Teraz jest 22 lis 2024, 13:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2004, 10:16 

AD Holman

1.Win98 też trzeba go odpowiednio skonfigurować aby był stabilny (to chyba logiczne)
2.To w 98 jest dłuższe butowanie
3.Tryb zgodności (to chyba nie do końca pasujące słowo – kto używał ten wie)
4.Co z tego że z przed dziesięciu lat – w w98 działa idealnie, a w XP nie działa wcale.
5.w autoexecu i configu ustawione menu jest ignorowane przez xp (Co do sarkazmu – TAK UŻYWAM DOS
6.np zmiany dotyczące alokacji i przyznawania pamięci.
7.polecam jakiś dobry programik antyszpiegowski dla niedowiarków :wink: (a może one wykrywają coś czego nie ma :shock: )
8.kolega ma xp z bazą sterowników do wszelkiego rodzaju urządzeń (nawet niektórych z przed 10 lat) i wszystkie są mu potrzebne.
9.Oblicz sobie czas tworzenia i przywracania kopii w obu systemach
10.scandisk na kij :D
11.oczywiście – jest czytelny, przejrzysty i tak samo wygodny – mój błąd sorki :wink:
12.przez telefon? :shock: , a może przez odkurzacz?
13. Inwigilować zawartość komputera osobistego (wedle własnego życzenia) w naszym kraju, może naprawdę niewiele instytucji, a uzurpowanie sobie takiego prawa poprzez dyktę jaką jest (pseudo*) umowa licencyjna
budzi moje(i nie tylko moje) zastrzeżenia.

PS. Nie kupuję w nic supe- hiper rmarketach, a komputery to ja sam składam (nie tylko dla siebię) :wink:

AD Tomy

Spróbuj z TrueSpace 3D (ver 3.0-6.0)
a cd do karty to: Zoltrix TvMax BT868 (hardware ver 1.0) – (żadne uniwersalne sterowniki nie działają w xp a firmowych nie ma)

"Microsoft jest monopolistą, za co już zapłacił. Kupując każdy produkt zgadzasz się na warunki zawarte w umowie. Pijesz nie z tego kubka, a swoją teorię opierasz na licencji oem (co za tym idzie kwestii rejestracji produktu), który zgodnie z umową jest w pełni zgodny z prawem."
CHYBA NIE MASZ POJĘCIA JAK WIELE "UMÓW" W POLSCE NIE JEST ZGODNYCH Z PRAWEM (np. na system argentyński też się możesz zgodzić, a nie jest to zgodne z prawem)

*Umowa (ustna lub pisemna) jest zawierana między dwoma stronami, ustalona przez obie strony, na warunki microsoftu albo się godzisz albo pa pa – to jest dykta (odgórnie dyktowane warunki, bez możliwości negocjacji) - wymóg. Dlatego nie jestem pewien czy jakakolwiek firma może od nas wymagać takich warunków zgodnie z prawem. NIE WIEM.

~~~~~~~~
Użytkownik Dedido zapytał mnie jakie są moje zastrzeżenia do Xp, więc mu odpowiedziałem. Mam zastrzeżenia i mam do nich prawo, tak jak i wy macie prawo do swoich opinii. Jakieś dziecinne walki na forum (o BFV) typu czy 126p to samochód czy nie są troszkę dziecinne. Czyż nie? :?
Pozdrawiam!

PostNapisane: 7 lip 2004, 12:03 

Lokalizacja: miasteczko Piaseczno nieopodal Warszawy województwo Mazowieckie
Pojawił sie odświeżony komplet sterowników do chipsetów NForce 1/2/3 ! 8)
Sterowniki sa nieoficjalne
http://www.station-drivers.com/forum/vi ... .php?t=438

Może z SoundStorma będzie sie teraz wydobywać lepszy dźwięk ?

