oki to lecim
stronka skąd można ściągnąć TS -
http://www.teamspeak.org
ponieważ instalacja jest banalna pominę tą cześć mojego opisu.
-------------------------------------------------------------------------------
takie coś jak na powyższym obrazku pokaże się po uruchomieniu programu jak widać należy kliknąć
CONNECTION i wybrać opcję CONNECT.
pokaże się powyższe okienko, prawym przyciskiem myszy należy rozwinąć kontekstowe menu i wybrać ADD SERVER.
Po wpisaniu nazwy servera np. BF Vietnam, przechodzimy do konfiguracji servera.
kolorowymi ramkami zaznaczyłem poszczególne okienka do wypełnienia.
NAZWA SERVERKA
games.bmj.net.pl - CZYLI ADRES SERVERKA
NICK JAKIEGO CHCESZ UŻYWAĆ
ORAZ HASŁO podane w pierwszym poście gareta
resztę polecam ustawić tak jak na obrazku i tyle
Na koniec wystarczy kliknąć CONNECT na dole okienka i jeśli nie popełniło się błędu miła pani powie "LINK ENGEJŻ"
to tyle jeśli chodzi o połączenie się z serverem - pozostaje jednak kwestia tego czy i jak będą cię słyszeć inni "użyszkodnicy", w tym celu wykonujemy operację przedstawioną na poniższym obrazku.
w wyniku czego zobaczymy takie "cudo"
tu zaznaczasz metodę
PUSH TO TALK jaką będzie się aktywowało nadawanie - wybrałem klawisz jako aktywację
(jest jeszcze możliwość aktywacji głosem ale nie chce mi się już robić screenów więc jak ktoś zrobi i opisze to się doklei)
ten przycisk
SET służy do zdefiniowania jakim klawiszem z klawiatury będzie się aktywowało nadawanie, po jego naciśnięciu program poprosi o podanie klawisza np. w moim przypadku jest to CAPS LOCK
na koniec możesz sprawdzić klikając
ACTIVATE LOCAL TEST MODE oraz swój zdefiniowany klawisz czy całość działa - powinieneś usłyszeć swój głos w głośnikach/słuchawkach (niepotrzebne skreślić)
PS to tyle krytyki nie przyjmuje jak się komuś nie podoba to trudno ma problem
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
(aha jeśli gdzieś popełniłem błąd to dajcie znać)