256mb ramu możesz kupić za 170 z gwarancja (dożywotnią chyba ) firmy goodrama. ( na marginesie u mnie na 1gb ramu battlefield potrafi uzywac okolo 560mb!!). Jezeli o grafe chodzi to możesz kupic z obsługa dx9.0 jakiegoś FXa,ale licz sie z tym że do tego limitu kasy co ci zostanie po kupnie ramu ( okolo 350 zlociszy ) nie kupisz żadnego potwora ... czytaj karta beddzie miała wydajnosc podobna do leciwego ( a czasami nawet mniejsza) .. geforca3.... wiec nie wiem czy sie opłaca ( moim zdaniem ponizej 5700 nic sie nie oplaca kupowac z nvidi) albo wybierzesz ATi to masz tylko do wybrania karte z obsluga dx8.1( za ta kwote) ale z troche wiekszą wydajnościa... wiec decyzja należy do ciebie .... idz na całosc!!

...ale szczerze nie kupuj teraz grafy jak nie masz kasy kup sam ram komp odrazu ożyje .. winda dostanie kopa i bf przes1tanie ci sie ciac z powodu dlawienia sie małą ilościa ramu.. na grafe uzbieraj troche wiecej kasy ( czytaj do 5700ultra lub radeona 9600xt nie opłaca się nic kupować bo może teraz troche pograsz ale jak wyjdzie bf2 , doom3 , hl2 and stalker to znowu będziesz musiał kupic nową kratę, wiec tak jak napisałem wczesniej musisz podiąć decyzję czy czekac dłużej na lepsza kartę czy kupić półsrodek (że tak sie wyraże).