drivers version:
Audio driver version 4.31 (WHQL)
Audio utility version 4.31
Win2K ethernet driver version 4.16 (WHQL)
WinXP ethernet driver version 4.16 (WHQL)
Win2K ethernet NRM driver version 4.16 (WHQL)
WinXP ethernet NRM driver version 4.16 (WHQL)
Network management tools version 4.16
GART driver version 3.77 (WHQL) with updated uninstaller files
Memory controller driver version 3.38 (WHQL) with updated uninstaller files

sa tez nowe sterowniki do dzwiekowek :P
ANALOG DEVICE
ADI AC97 audio
drivers
5.12.1.4070
pour windows 2000/Xp

SMBus driver version 4.04 (WHQL) with updated uninstaller files
Installer version 4.38
Win2K IDE 2.5 driver version 4.15 (WHQL) with updated uninstaller files
WinXP IDE 2.5 driver version 4.12 (WHQL) with updated uninstaller files
Téléchargement
http://www.station-drivers.com/page/nvidia%20nforce.htm

pour nForce 220, nForce 220D, nForce 415 and nForce 420D nForce2 and nForce2 400 nForce2 Ultra and nForce2 Ultra 400 nForce2 400R and nForce2 Ultra 400Gb nForce3 150 and nForce3 PRO 150 nForce3 250, nForce3 250Gb and nForce3 PRO 250.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2004, 21:16 
Moderator forum

5eba napisał(a):
Spróbuj z TrueSpace 3D (ver 3.0-6.0)

Invalid user mode on.

5eba napisał(a):
a cd do karty to: Zoltrix TvMax BT868 (hardware ver 1.0) – (żadne uniwersalne sterowniki nie działają w xp a firmowych nie ma)

http://www.iulab.com - tam się kryje rozwiązanie pod pojęciem "odpowiednie sterowniki" - spróbuj.

5eba napisał(a):
CHYBA NIE MASZ POJĘCIA JAK WIELE "UMÓW" W POLSCE NIE JEST ZGODNYCH Z PRAWEM (np. na system argentyński też się możesz zgodzić, a nie jest to zgodne z prawem)

Mam doskonałe pojęcie, Ty raczej niczym klakier przyklaskujesz populacji niezadowolonej z globalistycznych działań MS, co za tym idzie papugujesz ogólne oburzenie użytkowników, którym nie udało się ponownie aktywować zakupionej wersji oprogramowania.
MS balansuje na granicy prawa ale jego działania są z nim w 100% zgodne.

5eba napisał(a):
– to jest dykta (odgórnie dyktowane warunki, bez możliwości negocjacji) - wymóg. Dlatego nie jestem pewien czy jakakolwiek firma może od nas wymagać takich warunków zgodnie z prawem. NIE WIEM.

Może, pod warunkiem, że w treści umowy cywilno-prawnej jest wskazanie na przedmiot umowy i jasno określone są strony podmiotowe.

Na drugi raz pisz z sensem i zasięgnij wiedzy w kazusach prawnych celem rozwiania wątpliwości.

Co do wolności słowa już nic nie napiszę.
Odniosę się do krytyczej obrony archaicznego systemu jakim jest Win98, którego porównywanie do wersji opartej na jądrze NT można sobie między .. buty wsadzić.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lip 2004, 21:22 
Moderator forum

5eba napisał(a):
Jakieś dziecinne walki na forum (o BFV) typu czy 126p to samochód czy nie są troszkę dziecinne. Czyż nie? :?
Pozdrawiam!

czyz nie, od razu ci powiem ze to nie sa dziecinne walki tylko walka z glupota ktora coraz bardziej rozsadza ten kraj w wielu dziedzinach, zwlaszcza niedobrze mi sie robi jak czytam takie "pseudo-sprzetowe" teorie, jakbym slyszal jednego z informtaykow u mnie w pracy ktory mowi: "i co to podkrecanie rzeczywiscie daje ci jakis przyrost?", no comment

5eba napisał(a):
1.Win98 też trzeba go odpowiednio skonfigurować aby był stabilny (to chyba logiczne)

argumentowales ze 98 jest stabilniejsze, ja cie skontrowalem a teraz pleciesz jakies bzdury, sam sobie strzelasz gola taka odpowiedzia,
5eba napisał(a):
2.To w 98 jest dłuższe butowanie

na jakiej podstawie tak twierdzisz? jest jakis ustandaryzwoany czas bootowania bo nie slyszalem? tak sie sklada ze akurat wszystkie kompy ktore mialem i konfigurowalem szybciej bootuja na XP
5eba napisał(a):
3.Tryb zgodności (to chyba nie do końca pasujące słowo – kto używał ten wie)

ok to po co te dyskusja skoro uzywasz oprogramowania i sprzetu sprzed 10 lat, zostan na 98 do oporu
5eba napisał(a):
4.Co z tego że z przed dziesięciu lat – w w98 działa idealnie, a w XP nie działa wcale.

