Teraz jest 6 wrz 2025, 09:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2004, 17:55 

nie no człowieku (wiem, to troche niezbyt inteligentnie zabrzmiało), bo jak inaczej myśleć jak policja nie chce nic robić (bo sie boi tych prawdziwych bandytów)- przykładem są wszystkie kradzieże (mniejsze i większe) i pobicia oraz napady z bronią lub bez. Wszystko idzie do teczki i tyle (to i tak nie zawsze). A z drugiej strony dla utrzymania statystyk męczą bogu ducha winnych ludzi - np. nieletnich za łażenie po mieście (nie wspominam o piciu w m.p.) i niektórych nawet niełsusznie do paki wsadzają,
jeez

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2004, 01:25 

a apropo oszustów internetowych i innych pomiotow mam pytanie..Pewna osoba strasznie dzila mi na nerwy gdyz obraza moja dziewczyne mnie i pare znanych mi osob. Jestem wstanie dostac swierze IP tej osoby jest to IP neostrady z seri 83.30...Czy jest mozliwosc namierzenia tej osoby w sesie zdobycia jej numeru tel czy adresu poprzez IP czy to jest fikcia?
Prubowalem wieloma programami do IP ale one jedynie podawaly mi adres operatora czyli katowice w moim przypadku....

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2004, 03:02 

mycek - piszesz na abuse@nazwa.tego.operatora.pl podajac linki tych wypowiedzi. jesli jest to www/news.

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2004, 14:16 

Mój temat z "akikowska" na cafe Allegro skasowali, a ja sam dostalem 3 dniowego bana na wypowiedzi w tym, cafe :D. Ja pier... co za lole :). Plusem jest to ze zablokowali to konto "akikowska (0) - Konto zawieszone". Akikowska zaklada w tej chwili nowe konto :D.

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2004, 23:45 

kriz napisał(a):
Kaserek (welcome back ;) ). prywatnie to mozesz sobie zalatwic wizyte u Okoty (sorry man ;)). ja wiem. ziomale załatwią. twardziele. hoolsy? dorośnij proszę. masz juz 15 lat ;).

Nie prosze, tylko nie u Okoty... u każdego, ale nie u Okoty...
Ciągle mam w pamięci ta taxówke z poprzedniego lana i reakcje Kaczego na "indywidualne" zamówienie taxówki przez Okote:
"Kto z nim jedzie ? "

:D Pozdro dla tych co byli hehehehe :)

P.s. Kriz, 14 lat :) Co za dużo to nie zdrowo :)))))

Tytuł:
PostNapisane: 21 cze 2004, 23:55 

Sorry za maly eot. z mojej strony, ale wróćmy do sprawy :)
Ok, powiedzmy że zgłosiles sprawe na policje... oni łapią tego gościa, wrzucają go do aresztu na 3 miesiące, wyznaczają za niego kaucje 1 tyś zł.
Ta kaucja zostaje spłacona w ciągu 2ch dni, tak więc z 3 miesięcy, gość siedzi 2 dni w areszcie.
Po 3 miesiacach rozpoczyna sie rozprawa... ktora zamiast tydzien to trwa kilka lat, bo sąd wydaje wyrok, a ten typ może sie odwołac... i tak kilka raz, az do sadu najwyższego w Brukseli :)
Czyli możesz czekać kilka lat na wyrok...

A najlepiej by było jakbys sam do niego pojechal i wytlumaczyl mu że tak sie nie robi :) hehehe

P.s. Pamietam już, że była taka sytuacja z adminem na serverze [PRGK-42] ? :) nieprawdaż ?

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2004, 23:21 

Ja pierdziele a od czego jest 'Detektyw Rutkowski" :lol:
Krzysiu nawet Saddama szukal, a co tam dla niego taki drobny oszuscina.
pozdro: p. :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2004, 09:46 
Moderator forum

CloneTrooper napisał(a):
Mój temat z "akikowska" na cafe Allegro skasowali, a ja sam dostalem 3 dniowego bana na wypowiedzi w tym, cafe :D. Ja pier... co za lole :).

Nie mów, że wierzysz w rozsądek adminów Allegro ?
Mi jełopy już 2 razy zaksięgowali obcą wpłatę, nie mówiąc o zerowych odezwach na różne kwestie wysyłane w mailach.

Czytając wcześniejszą dysputę, cóż .. Coug dobrze, że w porę się połapałeś. Weryfikacja danych kontaktowych jest podstawą przed sfinalizowaniem każdej transakcji, a samo wystąpienie o sprzedaży pomimo braku osiągnięcia ceny minimalnej nie budzi innych podejżeń ze strony Sprzedającego.

Pretor przytoczył Ci bardzo wygodne paragrafy, wykorzystaj te o próbie wyłudzenia. Mam nadzieję, że nie dołączysz do statystyk ciemnej liczby przestępstw (statystyka tych niezgłoszonych) i zorbisz ze *mama zabroniła mi przeklinać* porządek. Zostało już tu wiele mądrego napisane - jeśli konto które ów palant Ci przesłał jest prawdziwe (innego założenia brak) masz 65% szansy na to, że Prokurator jeśli przypadek nie jest odosobniony wreszcie zrobi porządek.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2004, 09:48 
Moderator forum

KasereK napisał(a):
Ta kaucja zostaje spłacona w ciągu 2ch dni, tak więc z 3 miesięcy, gość siedzi 2 dni w areszcie.

Naoglądałeś się chłopaku za dużo amerykańskich filmów o ichnym wymiarze sprawiedliwości i nie masz pojęcia w jakiego typu przypadkach Sędzia wymierza kaucję ... żenada.

Tytuł:
PostNapisane: 23 cze 2004, 17:59 

nie bój , nie bój - zajmą sie tym - w mojej sprawie wystarczyło badanie grafologa aby wystartować z rozprawą :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2