Teraz jest 24 lis 2024, 21:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 cze 2004, 14:35 

Znudzilo mi sie to forum, uznalem ze nie bede sie meczyl czytaniem tutejszych tekstow, ale teraz sam mam problem i zwracam sie do was :)
No wiec, znalazlem rosyjska wyszukiwarke (wspanialą zresztą) i surfowalem po niej :)
Otwieram sobie IE po 5 minutach, a tu strona glowna zmieniona na podobna (albo tą samą) wyszukiwarkę.... Nie jestem w stanie sobie z tym poradzic, procesu zadnego, pliku zadnego, w rejestrach nic nie widac, autostart czysty, uslug nie ma zadnych....
Sprzet uzyty do utylizacji tego swinstwa:
- Adaware 6 z najnowszymi poprawkami -> dupa
- Spybot S&D(wersja najnowsza oraz 0,95 z poprawkami) -> dupa
- X-cleaner -> dupa
- Norton Internet Security -> dupa
- Mksvir -> dupa
- SpyCop corporate -> dupa
- i wiele wiele innych -> dupa

RATUNKU :? :!: :?:

ach ten sprzet...
pIII600E 384mb sdr GF4mx440(270/405@370/570)

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 14:45 
Moderator forum

A próbowałes Norton System Works :?: On wszystko bez żadnych problemów usuwa spyware,adware i te inne śmieci.Spróbuj naprawdę warto!

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 14:52 

A sprawdziłeś co jest inicjowane razem z systemem? Piospi ma racje Norton moze duzo. Jak nic nie da rady to format. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 14:56 

polecam format C: gdyż wiecej stracisz na szukanie niż na nowa instalację, zawsze tak mam :D Ja mam taką procedure. MKS vir online scanner, a jak dalej sie dzieje to norton antywirus. Musisz miec gdzies robaka wg mnie. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 15:09 

hmm sprobuje System Works ale do tej pory jeszcze nigdy zadnego spyware itp. mi nie znalazl (przestalem uzywac z 3 miesiace temu bo tylko spowalnial mi system :) )
Właśne z systemem nic nie jest inicjowane i to jest dziwne :\
Ba robaka by antyviry wykryly :|
Format C: to straszna rzecz.... oprocz reinstalki systemu to jeszcze office, frontpage, 300MB poprawek z windows update, antyviry i 50MB poprawek do nich, oczywiscie bf najlepiej, bfv, a najlepiej wszystkie programy (bo na pewno zgubią jakies tam wspoldzielone biblioteki itp....)

ach ten sprzet...

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 15:48 

Dziwię się ludziom, którzy uparcie używają internet explorera :) To jest właśnie największy problem całego syfu, który ładuje się do kompa z netu. Ta przestarzała przeglądarka w chwili obecnej jest nic nie warta. Polecam zamontować sobie OPERĘ lub MOZILLĘ a już nigdy więcej nie zechcecie zerknąć na flagową przeglądarkę microsoftu.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 15:55 
Moderator forum

ShaggY napisał(a):
Dziwię się ludziom, którzy uparcie używają internet explorera :) To jest właśnie największy problem całego syfu, który ładuje się do kompa z netu. Ta przestarzała przeglądarka w chwili obecnej jest nic nie warta. Polecam zamontować sobie OPERĘ lub MOZILLĘ a już nigdy więcej nie zechcecie zerknąć na flagową przeglądarkę microsoftu.

...albo MyIE2 :) http://www.myie2.com
Co prawda jest to nakladka na IE, ale poteznie go zmienia. Praktycznie to juz nie IE.
BTW. W temacie - prawdopodobnie ta stronka namieszala ci w rejestrze. Sprobuj odnalezc jakis klucz z tym adresem stronki, i go zmien lub wywal. Moze pomoc...