j.w. masz oprogramowanie i sprzet z muzem to pracuj na kompie z muzeum, ale nie rob ludziom wody z mozgu
5eba napisał(a):
5.w autoexecu i configu ustawione menu jest ignorowane przez xp (Co do sarkazmu – TAK UŻYWAM DOS

jakim cudem chcesz zeby dosowe batche mialy wplyw na system ktory nie jest oparty na dosie tak jak 98 ? :shock: co to za pieprzenie o tych autoexecach jest w ogole? czyli smartdrive potrzebujesz tak?
5eba napisał(a):
6.np zmiany dotyczące alokacji i przyznawania pamięci.

jakie zmiany? co ci tak przeszkadza?
5eba napisał(a):
7.polecam jakiś dobry programik antyszpiegowski dla niedowiarków :wink: (a może one wykrywają coś czego nie ma :shock: )

nie pekaj, mam sterylny system skanowany antyspy'ami regularnie a firewall blokuje wszelkie proby komunikacji z adresami typu http://www.microsoft.com, http://www.verisign.crl itp, jaka legende ludowa jescze przytoczysz?
5eba napisał(a):
8.kolega ma xp z bazą sterowników do wszelkiego rodzaju urządzeń (nawet niektórych z przed 10 lat) i wszystkie są mu potrzebne.

widze ze kolko wzajemnej adoracji ze sprzetem z poprzedniej epoki

5eba napisał(a):
9.Oblicz sobie czas tworzenia i przywracania kopii w obu systemach

ze co? czy ty wiesz o czym ja mowie mowiac "obraz systemu"? przy uzyciu tzw. ghostowania czas jest dokladnie taki sam bo zalezy wprost prporcjonalnie od wielkosci partycji, jesli jeszcze tego nie wiesz do dobrego tonu nalezy NIE UZYWANIE gowna w stylu "windowsowe przywracanie systemu" czy inne "punkty przywracania czegokolwiek"
5eba napisał(a):
10.scandisk na kij :D

scandisk jest zebujacy, od jakiegfos czasu sobie slabo radzi z duzymi dyskami, moze zaczniesz polecac chkdsk w takim razie?
5eba napisał(a):
11.oczywiście – jest czytelny, przejrzysty i tak samo wygodny – mój błąd sorki :wink:

5eba napisał(a):
12.przez telefon? :shock: , a może przez odkurzacz?

tak, przez odkurzacz...

od razu widac ile aktywacji przeprowadzales podczas instalacji, moze jednak rzeczywiscie wciskaj klientom kompy skrojone pod win98?

AKTYWACJA:

http://centrumxp.pl/windows/aktywacja/index.php

Jak działa aktywacja produktu?
Aktywacja produktu Windows® XP jest wywoływana podczas początkowej instalacji. Użytkownik powinien postępować zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Aktywacja może być dokonana za pośrednictwem Internetu lub przez telefon. System Windows XP może być używany bez aktywacji do 30 dni od pierwszego uruchomienia przez użytkownika. Po upływie tego okresu, system Windows XP musi być aktywowany, gdyż inaczej korzystanie z niego jest niemożliwe.
Jeżeli system Windows XP nie zostanie aktywowany w terminie 30 dni, przy każdym następnym zalogowaniu jedyną dopuszczalną operacją będzie aktywacja produktu. Jeżeli użytkownik w takiej sytuacji nie dokona aktywacji produktu, zostanie wylogowany.
Jeżeli aktywacja odbywa się za pośrednictwem Internetu, identyfikator instalacji jest przesyłany automatycznie.

5eba napisał(a):
13. Inwigilować zawartość komputera osobistego (wedle własnego życzenia) w naszym kraju, może naprawdę niewiele instytucji, a uzurpowanie sobie takiego prawa poprzez dyktę jaką jest (pseudo*) umowa licencyjna
budzi moje(i nie tylko moje) zastrzeżenia.

masz jakies dowody na to? czy tylko wyczytales to na forum z teoriami spiskowymi? naprawde wierzysz ze w win98 nikt cie nie inwigiluje ? :lol:

anyway pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2004, 00:27 

Witam ponownie :wink:

*Widzę że kolega Holman ma problem z czytaniem
*Przeczytaj jeszcze raz punkt drugi (albo ze dwa) i swoją odpowiedź.
