Teraz jest 24 lis 2024, 20:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 sie 2004, 17:17 

Witam kupiłem grę BF1942 w sklepie play.com.pl. Po zainstalowaniu gra sie uruchamia(jakby) pokazuje sie obrazek BF1942 a nastepnie czarne tło które znika i ukazuje sie pulpit i sygnał dzwiekowy jak by ukazał sie jakiś błąd ale żadnego okna nie ma widac.Próbowałem już innych waszych porad m.in. zmienic renderer.allowallrefresh na 1 ale tej linijki tam nie ma a dopisanie nic nie daje. Ściągnełem patcha 1.6 ale nawet w trybie awaryjnym nie chce sie rozpakowac bo wywala mi że jest uszkodzony.
Moja konfiguracja AMD athlon 2600+ Barton 512 ram kingston KVR grafa geforce gainward ti 200/450 GS PP abit kd7a

Proszę o pomoc!!!

PostNapisane: 5 sie 2004, 17:26 

Suchy_PL_ napisał(a):
Ściągnełem patcha 1.6 ale nawet w trybie awaryjnym nie chce sie rozpakowac bo wywala mi że jest uszkodzony.
Proszę o pomoc!!!

Skoro jest uszkodzony, to sciagnij z innego zrodla, najlepiej z oficjalnej strony gry. Zainstaluj patcha i napewno znajdziesz tam linijke o ktorej wspominali inni gracze.

PostNapisane: 5 sie 2004, 19:46 

CloneTrooper napisał(a):
Suchy_PL_ napisał(a):
Ściągnełem patcha 1.6 ale nawet w trybie awaryjnym nie chce sie rozpakowac bo wywala mi że jest uszkodzony.
Proszę o pomoc!!!

Skoro jest uszkodzony, to sciagnij z innego zrodla, najlepiej z oficjalnej strony gry. Zainstaluj patcha i napewno znajdziesz tam linijke o ktorej wspominali inni gracze.

Ja jednak ściągnełem go z oficjalnej strony i jest uszkodzony proszę was jeśli znacie jakiś link z dobrym patchem podajcie adres.Dodam że mam win xp prof i sp1.Czy to typowe że gra nieodpala? mam zainstalowane nawet NVrefresh tool i w sumie to jest jedyna gra która mi nie odpala stery od grafy to 44.03 i są u mnie sprawdzone

PostNapisane: 5 sie 2004, 19:57 
Moderator forum

Suchy_PL_ napisał(a):
Ja jednak ściągnełem go z oficjalnej strony i jest uszkodzony proszę was jeśli znacie jakiś link z dobrym patchem podajcie adres.Dodam że mam win xp prof i sp1.Czy to typowe że gra nieodpala? mam zainstalowane nawet NVrefresh tool i w sumie to jest jedyna gra która mi nie odpala stery od grafy to 44.03 i są u mnie sprawdzone

Spróbuj ze sterami 56.cośtam. Nie są idealne, ale na pewno chodzą. Jednak z ich zmianą zaczekaj do zainstalowania patcha.

Patcha możesz zassać stąd:
http://bf.filefront.com/

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2004, 20:14 

siema Suchy miło przywitać swojaka na polskiej scenie BF'a :wink: problem na 100% polega na sterownikach do karty graficznej postaraj się zainstalowac nowsze powinno zadziałać a jesli nie to qpa reinstalka BF'a i dalsze próby ze sterami

Ps.sorry że pisze witam swojaka w dziale problemy ale tak jakoś wyszło :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2004, 20:34 

JAKUBASS napisał(a):
siema Suchy miło przywitać swojaka na polskiej scenie BF'a :wink: problem na 100% polega na sterownikach do karty graficznej postaraj się zainstalowac nowsze powinno zadziałać a jesli nie to qpa reinstalka BF'a i dalsze próby ze sterami

Ps.sorry że pisze witam swojaka w dziale problemy ale tak jakoś wyszło :lol:

siemka widze że tez lębork.hmmm jednak ja mysle że to nie problem sterów bo na innych sterach miałem problemy z innymi grami a na tych jak dotąd wszystkie śmigały a poza tym na nowych sterach komp wyciąga mi w 3d marku ok 800 pkt mniej. A tak poza tym to patch dalej sie niechce rozpakowac bo z tej stronki juz sciągałem za 2 razem.Może ktoś poda link do strony z której sam ściągał i patch działa.Przypomne że instaluje patch od wersji podstawowej a poza tym wszedzie patche zamiast mieć 274 mb maja 267mb dziwna sprawa czyżby wszedzie były uszkodzone?