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 16:00 

Niestety, Mayek, to mu nie pomoże, bo już mu to sugerowałem na gg :? . Zainstaluj Operę i nie korzystaj już z IE - IMO nie jest to chyab zaden wirus tylko tylko... ... ... coœ innego :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 16:43 

Wypoor PL napisał(a):
polecam format C: gdyż wiecej stracisz na szukanie niż na nowa instalację, zawsze tak mam :D Ja mam taką procedure. MKS vir online scanner, a jak dalej sie dzieje to norton antywirus. Musisz miec gdzies robaka wg mnie. ;)

Masz rację Wypoor - ja dwa lata jechałem na Nortonach (2001 i 2003) i sie cieszyłem że nie mam wirów. Aż w końcu wszedłem na stronę mksvira i z nudów sprawdziłem kompa i..... tysiące wirusów :shock: .

Ale teraz na NAV2003 nie mam żadnego od roku już.

EDIT
Mayek ma rację. Do MYIE2 można się łatwo przyzwyczaić bo wygląda prawie identycznie jak IE (no poza zakładkami). A ile funckji oferuje.
Można MYIE2 zarzucić tylko rzadkie zwiechy.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 17:01 

miałem podobny problem do twojego niestety niepomogło nic innego jak format C próbowałem dosłownie wszystkiego po czym zadzwoniłem do znajomego informersa no i powiedział mi że to jedyne wyjście z sytuacji :(

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 17:20 

Poszukaj na necie programu HijackThis.exe. On może pomóc Tobie zlokalizować draństwo (w tym się specjalizuje) i być może też usunie "automagicznie". Progam jest OK ale "ostrożnie z tą siekierką (Eugeniuszu :wink: )".
PS: Może to świetny moment by przesiąść się na lepszą przeglądarkę? Ze swej strony polecam FireFoxa.PL.
http://www.firefox.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 17:25 

J.M.K. a myślisz, że co ja robie zwykle raz na 1,5 m-ca :) Winda nie wytrzymie dłużej. Dedido, a aktualizowałeś bazę wirusów w Nortonie? Ja instaluje tylko antywira i to tylko wtedy jak mi mks vir on line nie pomaga, bo inaczej przeciąża mi system. :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 18:12 

of koz Wypoor :D
Zapomniałem tylko dodać że czasami go wyłączałem żeby mi zasobów nie żarł.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 18:27 

J.M.K. ==> Jeśli masz ten problem od kilku dni, względnie miesiąc i jedziesz na XP to wystarczy, że weźmiesz: Start > Programy > Akcesoria > Narzędzia systemowe > Przywracanie systemu. Następnie wybierasz opcję "Przywróć mój komputer do wcześniejszego stanu" i wybierasz np. dzień przed tym kiedy dostałeś tego syfa.
Hehe, zawsze jak mam wirusa, to poprostu cofam system do dnia poprzedniego i już go nie ma :P
Odrazu przypomina mi się film "Efekt Motyla" :wink:.

Tytuł:
PostNapisane: 28 cze 2004, 18:46 

Więc tak,
problem mam od 3 dni, przywracanie systemu mam mozliwosc sprzed awarii, ale po przywracaniu systemu do tej pory nie zdarzylo mi sie nie miec problemow :) wiec czekam na jakas mozliwosc rozwiazania tego inaczej.
Windoza (nawet 95 i 98) zawsze wytrzymywala u mnie co najmniej rok :D.
Rozmawialem z informatykami z urzedu miasta i dochodze do wniosku ze nie znaja sie lepiej na kompach odemnie :)
Co do przegladarek... po raz pierwszy takie cos mi sie zdarzylo, nawet jak nie mialem antywirow itp. to nic nigdy takiego nie mialem i wlasciwie to sie cieszylem z IE :). A IE taki znowu przestarzaly z tymi wszystkimi latkami to chyba nie jest :), narazie przy nim zostane... Chyba ze powiecie ze wszystkie strony wygladaja tak samo dobrze jak w IE:P

ach ten sprzet...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2