Teraz jest 5 lip 2025, 21:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2004, 08:57 

Jeżeli chodzi o mnie - to dzungla i bieganie na bosaka to jest to co tygryski lubią najbardziej..,
Ping mam b.dobry - 15 do 35 (lacze 1Mb) - ale np wczoraj w okolicach 18:- jak bylo wiecej osob ( okolo 20) to miałem takie ''cofki'' obrazu na ekranie.

Pozdrawiam

Leszy

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2004, 11:27 

Hah mnie BF1942 obchodzi Vietnam jest lamerski i camperski,caly czas na flagach sie ktos campi sick !!! Pozatym ktos tam mowil ze servery bf1942 stoja puste,otoz myli sie gleboko,bo niegra.Przewaznie siedzimy na PRGK z prostej przyczyny jest najwiekszy,ale tez czesto go zamykaja wtedy idziemy na WIDMO no ale widmo tez zamykaja a ostatnio chyab nawet stoi zachaslowane all time.Wiec wtedy siedzimy na ASTER'ze.
Multimedialna sie nieliczy bo tam sie grac nieda.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2004, 12:33 

Atrus - zdefiniuj pojęcie lamer, czyli co te 208 zarejestrowanych klanów w drabince CB europe to lamerzy ? a gra jest bardzo młodziutka a ilość graczy wciąż powiększa się. Czy wszyscy ludzie na ostatnim turnieju w Warszawie to byli lamerzy ? a mogę zapewnić cię, że było więcej ludzi i większe zainteresowanie niż pierwszym turniejem BF 1942 a i klimat według mnie był jeszcze lepszy niż na wczesniejszej edycji. Ale to oczywiście off topic bo dalej czekamy na poprawę warunków gry na Asterze. Swoją drogą dla mnie BF Vietnam jest tym co było najlepsze w BF 42 plus dodatkowe smaczki za które poprostu na tą grę się przesiadłem.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2004, 13:15 

FranticPL napisał(a):
ja glosuje za wylaczeniem Vietnama i pozostawieniem clasica 1942 - no ofence oczywiscie ;)

Ta jasne wylaczyc JEDYNY polski serwer do bf vietnam.To jak by samobojstwo polskiej sceny.Gracze niegrajacy w klanach nie mieli by sie spotykac a latali by po zagranicznych serwerach.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2004, 13:57 
Moderator forum

Przestańcie dywagować nad wyższością marchewki czy kija.
Problem z Asterem jest i należy go rozwiązać.
Kriz ma rację. Wyłączyć jeśli się da BF1942 i skupić się na Vietnamie.
Czarnuchy panoszące się tu i ówdzie chcą swobodnie grać.
My, biedne szare myszki mamy masę dobrych i bezproblemowych konfigów dla classica.
PRGK jest kultowym miejscem spotkań sceny WWII i niechaj tak pozostanie.

Dziękuję za uwagę i wracam na pustynne piaski Desert Combat :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2004, 14:25 
Moderator forum

hmmmm może taki nieśmiały głos dam w tej dyskusji :) jak to jest że servery EAUK nie mają takich problemów :) może tak Grzegorz mailnij do kolesi z EA UK (w końcu jestescie "rodziną" :lol: ) i ładnie poproś o jakąś poradę or konfig serva... może jakiś myk w konfiguracji lub kwestia ustawienia przepustowości. Skoro ludzie będący w sieci Astera nie mają problemów z graniem na zachodzie to nasuwa się taki wniosek że to server jest źle skonfigurowany.....bez urazy panowie admini Astera.

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2004, 16:02 

Jak najbardziej popieram wypowiedz herr mistera Maxa. Aster jest moim dostawca sieci i rowniez na tym serwerze mam problemy. Na prawie zadnym zagranicznym serwerze takich problemow jednak nie mam. Tak wiec jak Max juz powiedzial - problem tkwi w konfiguracji serwera badz jego lacza. (Mam ping 5- 15 a gra mi sie wiekszosc czasu fatalnie).

PS Do Vietnama stoi jeden porzadny serwer polski. Zostawmy ten i wylaczmy 1942. W koncu jak mr. Atrus napisal - "najpierw idziemy na PRGK potem na WIDMO itp. .." - wy bfowcy macie duzy wybor. My nie :(

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2004, 18:38 

Hmm, niedługo będzie jeszcze b.dobry blue4u :wink: . Narazie u mnie są lekkie packet lossy, ale u was na neostracie - kto wie...? :P

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2004, 00:47 

Dżizas... ale Kriz już napisał o co chodzi :) Na jednym kompie są 2 serwery postawione :) I dlatego są takie packet lossy :)

P.s. Towarzyszu Grzegorzu, do nich trzeba ostro :) z nożem w ręku i bluzgami na ustach :) wtedy zaczną sluchac i madrze mowic :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2004, 15:28 

[Night]MaX napisał(a):
hmmmm może taki nieśmiały głos dam w tej dyskusji :) jak to jest że servery EAUK nie mają takich problemów :)

EAUKi stoją na windach i nie mają 2 serwerów odpalonych.
Jak już wcześniej pisałem, tzw. lagi występują cyklicznie.
Wydaje mi się że może to być spowodowane ładowaniem przez drugi serwer map.
Podczas zmiany map drastycznie wzrasta ilość danych przesyłanych przez magistralę systemową.
Dodatkowo serwery pod Linuxa są dużo mniej wydajne od Windzianych.
Serwer stojący na Athlonie 1333MHz (nie athlon +), z 512MB RAM i jakimś starutkim dysku 18GB, Windows 2000 PRO dawał rade z 32 userami. Na Aster na 2 razy mocniejszej maszynie 24 userów kuca.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2004, 16:21 
Moderator forum

no cóż piasek :) ośmielę się nie zgodzić ale nie chce mi się pisac o dwuprocesorowości i takich tam wątkach i priorytetach :) - nadal uważam że to kwestia konfiguracji

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2004, 16:24 

Ja gram na ASTERKU i ani jednego problemu jeszcze nie miałem:/

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2004, 16:39 

[Night]MaX napisał(a):
no cóż piasek :) ośmielę się nie zgodzić ale nie chce mi się pisac o dwuprocesorowości i takich tam wątkach i priorytetach :) - nadal uważam że to kwestia konfiguracji

a gdzie masz dwuprocesorową maszynę?
Piasek dobrze mówi. widać, że z Piaseczna. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2004, 23:01 

u mnie server aster chodzi bez zastrzeżeń z tym że jeśli chodzi o samą
rozgrywkę to traktuje to jako trening z resztą jak i każdy chyba....
dobra gra zaczyna się na servach jolt.co.uk..... :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2