Jak Panzera 38 (t) mamy, no to fajnie (tylko ktora wersje?

)
- Brittish Mark VI tank - Nie wiem czy chodzi o Light Tank (zapowiadali faktycznie) czy moze Cruiser Tank (w tym przypadku bylby to Crusader)
- Bedford - bardzo ladnie, kolejna ciezarowka do kolekcji
- KW-2... no ciekawe jak to bedzie. Ponoc gdy ten czolg stal na pochylonym terenie, to nie mogl obrici wiezy o 360 stopni. Uzyty byl raczej w ograniczonych ilosciach (bylo tego blisko 300 sztuk), no i uzywano tylko do pewnego okresu.
- M18 Greyhound... Tu jest jakis blad. Albo jest to M-8 Greyhound, szesciokolowiec uzbrajany od ckmu Browninga M2 12,7mm do armaty kal 37mm (i chyba nie tylko), albo jest to M-18 Hellcat - gasienicowy niszczyciel czolgow.
- ZiS-5 - typowa sowiecka ciezarowka... w koncu w FH
- Piper L4 - samolot obserwacyjny (rozpoznanie, korekta ognia artylerii) i lacznikowy
- SU-76 - Bardzo ladnie, StuGi w wydaniu sowieckim

. Pojazdy uzywane wrecz masowo.
- Hawker Hurricane Mk I & II - chyba nie trzeba przedstawiac
- Zis-3 - w koncu armata dla sowietow... i znikna te PaKi 40 paletajace sie na mapkach w sowieckich bazach
- KW-1 - "niestety" tak jak w przypadku T-34, nie bylo jednego KW-1, tych wersji bylo troszeczke.... no zobaczymy co zaserwuje nam FHTeam.
- Tupolew TB-3 - prawdziwy gigant... ale powolny gigant. No zobaczymy co z tego wyniknie, ale dla mysliwcow powinien byc raczej latwym kaskiem.
- Wellington - czyli bombowiec dla Brytoli, jeden z wielu - uzywany tez min. w polskich dywizjonach bombowych.
- Douglas Devastator - Zapomniana konstrukcja poczatku wojny amerykansko-japonskiej. Devastator wraz z Vindicatorem byly w pozniejszym okresie zastepowane przez Dauntlessy.
- Avro Lancaster - duzy bombowiec brytoli

. Uzywany tez min. w polskich dywizjonach bombowych, jesli dobrze pamietam, do lotow w nocy.
- Sherman Firefly - kolejna wersja?? A ta z FH 0.61 juz mi sie podobala...
- 7tp twin turret - 7TP dwuwiezowy, uzbrojony w dwie wiezyczki z karabinami maszynowymi... Mam nadzieje, ze beda mogly nimi kierowac dwie osoby. Idea czolgow dwuwiezowych z wiezami jednobroniowymi, byl wjazd w okop przeciwnika i rozpoczecie strzelania z kaemow w dwa przeciwlegle konke okopu. Pomysl brytyjski, poczatkowo przejeli go Polacy. Jednak wskutek dalszych badan nad 7TP postanowiono skupic sie jednak nad wersja jednowiezowa (bylo przy tym i kilka przekretow).
- Sherman -no tak, ale ktora wersja?