Teraz jest 6 wrz 2025, 12:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2004, 21:11 

jak to propagować polskie cierpienie??każdy myślący człowiek na całym świecie może sięgnąć do stron poświęconych tym zagadnieniom i na pewno nie znajdzie tam jak to źli polacy skrzywdzili swoją napaścią naród niemiecki,jeśli ktoś jest ciekawy na pewno znajdzie co to był holocaust,auschwitz itd..ale najpierw trza wiedzieć że jest taki kraj "Polska",ostatnio gdzieś widziałem ankiete przeprowadzoną w niemczech dotyczącą odszkodowań za mienie pozostawione w polsce i o dziwo 70% niemców było przeciw jakimkolwiek roszczeniom wobec polski i odszkodowaniom,także chyba nie jest tak źle,jako tako znją historię którą sami tak tragicznie nakreślili

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2004, 22:04 

Moim zdaniem ci węgrzy czy niemcy poprostu tworzyli ta grę za z pomocą naocznych świadków "napaści Polski na Niemcy" i twórcy poprostu nieznają historii i o pomoc zwrócili sie do świadków "Kampanii Wrześniowej" (oczywiście Niemców). Więc trzeba wysłac maila do tworców tej "pojebanej(częsciowo)" gry i zaprostestowac zeby wydali poprawke zmieniającą fakty.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sie 2004, 23:56 
Moderator forum

Dowodca_Pawel napisał(a):
Hynol naucz się czytać bo w moich wypowiedziach nie ma nic o niemcach bestaich żądnych krwii. Niewiem skąd żeś wytrzasnoł ten argument przeciw mnie.

Sry Dowódca :D - Miało być do mojego ulubieńca Zbawcy, który tak bardzo współczuje biednym Niemickim niewiniątkom. Nie mam nic przeciwko Niemcom bo znam wielu młodych ludzi odwiedzających Kraków i w 90 % są to fajni ludzie itd. itp. Chodzi mi o ten post SSowski beton który próbuje jak może zmieniać historie, jak widać z pomocą naszych bratanków Węgrów.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2004, 01:14 

Hynol napisał(a):
mojego ulubieńca Zbawcy

autograf przesle poczta

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2004, 01:34 

Zbawca napisał(a):
Hynol napisał(a):
mojego ulubieńca Zbawcy

autograf przesle poczta

za pobraniem?

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2004, 01:48 

wolalbym przelew :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2004, 02:01 
Moderator forum

Rip może się zdziwisz ale prekursorem obozów był ulubieniec mediów Piłsudski, fakt nie na taką skalę jak niemcy :) w czasie wojny. Zresztą zgadzam sie że nie można oceniać narodu po jednostkach - zauważcie że obozy także były w samych niemczech i siedzieli tam też niemcy.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2004, 11:08 

[Night]MaX napisał(a):
Rip może się zdziwisz ale prekursorem obozów był ulubieniec mediów Piłsudski, fakt nie na taką skalę jak niemcy :)

Jeżeli chodzi o obozy koncentracyjne to mylisz się w dwóch kwestiach.
Piłsudski, co by o nim nie powiedzieć (socjalista, terrorysta, zamordysta itp.), takowych nie zakładał - obozy koncentracyjne są elementem planowego ludobójstwa - likwidacji określonych grup społecznych, etnicznych lub narodowych. Piłsudski brutalnie pacyfikował opozycję polityczną, ale Berezie Kartuskiej daleko do Dachau.

Inna sprawa, że tworzenie pierwszych obozów koncentracyjnych przypisuje się zwykle Anglikom - powstawały w okresie wojen burskich.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2004, 11:22 
Moderator forum

Cytuj:
Inna sprawa, że tworzenie pierwszych obozów koncentracyjnych przypisuje się zwykle Anglikom - powstawały w okresie wojen burskich.

wiesz patrząc globalnie może i tak mozna powiedziec :) ale mi chodziło o europę (umiejscowienie obozu) gdzie podobno mieszkają cywilizowane i kulturalne narody.

Cytuj:
Piłsudski, co by o nim nie powiedzieć (socjalista, terrorysta, zamordysta itp.), takowych nie zakładał - obozy koncentracyjne są elementem planowego ludobójstwa - likwidacji określonych grup społecznych, etnicznych lub narodowych. Piłsudski brutalnie pacyfikował opozycję polityczną, ale Berezie Kartuskiej daleko do Dachau.

hmmm a opozycja polityczna to nie jest grupa ? jak nie to co to jest ?

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2004, 12:13 
Moderator forum

Nie wiem jak mozesz porownywac "obozy Pilsudskiego" do obozow koncentracyjnych organizowanych przez hitlerowcow, czy do kolchozow...
Nie ta skala Maxiu to po pierwsze, a po drugie obozy koncetracyjne byly w wiekszosci obozami zaglady i mialy na celu wyeliminowanie jak najwiekszej liczby zydow.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2004, 13:14 

Cytuj:

http://worldatwar.net/timeline/poland/18-52.html

"1934 January 26 Poland signs Ten Year Pact of Non-aggression with Germany.
Colonel Bronislaw Pieracki, Minister of the Interior assassinated by Ukrainian nationalists.
Internment camp for Ukrainian nationalists established at Bereza Kartuska"

oczywiscie o bezposrednim porownaniu do niemieckich obozow z 2ws nie ma mowy.
btw oboz koncentracyjny nie jest synonimem obozu zaglady.

a tutaj pisza kto byl pierwszy.

Ostatnio edytowano 11 sie 2004, 13:25 przez hmmm, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2004, 13:20 
Moderator forum

Garet dlatego napisałem prekursorem, Hitler rozwinął "twórczo" wcześniejsze pomysły.

Oki ale chłopaki odeszliśmy od głównego tematu - gry. Zakończmy więc OT i może ci co mają coś o grze do dodania niech się wypowiedzą. :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 sie 2004, 17:41 

Nikt mnie nie przekona - niemcy są niepełnosprytni :P , a ja jestem europejczykiem, bo niestety polacy są jeszcze bardziej zryci ( jak wyżej ) :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sie 2004, 00:23 
Moderator forum

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,5570797,wiadomosc.html
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5576773&_err=1&ticket=5455052881675476lsr%2Fv8ciYlXeTiPFRIaRSr72uIS7fBFo3xFx97nj0cznoRR3D%2BBe5%2Bfe4nGLqeZ%2BUF5bSHT3sReDvDEcyNozsIv7g55g5I1H5Seuq%2B%2FDMpPYiN0jpzsnTaM9oumOxaIo
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9923,wid,5568001,wiadomosc.html

:? :? :?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2