znacznie bardziej zrozumiany substytut słowa: posłuchać :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 20:49 
Moderator forum

BTW: Pamietam jak czas temu PhoeniX przekonywał mnie o wyzszoścu SB AWE 32 nad Gravisem Ultrasoundem mimo iż tego drugiego na oczy nie widział, a ja miałem (i używałem) oba. Ta dyskusja jest dosyć podobna - czysta teoria podwórkowa plus deko piany. A ja mam muze na płycie głównej (Asus P4P800 Deluxe) i mi styka, a co wazniejsze nie sprawia najmniejszych kłopotów. Chće grać w BF-a, a nie kombinować z ustawieniami i sterownikami.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 21:15 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
BTW: Pamietam jak czas temu PhoeniX przekonywał mnie o wyzszoścu SB AWE 32 nad Gravisem Ultrasoundem mimo iż tego drugiego na oczy nie widział, a ja miałem (i używałem) oba.

Pamiętam dysputę, ja również miałem i używałem i Fenio w jednym miał 100% rację. Pełna kompatybilność ze standardem sprzętowym i programowym dawało nad Gravisem potężną przewagę. Była też kwestia pracy typowo audiofilskiej (sample, midi - edycja dźwięku). Tam Ultrasound rządził.

_XENA_ napisał(a):
Ta dyskusja jest dosyć podobna - czysta teoria podwórkowa plus deko piany.

Nie rozdzieraj zapomnianych szat :wink:

_XENA_ napisał(a):
A ja mam muze na płycie głównej (Asus P4P800 Deluxe) i mi styka, a co wazniejsze nie sprawia najmniejszych kłopotów. Chće grać w BF-a, a nie kombinować z ustawieniami i sterownikami.

Chciałbym mieć taki słuch jak Ty :)
Jednak obawiam się, że dźwięk jaki będzie mi dane usłyszeć (szczególnie odgłosy pracy elektronów w tle) wprowadzi mnie w stan uwolnienia skrytych, negatywnych emocji :wink:

BTW: nowy bios do P4P800 wgrałeś ?

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 22:13 

_XENA_ napisał(a):
BTW: Pamietam jak czas temu PhoeniX przekonywał mnie o wyzszoścu SB AWE 32 nad Gravisem Ultrasoundem mimo iż tego drugiego na oczy nie widział,

Musisz mieć kamienną główke jeśli nie dociera do ciebie że Gravis był szmelcem z powodu swojej kulawej kompatybilności z SB. Dla graczy ta karta była beznadziejna a ty tego chyba nie potrafisz zakceptować z powodu swoich poglądów typu "co miałem to chwale".
Możesz też sobie pstryknąć foto jak trzymasz GUS'a w dłoni i oprawić takie foto w ramke nad łóżkiem co dało by ci ciągłą satysfakcje że ty ją miałeś i na oczy widziałeś. Nie przychodzi ci jednak do głowy że ktoś jej nie miał bo jej mieć nie chciał z powodu jej fatalnych wad dla przeciętnego gracza.

ps. jeśli tobie styka zintegrowana dźwiękówka to nawet nie biore na poważnie twojich tekstów o jakości dźwięku GUS vs AVE 32 :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 23:08 
Moderator forum

Z czasem zmieniają się priorytety - wtedy lubiłem się bawić sprzętem, aby uzyskiwać maksymalne wyniki, teraz chce by mi dobrze i bezproblemowo działał. Gram na średniej klasy słuchawkach więc i tak niewiele bym zauważył z róznicy pomiedzy Audigy a moja zintegrowaną. Poza tym ostatnio gram praktycznie tylko w BFV a tam wręcz wskazane jest wyłączenie EAX-ów. Zaś zaoszczędzoną kase mozna wydać na coś pozyteczniejszego (na przykład na GF6800 odłożyć).

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 23:17 

Ja nie mówie o EAX bo on nijak się ma do jakości dźwięku, co najwyżej do jego realistyczności brzmienia. Mowa o jakości a ta nawet na średniej klasy słuchawkach za 50zł jest wyraźnie słyszalna bez względu jakiego API używasz. No ale skoro ty nie słyszysz różnicy to OK tylko nie rób z siebie audiofila którym po prostu nie jesteś teraz więc i nie mogłeś być 10 lat temu :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 23:19 

_XENA_ napisał(a):
Z czasem zmieniają się priorytety - wtedy lubiłem się bawić sprzętem, aby uzyskiwać maksymalne wyniki, teraz chce by mi dobrze i bezproblemowo działał. Gram na średniej klasy słuchawkach więc i tak niewiele bym zauważył z róznicy pomiedzy Audigy a moja zintegrowaną. Poza tym ostatnio gram praktycznie tylko w BFV a tam wręcz wskazane jest wyłączenie EAX-ów. Zaś zaoszczędzoną kase mozna wydać na coś pozyteczniejszego (na przykład na GF6800 odłożyć).

a powiedz mi czy lepiej grać na słuchawkach czy na 5.1??
chodzi mi o BF42 głównie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 23:23 

bf42 to tak raczej srednio obsługuje 5.1

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2004, 00:27 
Moderator forum

Na potreby klanówek słuchawki i mikrofon to niezbędny zestaw. Kolumienki skutecznie utrudniają korzystanie z TS-a więc ich sie z zasady nie używa. Dlatego ja prawie nie gram inaczej jak na słuchawkach.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2004, 01:13 

/me tak samo... pozatym ja przekładam compact headsety ( chyba tak to się nazywa :wink: ) nad słuchawki... poręczniejsze, nie przeszkadza w graniu - w tej kategorii polecam Trusta - niedrogo za jakies 50 zl mozna dostac dobrego hs z mikrofonem .

Ostatnio edytowano 16 cze 2004, 01:20 przez Black Knight, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2