Teraz jest 24 lis 2024, 19:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 lip 2004, 17:50 

Hej no więc ogólnie to dolina. Przeczytałem parę postów o pingach i się załamałem. Mam łącze teoretycznie 200 kb/s i jak sprawdziłem pingi na 217.76.112.4 to mi wyszło że od 32 do 1735 (!) ms z tym że ten ping 32 był chyba raz a zazwyczaj jest powyżej 300 ms no a w porywach to nawet "upłynął limit czasu żądania". Jak próbowałem grać to gra chodzi jakoś dziwnie. Jak idę to tak jakby 5 kroków do przodu a 1 do tyłu. Próbowałem na różnych serwerach i nawet ustawiłem grafę na 800x600 / 16 przy najsłabszej jakości tekstur i cały czas to samo. Wydaje mi się, że to wina łącza. Łacze mam wifi ale umowę tylko do 12 października i mam możliwość założenia ADSLa w Netii. Czy ktoś z Was używa tego łącza i jak się Wam na nim gra?

Ostatnio edytowano 23 lip 2004, 03:22 przez -Wolf-, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2004, 00:36 

Kolejny bezkablowiec. Chłopie przesiadaj sie na ADSL'a z Netii. To jest wina łącza. Administrator siec zlewa sobie prace jaką ma wykonać, zapomina, że nie jest to kabel, ale fala radiowa.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2004, 06:41 

Mam taki zamiar, ale najpierw chciałem się dowiedzieć, kto używa tego ADSLa w Netii i jak on się sprawuje. Poza tym muszę poczekać do wygaśnięcia obecnej umowy bo gdy spytałem admina czy mogę rozwiązać wcześniej, to powiedział, że mogę ale za 300 zł.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2004, 12:57 
Moderator forum

-Wolf- napisał(a):
Mam taki zamiar, ale najpierw chciałem się dowiedzieć, kto używa tego ADSLa w Netii i jak on się sprawuje.

AFAIK MohammedZaherSzah ma 1MBitówkę, nie pomnę, zapytaj.
Ponoć nie narzeka.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2004, 15:23 
Moderator forum

-Wolf- napisał(a):
Mam taki zamiar, ale najpierw chciałem się dowiedzieć, kto używa tego ADSLa w Netii i jak on się sprawuje. Poza tym muszę poczekać do wygaśnięcia obecnej umowy bo gdy spytałem admina czy mogę rozwiązać wcześniej, to powiedział, że mogę ale za 300 zł.

Przeczytaj umowe. Jeżeli nie była spisana albo nie ma takiego paragrafu to ci mogą nagwizdać. Sprawdź czy w reklamach albo ofercie handlowej nie reklamują swojej "usługi" jako łącza do gier. Jeżeli tak - możesz ich postraszyć sądem jeżeli dalej nie będziesz mógł grać. A możesz też ich zamęczać ciągłymi narzekaniami, może sami rozwiążą :D. Sam się niedawno wyrwałem z łap pewnego mechanika który był (do niedawna) jedynym dostawcą netu w okolicy. Warto to zrobić - granie na dobrym łączu to przyjemnośc - na złym załamanie nerwowe.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2004, 18:07 

Hynol łatwo ci powiedzieć. Ja mam do wyboru (w rozsądnej cenie do 200 zł/miesiąc) tylko dotychczasowe łącze (na które rzadko narzekam) i Tele2 (przez radio, a zresztą to Tele2).

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2004, 18:39 

Wogóle to spieprzyłem sprawę, bo chciałem już zamawiać Net24 ale coś mnie tknęło i spojrzałem na dotychczasową umowę i mam do 12 listopada, a nie października więc się wszystko o miesiąc przedłuży :evil: ale i tak się już zdecydowałem. W końcu umowa na Net24 nie jest na czas określony więc mogę zaryzykować a jakby co to im powiem "narka". Co do mojego obecnego łącza to nie reklamują tego jako łacza do gier a niestety paragraf z tymi trzema stówami jest :cry: .

Ostatnio edytowano 20 lip 2004, 18:44 przez -Wolf-, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2004, 18:41 
Oldboy Battlefield.pl

podaj tresc umowy ktora podpisales - oczywiscie bez danych osobowych... cos sie wymysli/zobaczy.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2004, 18:47 

Luzik, nie trzeba. Przeżyję jeszcze 3 miechy. A poza tym to nie chcę z nimi zadzierać bo jak będzie z Netią coś nie tak to w mojej okolicy oni są jedynym dostawcą. No i przez cały czas trwania umowy byli w porządku ( np. odblokowywali mi porty na soulseeka i dc ++ :lol: ).

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2004, 18:49 
Oldboy Battlefield.pl

zeczywiscie niezli... skoro blokuja jakiekolwiek porty...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2004, 19:47 

Mój admin jest niezły - ostatnio grzebał na serwie i zablokował mi porty 80, 21 i 14567 (lol - chyba przez przypadek) :D. Ale tylko na kilka godzin (dostał kilkadziesiąt telefonów z pogróżkami).

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2004, 23:19 

dedido napisał(a):
Mój admin jest niezły - ostatnio grzebał na serwie i zablokował mi porty 80, 21 i 14567 (lol - chyba przez przypadek) :D. Ale tylko na kilka godzin (dostał kilkadziesiąt telefonów z pogróżkami).

Pogróżki zawsze skutkują, a jak jeszcze sie doda, że się kogos zna gdzieś tam kto może dużo to odrazu robia co się chce. To nazywa sie Socjotechnika.

Strefa czasowa: UTC + 2