Teraz jest 23 lut 2025, 13:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 830 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 56  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2003, 14:05 

wlasnie chyba o to chodzi zeby zalozyc polskiego laddera w CB.... bosz.. :)

PRGK - Darkrelic 700 cos do jajka. nie grajcie z nimi, bo to lamusy jakich malo (najgorszy klan jaki widzialem na oczy). miejmy nadzieje ze nastepny przeciwnik okaze sie klanem z prawdziwego zdarzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2003, 19:43 

hyh lamusow jest pelno np ja :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2003, 01:49 

<scorebot`bf> hostname [Shark Clanserver shark-clan.de]
<scorebot`bf> ip [81.3.59.151:23002]
<scorebot`bf> map [El Alamein]
<scorebot`bf> player [20/20]
<scorebot`bf> mod [XPack1/conquest]
<scorebot`bf> timelimit [25min]
<scorebot`bf> ticketratio [100%]
<scorebot`bf> * * * * * * * * * * [game starts (timelimit: 25m)] * * * *

Hej PRGK-42 takie cos wyciagnalem z zapisu Waszego dzisiejszego meczu. Takie byly ustawienia serwera? Jesli takie to byly zle :!: . Serwer ma byc ustawiony na 32 graczy, 100% i 20 minut limit czasowy.

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2003, 01:55 

Nie wiem jak "players" ale time limit zmnienili na "20.00" tuz przed rozpoczęciem gry. Mecz zatwierdzony :-(

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2003, 02:23 

Serwer powinien być ustawiony na 32 graczy, ale...

Pisałem o match conflikcie z EraseR. Na ich serwerze było ustawione 24 graczy i ticket ratio 133%, co daje wynik zbliżony do właściwego. Jednak nie zgodziliśmy się na granie w takich ustawieniach (odmienne czasy respawnu pojazdów etc....) , wróciliśmy na HQ a jak tam było to pisałem wcześniej.

I teraz sedno sprawy:
Jest taki casus: jeśli gra się zaczęła w warunkach innych niż przewidują zasady, to uważa się, ze obydwa klany wyraziły "cichą akceptację" takich warunków - wynik się liczy. I nic tu już nie pomoże odwoływanie się - trzeba zgłosić problem przed rozpoczęciem gry.

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2003, 02:59 

Chodzi mi o to ze ze zlymi ustawieniami serwera mozecie dzialac na swoja szkode. Jesli np. macie obcykany Battle Axe i zamkneliscie ich w bazie, to jest szansa ze zdobedziecie duzo wiecej ticetow przed gra na drugiej mapie. A jesli np. na El Alamein poczatek poszedl zle, to jest rowniez wiecej czasu (ticetow) zeby ta flage odbic i zmienic wynik meczu. A tak jak jest ich malo (ticetow) to szybko zleca (zwlaszcza na duzych mapach, gdzie do najblizsej flagi daleko) i jest koniec gry. Przy serwerze ustawionym na 20 graczy ticety powinny byc ustawione na 160%. Raz juz tak mielismy z Jeer. Wciskali nam chyba kit ze placa za serwer tylko na 22 sloty dla graczy, wiec poprosilismy zeby ustawili 145% ticetow i na Stalinie bylo startowo 199-199 zamiast 200-200 ticetow. Przy 100% i 22 graczach ustawionych bylo by ich tylko 137. Czyli jesli opanujemy flagi i je utrzymamy do konca, to wygramy za 63 pkt mniej niz powinnismy. 2 razy ta mapa to juz 126 ticetow :!: Gdy mecze koncza sie czasami roznica 1-2 , 126 wydaje sie bezcenne.

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2003, 12:07 

Teraz to już po ptakach, zresztą mieliśmy tak samo obcykane El Alamein.
Graliśmy tylko w osłabionym składzie i przy pingu 80 a nie 20.
Jaki wpływ na celowanie do samolotów ma taka różnica w pingach nie muszę was przekonywać. Oni mieli pingi podobne do naszych. Tylko byli do nich przyzwyczajeni.
Teraz istotne jest to że wiemy co musimy zmienić, co poprawić i na co zwracać uwagę. Dostaliśmy od nich najwyższą ocenę za kulturę gry i to mnie bardzo cieszy.

