Teraz jest 6 wrz 2025, 09:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 cze 2004, 17:29 
Oldboy Battlefield.pl

http://www.idg.pl/artykuly/42144.html
mozna sie zalamac co czasami widze jak ide do reala czy tesco ale takich bajerow to ja jeszcze nie widzialem (ten kierownik dzialu)

wlasnie slucham nagrania....

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2004, 18:22 

no niestety takie są realia :) zresztą to nie tylko jesli chodzi o RTV to samo jest na innych działach które wymagają jakiejkolwiek wiedzy wyuczonej. Jeśli pracownik sam ze swojego doświadczenia "życiowego" czegoś nie wie to w hipermarkecie napewno się tego nie nauczy :) ponieważ szkolenia asortymentowe to tylko piekna teoria.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2004, 18:48 

Zgadzam się z wami i dam wam fajny przykłąd kupowania karty dźwiękowej w hipermarkecie.
Rzecz dzieje sie w Tarnowie w hipermarkecie Hypernova kumpel postanawia kupić sobie karte dzwiękową bo AC '97 mu nie wystarcza, wybór padna Soundblaster Live! 5.1. Po pierwsze że karte dostał zapakowaną w folie (bez żadnego opakowania nic sama folia), bez żadnych sterowników ani gwarancji. Aż kumpel nieprzyjżał się bliżej swemu zakupowi w sklepie wyobrażcie sobnie jego zdziwienie kiedy okazało się że to był stary Awe 64. Po kilku interwencjach w markecie dostał wreście Live 5.1.

Także ostrzegam przed kupowaniem CZEGOKOLWIEK w supermarketach.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2004, 18:51 

:lol:

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2004, 18:54 

Szmata twoja wypowiedz mowi sama za siebie :lol: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2004, 19:11 

a bułki można? czy też się otruję??

ja płytki kupuje CDR w Geant'cie :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2004, 02:31 

naciąć się można zawsze i wszędzie,lewy towar tak samo może się trafić w markecie jak w emipku czy sklepiku osiedlowym, ryzko jest wliczone w zakupy :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2004, 07:13 

Ja wszystko hardware kupuję w 'moim sklepie komputerowym' mam dobry serwis i negocjacje cenoewe :) po za tym jak wskocze z skrzynką do peksy to mam blisko, bo sklep jest na dworcu PKS :) Zaopatruje się tam już od 3 lat. Gry i jakies oprogramowanie i inne pierdoły + music kupuje w MM i to jest jedyny hiper z którego korzystem. Komputer z TESCO, o matko - ja tam się boję nawet pudełko zapałek kupić :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2004, 08:39 

Wypoor PL napisał(a):
Ja wszystko hardware kupuję w 'moim sklepie komputerowym' mam dobry serwis i negocjacje cenoewe :) po za tym jak wskocze z skrzynką do peksy to mam blisko, bo sklep jest na dworcu PKS :)

Czyli ART Computers, Wypoorku, tak? Też tam kupowałem długi czas. Byłem bardzo zadowolony, bo m.in. pozwalali na oddawanie używanego sprzętu w rozliczeniu przy zakupie nowego (w hipermarkecie o takim luksusie zapomnij). Później się przeniosłem do http://www.apollo.pl, głównie dlatego, że kumpel tam podjął pracę (więc daje zawsze te 5-10% rabatu), ale i ceny nie są najwyższe.

W ogóle z tymi zakupami to jest tak, że właściwie nie ma reguły. Kupiłem ze trzy lata temu w Media Markcie kartę graficzną (GF4) w pełnym oporządzeniu (i nawet udało mi się ją sprzedać parę miesięcy temu za dobrą cenę). Mniej więcej w tym samym czasie moi rodzice postanowili się szarpnąć na komputer dla siebie - a wiecie, jak to jest ze starszymi ludźmi - mają taką, a taką kwotę i ani grosza więcej... W efekcie pojechałem do Tesco i tam znalazłem kompa i monitor o dobrych parametrach w cenie, jakiej nie miałbym szans uzyskać w sklepie "detalicznym". Odpukać komputer sprawuje się jak na razie bez najmniejszych problemów - choć zdaję sobie sprawę, że gdybym musiał sprawdzić, jak realizują gwarancję, mógbym się nieco zdziwić. No ale czas minął i gwarancji już nie ma więc się nie zdziwię.

Z kolei kumpel kupił kiedyś kartę graficzną w hipermarkecie i po tygodniu mu padła. Walka z kolesiami o jej naprawę trwała prawie dwa miesiące. A i tak coś tam mu nie grało i opchnął ją jak najszybciej. Od tego czasu w hipermarkcie już nie kupuje.

Konkluzja - wszędzie trza mieć szczęście... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2004, 16:31 

no szczęście...
ja na giełdzie (WGK w Warszawie) przez 5 lat u tego samego gostka kupowałem pamięci, płyty i procesory.
Aż do pewnego razu kiedy mi sprzedał zardzewiałą pamięć (pod naklejką była rdza) która mi o mało płyty nie spaliła.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2004, 17:37 

Bez przesady w hipermarketach wszystko mają świeże , zwłaszcza kurczaki (trzeba je złapać i uważać żeby z kasy nie uciekły ). Z kompami podobnie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2004, 17:41 

BenAs_PL napisał(a):
Bez przesady w hipermarketach wszystko mają świeże , zwłaszcza kurczaki (trzeba je złapać i uważać żeby z kasy nie uciekły ). Z kompami podobnie.

Raczej nie - komputer nie ma nożek :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2004, 17:57 

wiechol napisał(a):

Komputre nie ale procek ma i to w setkach liczone, a o źle zamocowanego prockach nie trudno jak firma sklada 500 kompow w 3 dni bo im zamowienie przyszło.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2004, 18:50 

Raix napisał(a):
wiechol napisał(a):

Komputre nie ale procek ma i to w setkach liczone, a o źle zamocowanego prockach nie trudno jak firma sklada 500 kompow w 3 dni bo im zamowienie przyszło.

:) Btw: pewnie kompy są takiej marnej jakości, że kolejka po reklamcję równa się kolejce przy dziale "Dla dorosłych":)

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2004, 18:57 

jeżeli dla ciebie marna jakość to all on board (czasem zdazaja sie wlutowane procki) wypasiona nazwa grafa pamiec z ramu, którego dali aż 128 to może, dla mnie to zawsze była żenada.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2