Teraz jest 23 lis 2024, 21:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 kwi 2003, 18:48 

Czesc !!
Dzisiaj jak niektorzy wiedza odbedzie sie mecz [PRGK-42] vs The Shark. Jednoczesnie chcialbym zaprosic na RELACJE NA ZYWO z tego meczu. Relacja odbedzie sie na kanale ircowym #prgk-42 na serverze irc.quakenet.org . Tutaj ponizej instalacja mIRC`a i konfiguracja :
"... Instalujemy go zgodnie z zaleceniami instalatora. Uruchamiamy naszego nowo zainstalowanego mIRCa. Ukazuje sie mIRC.
Klikamy na 2 ikonke w menu mIRCa. Wyskakuje nam konfiguracja programu. Najpierw dodajemy server przez klinieciena przycisku ADD. W [Description] wpisujemy np. Mam mIRCa. Nastepnie IRC NEtwork klikamy na All i wklikamy sie w ADD [po lewej stronie] i wpisujemy dane: w 1 od gory : irc.quakenet.org, w drugim od gory to samo, w port wpisujemy 6667 i tyle... klikamy na OK. Server IRCa zostal pomyslnie do naszej bazy IRCserverow. Teraz nasze prywatne ustawienia. W [Full name] wpisujemy np. Piekny Zdzisiek. W [E-mail Address] wklepujemy swoj adres e-mail jezeli nie masz swojej skrzynki to wystarczy ze wpiszesz znak "@". W polu [Nickname] wpisujemy swoja ksywke przez ktora bedziemy rozponawani na IRCu. A w [Alternative] wpisujemy inna ksywke na wypadek gdyby nasza ksywka wpisna do [Nickname] byla juz zajeta. Po tych wszystkich zabiegach mamay juz skonfigurowanego mIRCA nadajcego sie do gadania Teraz wystarczy sie polaczyc nacskaja [Connect to IRCserver] lub na 1 ikonke w menu mIRCa czyli blyskawice. Po poprawnym polaczeniu sie z serverem IRCa powinno sie ukazac MOTD servera. Czyli teXt powitalny. Aby wejsc na kanal wpisujemy [/join #kanal] lub klikamy na 3 ikonke od lewej i tam wpisujemy nazwe kanalu i klikamy na Join"

Odrazu chcialbym wszystkich zaprosic na polskie kanaly ircowe takie jak:
#prgk-42 , #arcy.bf , #battlefield1942.pl , #onz przypominam iz wszystkie kanaly stoja na serverze irc.quakenet.org ... Licze na fajna zabawe... Wszystko zaczynamy o godzinie 20:45 !!
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2003, 18:51 

ja mam 2 pytania
1)czy bedzie mozna dostac napoje i jedzenie :?: :twisted:
2)czy sa przewidziane jakies miejsca dla vipow? 8)

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2003, 20:25 

I czy będą jakies chętne ;) HOSTESSY :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2003, 09:18 

Ja poproszę miejsce gdzieś w jakiś krzakach. Dam sobie rade z podglądaniem, wszak przez lunetkę zawsze dużo bliżej jest się całego zdarzenia :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2003, 10:02 

"Ja poproszę miejsce gdzieś w jakiś krzakach"

to apropo tych hostes o ktore pytal ShaggY ? ;))

Strefa czasowa: UTC + 2