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2003, 12:58 

Mecz byl bardzo wyrownany i zaciety. Na poczatku battleaxe przez 5 minut chyba nikt nie zdobyl zadnej z flag a krew sie lała ostro. Dopiero po jakimś czasie udało nam sie przełamać ich obronę. Alamein to porażka ze względu na naszą sytuację kadrową (brak 1 pilota, który miał wypadek losowy) i jednak lekki brak doświadczenia.
Ale świetnie się grało - organizacja wzorowa, żadnych głupich akcji, bardzo sprawnie i szybko rozegrane. Polecam grę z Sharkami. Dobrze zorganizowani i solidni.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2003, 09:26 

ONZ - PR: 285-265 Wygrana ONZ

Przeciwnik z wysokiego miejsca.

Wskakujemy na 40 miejsce pojawiąjąc sie znów na pierwszej stronie drabinki, oczywiście postaramy sie zostac tu długo.

Cały mecz to horror z powodu zaciętej i na koniec już nerwowej walki o ostatnie punkty, warunki idealne mecz ogromnie wyrównany do końca nie wiadomo było kto wygra, flagi zmieniały właścicieli co chwila. O ile Bocage poszło nam w miare gładko to Guadalcanal to było piekło. Polecamy tego przeciwnika grają naprawde dobrze i posiadają full kulture...

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2003, 10:35 

.... tak i przede wszystkim mocno wysokiego skilla, ale btwczy ktos sie spotkal z taka opcja :
- lecialem sobie ladni i spokojnie i polowalem na inne samoloty, aa koles nadlecial od czola na mnie, trafil mnie skrzydlem swojego samolotu i zabil mnie - tzn zginalem ja, w kabinie a samolotu nie rozwalil :?
- lecialem jw, a koles sobie stal na gorce na Gualdacanal i strzelal do mnie z bara i trafil mnie i zabil, jw nie rozewalajac samolotu, aha a zapomnialem dodac, ze bylem juz prawie nad wioska :?
ale kolesie zachowali sie cool, poza tym byli happy, zesmy mieli ochote czekac 30 minut az sie zbiora, tak wiec goraco polecam granie z nimi :!:
staty
[=ONZ=] vs PR
Bocage:
131:0
34:26
Gualadacanal:
41:129
76:110

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2003, 14:55 

mati.pl napisał(a):
.... tak i przede wszystkim mocno wysokiego skilla, ale btwczy ktos sie spotkal z taka opcja :
- lecialem sobie ladni i spokojnie i polowalem na inne samoloty, aa koles nadlecial od czola na mnie, trafil mnie skrzydlem swojego samolotu i zabil mnie - tzn zginalem ja, w kabinie a samolotu nie rozwalil :?
- lecialem jw, a koles sobie stal na gorce na Gualdacanal i strzelal do mnie z bara i trafil mnie i zabil, jw nie rozewalajac samolotu, aha a zapomnialem dodac, ze bylem juz prawie nad wioska :?

To pierwsze zdarzyło mi się 2 razy, ale to najwyzej jakiś bug,bo raz mi to zrobil ktoś kto mowil ze tk sie zdarza,a jest byla to osoba calkowicie godna zaufania i na pewno nie uzywala cheatow...
Drugie to juz nie wiem,na forum robili testy czy mozna z broni recznej zabic pilota ni niszczac samolotu,ni dawalo sie ale byly przypadki gdy z broni to robili, ale to raczej ze snajperki.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2003, 15:13 

Veln napisał(a):
...Drugie to juz nie wiem,na forum robili testy czy mozna z broni recznej zabic pilota ni niszczac samolotu,ni dawalo sie ale byly przypadki gdy z broni to robili, ale to raczej ze snajperki...

to wiem, ale z bara ? hmm dziwne ale z tym skrzydlem sie bardziej zdziwilem lekki szok mialem chwile :!: :?

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2003, 15:24 

myślę, że to jednak bugi, tak samo jak ten słynny z mostem na OMG, albo ta akcja na CoralSea.
mnie niedawno bot zestrzelił - leciałem planesem na Alamein, dookoła żywej duszy, 100% zdrówka i nagle w jednej sekundzie ginę od snajpera... a samolot grzecznie lotem ślizgowym i wylądował :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2003, 17:01 

Zabijanie kogoś w kabinie z samolotu zdarzało mi się bardzo często na patchu 1.2, ale na żadnym nowszym nigdy mi się nie udało. A co do rozwalania skrzydłem to wiele razy mi się udało rozwalić wrogie samoloty bez uszczerbku na zdrowiu skrzydłem.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2003, 17:15 

mati.pl napisał(a):

"Tygrysa zabic , a skóry nie zepsuć!" - to taki cytacic ze znanego serialu wojennego :wink: . Wydaje mi sie ze jesli mozna zabic piota w kabinie z karabinow, to w jakims super fuksie jest to mozliwe.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 830 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 56  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2