Teraz jest 18 lip 2025, 06:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 10:08 

Najemnik --> na jakie propozycje czekasz? Bo mapcykla to Ci mogę ułożyć w 3 minuty :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 10:45 

Cubituss napisał(a):
Najemnik --> na jakie propozycje czekasz? Bo mapcykla to Ci mogę ułożyć w 3 minuty :)

Czekam na propozycje od was jakie mapki mogły by być wrzucone naprzykład tylko dla czołgistów ale pytanie czy warto i bedzie wogule ktoś grał co mapcykla sam moge go ułozyć i wzucić wsumie te mapki gdzie sie najlepiej czołgami jezdzi ale czekam na propozycje bo sam Tobruk , Aberdeen i Battle of the bulge może stać sie nudny a wiec pytanie czy naprzykład nie dozucic Gazeli i el alamein a wiec czekam i słucham co proponujecie jakie mapki miały by to być

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 11:13 
Moderator forum

Zaraz zaraz... jak pakujesz tylko czołgowe, to tego sie trzymaj. Mam 5 GB map do Beefa i gwarantuję, że na pewno idzie znaleźć mapki dla czołgistów, bez tych naszpikowanych sterydami przez EA, fruwających dziwadeł, które zowią się myśliwcami. a niosą tyle bomb, co B17.
Np na początek proponuję Uberdeen - mutację Aberdeen, gdzie jest znacznie więcej czołgów. Map nie musi być dużo, za to tematyczne. Myślałem też o takiej zmianie na Blue. Do głowy przyszło mi właśnie czołgowanie i bitwy morskie. Do czołgowania na razie te 4 mapy, które wymieniłeś (+ Uberdeen). Natomiast bitwy morskie... wbrew pozorom nie samym Midway człowiek żyje. Wśród tych mapek, które mam, są naprawdę niezłe rozgrywki. Np ataki ubootów na konwoje. Tylko pytanie... ile osób chciałoby zagrać.

PS. Zauważ, że jedynym serwerem EAUK, grającym jedną mapę, który zostawiła nam EA, po przestawieniu większej części swoich europejskich serwerów na BF V, jest EAUK-22 Aberdeen. Ciekawe czemu właściwie zawsze jest pełny ?? ;)

Podpis nieczytelny...

Ostatnio edytowano 22 lip 2004, 13:21 przez EST_PL, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 11:58 
Moderator forum

Jeden przelot mapcycla: Tobruk, BotB i Aberdeen (każda po 2 rundy) w zupełności wystarczy na miły wieczór (2-3 godziny minimum przy wyrównanych teamach) więc o nudzie nie ma mowy. Mapki te mają jedną wspólną cechę - NIE MA TAM LOTNICTWA. Gdziekolwiek pojawiają się latacze zwykle oni dominują rozgrywkę. Poza tym Ghazala i El Al to raczej mapki latane niż jeżdżone - czołgi tam są celami dla samolotów nie łowcami. Dlatego tesz IMHO odpadają. Czy na Uberdeen tesz nie ma lataczy przypadkiem (mapy nie widziałem, ale nieco o niej słyszałem)? Anyway - byłbym przeciwny umieszczaniu niestandardowych mapek w mapcyclu - to znacząco ogranicza ilość graczy. Tobruk, BotB i Aberdeen powinny styknąć w zupełności. Można dodac jeszcze Caen jako mapkę zbliżoną do tematu.

Poza tym zawsze jak się znudzą można zmienic nieco "temat" mapcycla na historyczne kampanie (po jednym przelocie każdej mapki - aby nie trwało to za długo). np: BotBr-> Omaha-> Boccage-> Caen-> OMG-> BotB, Kharkov-> Stalin-> Kursk-> Berlin, Wake-> Filipiny-> Coral Sea-> Midway-> Guadalcanal ->Iwo; Baxe-> Ghazala -> Tobruk -> Aberdeen. Dawałoby to możliwość "wczucia" się w realia (wiem wiem - ostro one odbiegają od rzeczywistości, ale IMHO i tak byłoby to coś). Zapisałoby się kilka mapcycli i byłyby one włączane regularnie (np poniedziałek - pacyfik, wtorek zach. Europa, środa - afryka, czwartek - Rosja, piątek - wszystkie bitwy chronologocznie, sobota i niedziela - zależnie od sytuacji).

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 12:30 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Mapki te mają jedną wspólną cechę - NIE MA TAM LOTNICTWA. Gdzoekolwiek pojawiają się latacze zwykle oni dominują rozgrywkę. Poza tym Ghazala i El Al to raczej mapki latane niż jeżdżone - czołgi tam są celami dla samolotów nie łowcami. Dlatego tesz IMHO odpadają. Czy na Uberdeen tesz nie ma lataczy przypadkiem (mapy nie widziałem, ale nieco o niej słyszałem)? Anyway - byłbym przeciwny umieszczaniu niestandardowych mapek w mapcyclu - to znacząco ogranicza ilość graczy. Tobruk, BotB i Aberdeen powinny styknąć w zupełności.