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2004, 21:08 

spróbuj z tej witryny musisz się jednak wpierw zarejestrować oczywiście za darmo warto bo znajdziesz tam wiele ciekawych dodatków :)
http://www.bfworld.net/downloads/view/id/82.bfw

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2004, 21:30 

Suchy, nie przejmuj się tak bardzo 3dmark'em. To jest fajne, żeby sobie popatrzeć, ale radzę się tym za bardzo kierować. Proponuję zainstalować nowsze stery (te, które podał Hynol, są IMO najlepsze do starszych kart). Jak nie pomoże, zawsze możesz wrócić do starszych.

Co do patcha, zajrzyj do działu pliki na tej stronce. I proponuję użyć jakiegoś programu do ściągania (DAP, Flash Get itp). Dają one pewność ściągnięcia pliku w całości, co wcale nie jest takie pewne przy sciąganiu przez IE.

To tyle, daj znać jak coś się zmieni.

P.S. Jakiego masz GeForca?? tzn numerek no i czy to MX czy Ti?

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2004, 21:36 

swego czasu z tąd ściągałem http://files.worthplaying.com/files/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=24&min=10&orderby=titleA&show=10 sa cztery mirrory ofkorz ściągaj wersje client/full

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2004, 23:26 

ok zobacze nowe stery jak niepomoga to wroce do starych(ponownie).Śmieszy mnie to że np w project igi na nowych sterach nie ma celownika jednak niepamietam numeru sterów lecz napewno były nowsze.Co do patcha to ściągałem star downloaderem a teraz zainstalowałem flash geta i spróbuje z innej stronki.Czy wy instalowaliście patcha 1.6 który miał 267 mb czy tego co miał 274mb???
Nigdzie nie mogę dorwać patcha 274mb dziwne.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sie 2004, 23:33 
Oldboy Battlefield.pl

ftp://ftp.bfcentral.se/patchar/bf1942/b ... 1.6.19.exe
battlefield_1942_patch_v1.6.19.exe Aplikacja 274 248 KB 2004-01-31 00:00:00

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2004, 00:35 

yyaahoooo zainstalowałem stery 56.72 bo nowszych narazie nie mam no i gra odpaliła!!! Kurde to juz 2 raz jak nie chciałem uwierzyc ze to wina sterów prędzej miałem kłopot z władcą pierścienia.Jakubass dzieki Lębork Rules!
Tylko że ja jestem początkujący no i mam proźbe czy ktoś by mógł sie umowić na wspólny meczyk jak juz ściągne patcha i nauczyc mnie paru sztuczek? Jakubass może mógłbyś? jak coś daj znać.

Wielkie dzięki już teraz nie bede patrzał na wynik w 3d marku 2001 tylko na niezawodność choć czuję gorycz że o ok 800 pkt mam mniej w 3d marku i dziwi mnie to że spadek jest na nowszych sterach czyżby skok w bok? ale za to BF-ek mi chodzi! Fenks alot w razie jakichś problemów z patchami dam znac.Jeśli ktoś ma sprzęt podobny do mojego i ma lepsze stery niech da znac. Wielkie dzieki jeszcze raz !!!

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2004, 01:45 
Moderator forum

a gdzieś napisali że ludzie na tym forum tylko opierd.... nowego potrafią :) ... jednak widać zę nie tylko.

meczyków się nie grywa poza klanem (chyba ze gaterki) natomiast pozwiedzaj serverki przypatrz poobserwuj jak grają inni. wprawa przyjdzie z czasem. aaaaa no i nie przejmuj się tym że często giniesz. :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2004, 07:41 

Proste logiczne, kolega przywitał się jak należy, odpowiednio przedstawił swój problem, był gotowy do dyskusji i w kolejnych postach sensownie przedstawiał co ma za sterowniki itp, więc i odpowiedzi użytkowników były odpowiednie...

Witamy kolegę Suchy_PL_ na naszej scence, życzę miłej gry i tak jak wspomniał MAX nie zrażaj się początkowym częstym umieraniem w grze.... No i oczywiście obowiązkowa lektura dla ciebie jako początkującego gracza w bf 42 znajduje sie tu: http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=3114

Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2004, 20:09 

witam moj problem z Bf-em się skończył i także z wydajnościa.Zainstalowałem stery 61.77 no i mam dawną wydajność kompa.Dopiero teraz zauważyłem że stery 56.72 były podpisane whql a takie stery owszem są kompatybilne w 100% z okienkami ale często mają mniejszą wydajność. Nadal jedak mam prblemik z patchem 1.6.Niech ktoś poda link do stronki z której sam ściągał i u niego patch ten chodzi.Wielkie dzięki!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2