*Tobie DOS kojarzy się jak widzę tylko ze smartdrivem (to się nie dziwię że nie wiesz o co mi chodzi)
*Jeśli chodzi o pamięć - udostępnianie zasobów sprzętowych, spróbuj zmienić jakiekolwiek wartości (bardzo przydatne przy dużej liczbie kart rozszerzeń)
*W punkcie 8 to o tobie mowa!!! :wink:
*„ jesli jeszcze tego nie wiesz w dobrym tonie nalezy NIE UZYWANIE gowna w stylu "windowsowe przywracanie systemu" czy inne "punkty przywracania czegokolwiek" „
Czy ty w ogóle wiesz co to jest „Kopia zapasowa” systemu windows?
Używałeś tego kiedyś?
Dla twojej wiadomości: „Kopia zapasowa” systemu windows to k o p i a z a p a s o w a s y s t e m u w i n d o w s (nadążasz ?) – jest to taki program co tworzy taki plik (u mnie ok. 120mb) który zawiera wszystkie pliki windows, ustawienia sprzętowe, i ustawienia rejestru. Wystarczy jedno kliknięcie i w świeżo zainstalowanym (surowym) windowsie przywraca wszystkie nasze ustawienia, cały zainstalowany sprzęt, oraz rejestr w ok. 4min (nie ma to nic wspólnego z obrazem partycji)
*A skandisk sobie nie radzi z dużymi hm, mój WD 160GB jest tym wyjątkiem chyba?!

A co do pana "Tomy" - to dobrze że się na początku zalogowałeś
powtarzam po raz drugi: żadne uniwersalne sterowniki.....
(te również były sprawdzane, i wiele innych)

:D
"Mam doskonałe pojęcie, Ty raczej niczym klakier przyklaskujesz populacji niezadowolonej z globalistycznych działań MS, co za tym idzie papugujesz ogólne oburzenie użytkowników, którym nie udało się ponownie aktywować zakupionej wersji oprogramowania."
to cobie chyba druknę

"Odniosę się do krytyczej obrony archaicznego systemu jakim jest Win98, którego porównywanie do wersji opartej na jądrze NT można sobie między .. buty wsadzić."
tu chyba też

Nadal nie widzę sensu tej „potyczki” przypomina mi się program Forum (Frasyniuk vs Giertych)

Pozdrawiam i do Vietnamu zapraszam! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2004, 01:36 
Moderator forum

pkt.2 nie zrozumielismy sie, ok udalo ci sie tylko co z tego? a win98 gora...zapomnialem

nie chce mi sie juz polemizowac, opierasz swoje poglady na jakichs wiekowych programach i starym sprzecie i masz pretensje ze ci to nie chodzi w systemie duzo mlodszym od nich, sory ale nie da sie za wszelka cene zachowac kompatybilnosci w dol do in minus 15 lat bo to by byla paranoja, jak mowielem: uzywaj sobie staroci do win98 ale ludziom ktorzy maja normalny sprzet (czytaj, nie karty sprzed 10 lat) i normalne oprogramowanie (czytaj: nie jakies emulatory amigi lub atari 65xe) nie wciskaj glupot o wyzszosci swiat bozego narodzenia nad wilelkiej nocy

kretynskie przytyki przemilcze bo brzmia rzeczywiscie jak z zza lady supermarketu, o a propos supermarketu wlasnie - dla twojej wiadomosci: uzywalem kopii zapasowej ale za bardzo zalatywala mi auchan wiec zaczalem uzywac wyspecjalizowanego softu ktorego moge uzyc jak system "lezy" calkowicie, przynajmniej nie trzeba sie modlic czy ten boot zakonczyc sie sukcesem bo tak bardzo chcialbys dostac do konsoli kopii zapasowej :lol:

z fachowym pozdrowieniem: "a dyski wisialy na tasmach bo przeciez bez przykrecania tez beda dzialac"

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2004, 07:53 
Moderator forum

5eba napisał(a):
A co do pana "Tomy"

Mów mi ... Czesław, to moja ksywa w BF-ie.

5eba napisał(a):
- to dobrze że się na początku zalogowałeś powtarzam

Ale o co Panu chodzi, zalogować, wylogować, zbanować ?

5eba napisał(a):
po raz drugi: żadne uniwersalne sterowniki.....