Więc tak... też jestem przeciwny lotnictwu. Jest zbyt silne. Na Uberdeen jest po jednym samolocie... rzeczywiście... Jednak ilość czołgów moim zdaniem równoważy tę... niedogodność. W związku z tym :

1. Możemy zaznaczyć na starcie, że piloci będą kikowani.
2. Możemy do tego jedynego samolotu strzelać z czołgów :)
3. Na Blu4U jest mod InfantryMod i extra mapy Enclave Alamo Infantry i Dignitas Infantry. Przyznaję, że trochę się uparłem, aby były i że Dignitas większość właściwie ma... lecz wniosek jest taki, że ludziska się przystosowali. Wszyscy pociągnęli Enclave Alamo w wersji Infantry i coraz rzadziej zdarza się, że kogoś wywala z komunikatem "map not found". Czyli chcieć to móc :)

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 12:43 
Moderator forum

Jestem przeciwny sztucznym ograniczeniom. Jak samoloty są to ich używać.
Linka do mapy zaś warto podać w MSG na serwie (nawet to pokazujące się w trakcie gry) - aby ludzie byli świadomi czego ikm trzeba i gdzie to mogą znaleźć.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 13:01 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Jestem przeciwny sztucznym ograniczeniom. Jak samoloty są to ich używać.
Linka do mapy zaś warto podać w MSG na serwie (nawet to pokazujące się w trakcie gry) - aby ludzie byli świadomi czego ikm trzeba i gdzie to mogą znaleźć.

O tym już pomyśleliśmy, gdyż robimy tu debatę nad tym problemem z Byczkiem i Najemnikiem na TS-ie. Jednak nam się pomysł z wywalaniem pilotów podoba. Inna sprawa... który dobry pilot wejdzie na czołgowy - tylko - serwer. Jeśli zobaczy Bulge, Tobruk i Aberdeen to serwer będzie omijać szerokim łukiem. Raczej będą się tam dosiadać jedynie hmm... chcący się zabawić w tym samolociku.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 13:20 
Moderator forum

Wiesz - ja takie serwy omijam szerokim łukiem. Zakaz tego, zakaz tamtego. A admini i tak robią co im przyjdzie do głowy (bo ich nikt nie zabanuje). Zaś jak admina nie ma... Gramy w BF-a, nie w sztucznie ograniczone bitwy. Na tej zasadzie można i Kursk traktować jako mapę czołgową - zakazać używania samolotów i tyle. Jestem jaknajbardziej przeciwny.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 14:12 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Wiesz - ja takie serwy omijam szerokim łukiem. Zakaz tego, zakaz tamtego. A admini i tak robią co im przyjdzie do głowy (bo ich nikt nie zabanuje). Zaś jak admina nie ma... Gramy w BF-a, nie w sztucznie ograniczone bitwy. Na tej zasadzie można i Kursk traktować jako mapę czołgową - zakazać używania samolotów i tyle. Jestem jaknajbardziej przeciwny.

Wiesz... w sumie nie o to mi chodziło. Raczej o to, że żaden pilot nie będzie grywał na Multimedii tylko dlatego, żeby czekać ileś tam czasu na ten jeden jedyny samolocik na tej jednej jedynej mapce - Uberdeen. Zakaz zaś jest tylko jeden i tyle w tym temacie. Natomiast nikt nie zaprzeczy, że Uberdeen jest mapą typowo czołgową. Zaś za takie uchodzą mapki, gdzie są minimum cztery czołgi po każdej ze stron na starcie. Czyli ani CAEN ani KURSK nie łapią się. Zaś co się tyczy adminów, to przypadkiem mam ją na naszych serwerach [PRGK] i wydaje mi się, że nie nadużywam. Zdarzyło mi się tylko raz dać kicka bez ostrzeżenia za celowe podjeżdzanie jeepem pod startujące po stronie Axis samoloty i przysparzanie bogu ducha winnym pilotom minus score. Od tego czasu troszkę nawet zmądrzałem i zawsze ostrzegam przed kickiem. Nawet po kilka razy. Wniosek: szukać serwerów gdzie jest rozsądne grono adminów.

PS. Ja myślę, że Uberdeen się przyjmie i że nie będzie szlochania nad bezużytecznie pozostawionym samolocikiem. A jak się przyjmie, to mamy następne czołgowe mapki - spoko spoko :)

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 14:19 

Ja trochę zmienię temat: Xena - mapcykl "historyczny" to coś, co mi się cholernie marzy. Krótkie, konkretne starcia, jedna runda, tickety na 80% i cała II wojna światowa obskoczona w kilka godzin. Ech.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 15:50 
Moderator forum

80% IMHO to lekke przesada - 100-150% byłoby właściwiej. Zaś mapki raczej bym grupował tematycznie w kampanie - taki kompletny mapciccl ze wszystkimi musiałby być cholernie długi. Ale spoko - pomyślimy, sczególnie, że jeszt szansa na lepszy sprzęt na serwa - możnaby limit graczy jeszcze zwiększyć (ciagle mi się marzy Omaszka w 64 osoby). :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 15:54 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
(ciagle mi się marzy Omaszka w 64 osoby). :twisted: :twisted:

Ja tam lubię spełniać marzenia.

159.153.178.87

lub

159.153.178.88
(port standard)

Jedyny minus, że trza poczekać aż nadejdzie czas Omahy.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 16:13 
Moderator forum

Tam mam ping 70, a na Multimedii 15-19. To robi róznicę.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lip 2004, 19:38 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Tam mam ping 70, a na Multimedii 15-19. To robi róznicę.

Hmm... jak to mawiał mój kolega: "Tam gdzie mam mniejszy niż 800 (osiemset) to mogę grać." Powyżej to już nie, bo się tnie lekko :).

To i tak masz 11 razy niższy niż on :)

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 11:50 

Ping w zasadzie i tak najbardziej odczuwa lotnictwo... zwłaszcza na dogfajcie.
I fajnie właśnie, że jest taki serwer z mapkami TYLKO lotniczymi.

Ostatnio edytowano 12 sie 2004, 01:23 przez mcmt, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2