Wypoor PL napisał(a):
Ja wszystko hardware kupuję w 'moim sklepie komputerowym' mam dobry serwis i negocjacje cenoewe

po za tym jak wskocze z skrzynką do peksy to mam blisko, bo sklep jest na dworcu PKS

Czyli ART Computers, Wypoorku, tak? Też tam kupowałem długi czas. Byłem bardzo zadowolony, bo m.in. pozwalali na oddawanie używanego sprzętu w rozliczeniu przy zakupie nowego (w hipermarkecie o takim luksusie zapomnij). Później się przeniosłem do
http://www.apollo.pl, głównie dlatego, że kumpel tam podjął pracę (więc daje zawsze te 5-10% rabatu), ale i ceny nie są najwyższe.
W ogóle z tymi zakupami to jest tak, że właściwie nie ma reguły. Kupiłem ze trzy lata temu w Media Markcie kartę graficzną (GF4) w pełnym oporządzeniu (i nawet udało mi się ją sprzedać parę miesięcy temu za dobrą cenę). Mniej więcej w tym samym czasie moi rodzice postanowili się szarpnąć na komputer dla siebie - a wiecie, jak to jest ze starszymi ludźmi - mają taką, a taką kwotę i ani grosza więcej... W efekcie pojechałem do Tesco i tam znalazłem kompa i monitor o dobrych parametrach w cenie, jakiej nie miałbym szans uzyskać w sklepie "detalicznym". Odpukać komputer sprawuje się jak na razie bez najmniejszych problemów - choć zdaję sobie sprawę, że gdybym musiał sprawdzić, jak realizują gwarancję, mógbym się nieco zdziwić. No ale czas minął i gwarancji już nie ma więc się nie zdziwię.
Z kolei kumpel kupił kiedyś kartę graficzną w hipermarkecie i po tygodniu mu padła. Walka z kolesiami o jej naprawę trwała prawie dwa miesiące. A i tak coś tam mu nie grało i opchnął ją jak najszybciej. Od tego czasu w hipermarkcie już nie kupuje.
Konkluzja - wszędzie trza mieć szczęście...