(te również były sprawdzane, i wiele innych)

I nadal jest to poważny argumet, aby sądzić, że WinXp traci sens nad Win98 ? ... Wybacz, ale mój szufladowy Gravis MAX również nie działa na XP, ale to nie jest powód, aby przeklinać OSa.

5eba napisał(a):
to cobie chyba druknę

5eba napisał(a):
tu chyba też

Niereformowalność jest sztuką niepojętą, odkrywczą, ciekawą.
Przez subtelną nutę poznawania nowinek człowiek może wiele zmienić w swoim życiu. Wystarczy tylko chcieć ...

5eba napisał(a):
Nadal nie widzę sensu tej „potyczki” przypomina mi się program Forum (Frasyniuk vs Giertych)

Giertych ma to do siebie, że nie ucieka jak szczur z tonącego statku, który wywołał burzę w szklance wody.
Argumentacja ze strony postującego zasługuje na miano amatorszczyzny, czy tego chcesz czy nie.

5eba napisał(a):
Pozdrawiam i do Vietnamu zapraszam! :wink:

Wątek ciekawy, interesujący, pouczający rzekłbym, jednak Vietnam przy tym to małe piwo :wink:

Tytuł: Kurde !
PostNapisane: 8 lip 2004, 12:21 

To post o sterownikach ,łatkach itp.
Wyższość świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi prosze sobie uzgadniac w innym miejscu :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2004, 12:52 

Yes Sir! :wink:

Wracając do mojego wątku użytkownicy systemu Win9x i kart graficznych z układami Nvidia muszą cierpliwie czekać na nowe sterowniki, ponieważ wersja 56.64 sprawia problemy na niektórych konfiguracjach, a wcześniejsza wersja nie 53.04 nie jest poprawnie obsługiwana przez BFV (swoją drogą taki FarCry nie ma najmniejszych problemów nawet na starszych wersjach)
Co do sterowników 56.56 zostały wycofane przez samą Nvidię:
http://www.nvidia.com/object/win9x_archive.html

PostNapisane: 28 lip 2004, 10:05 

nowy DirectX 9.0c poprawia wydajnosć w niektórych gra do 2%
nowe Ati Catalyst 4.8 beta (8.04)
plus masa nowych biosów i firmware
http://www.station-drivers.com/
żabojady górą :oops:
szczególnie do nagrywarek Lite-on jest masa firmware ale także do hardware wireless Linksys :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 18:43 

5eba - krotkie pytanko: Jak tobie nie pasuje Microsoft, ktory produkuje jedyny systemy operacyjne zgodne z wiekszoscia programow i nie pasi tobie ze to wykorzystuje (co jest rzekomo oczywiste - masz wladze=decydujesz=masz zysk (prawo dzungli marketingowej) ) - to DLACZEGO UZYWASZ WIN98?? WALNIJ SOBIE LINUXA I SIE USPOKOJ - ok?

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 20:13 
Moderator forum

Cytuj:
ktory produkuje jedyny systemy operacyjne zgodne z wiekszoscia programow

Darth ja cię ładnie proszę ty już lepiej nic nie pisz :D bo wiesz najpierw to powstaje system a potem dopiero programy do niego :D a nie odwrotnie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 lip 2004, 22:23 

Kuzwa czepiasz sie przekreconych slow w zdaniu - system z ktorym sa kompatybilne ................ Nie probuj mnie osmieszyc NightMax ze nie wiem co najpierw powstaje. Nie jestem informatykiem, ale nie jestem takze glupim debilem.

Tytuł: software
PostNapisane: 31 lip 2004, 11:12 

macie nowy directX 9.0c ,nowe sterowniki Catalyst .48,nowe sterowniki lekko zmienione do /audigy .544, nowe biosy i patacha 1.1 do BFV
idzicie grać

Tytuł: Re: software
PostNapisane: 31 lip 2004, 20:26 
Oldboy Battlefield.pl

Plum73 napisał(a):
macie nowy directX 9.0c ,nowe sterowniki Catalyst .48,nowe sterowniki lekko zmienione do /audigy .544, nowe biosy i patacha 1.1 do BFV
idzicie grać

niemam dx 9.0c, niemam catalistow zadnych, niemam audigy ani tymbardziej zadnych zmienonych lekkosterow pod to, nowego biosu tez nie ale niewiem czy mam nowego patacha :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2