Teraz jest 18 lip 2025, 17:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 222 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2004, 20:27 

Też miałem tą sprężyne, świetna rzecz :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2004, 20:33 

SouthMan napisał(a):
Też miałem tą sprężyne, świetna rzecz :)

Nom jak juz napisalem zadowolony jestem z niej :) nieźle wali :) tylko denerwuje mnie to ze aby zamontowac sobie celownik lub kolimator musze kupic montaz za ponad 120 zł :/ (przynajmniej w firearms) :/

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2004, 20:36 

A nie, ja miałem na niej kolimator, przyczepiony metodą "na chama". Na górze, gdzie powienien być montarz, jest takie małe podwyżenie, taka niby szyna, ale wysokości 1 mm, wiec wziąłem scyzoryk, troche podłubałem, i kolimator sie trzymał, 120 zł za montarz do przodu :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2004, 23:03 

A moze jakies opinie na temat krotkiego kalasznikowa a la Specnaz ???

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2004, 23:09 

Moj kumpel ostatnio sobie takiego sprawił, lecz jeszcze go nie widziałem na oczy. Z tego co słyszałem, oba kalasze są porządnie zrobione. Osiągami, praktycznie wszystkie aegi są podobne, lekko odbiegają produkty CA ponieważ mają mocniejszą, fabryczną sprężynę.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2004, 23:39 

ok to moze ja teraz.
chce w tym tygodniu kupic sobie aega i moje oczka wiernie wpatrzone sa w sig 522 i g36c natomiast jednostka ekonomii zamontowana w mojej jednostce mowi ze powininem wziac kalacha spetsnaz TM.

pierwsze dwa wygladaja bosko ale magazynek hicap kosztuje do nich 140 zlotych, bateria tylko 600mAh (podobno mozna WCISNAC jakos wieksze baterie)

kalach ma w standardzie hicap na 250kulek i baterie 1300 z mozliwoscia wsadzania kazdej LARGE

CO BRAC D:DDD (cenowo podobne)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2004, 23:44 
Moderator forum

siena bierz kalacha, masz wieksza baterie na dzien dobry w stalej kolbie, poza tym bierz low-capy, wbrew pozorom sa lepsze od hicapow bo nie musisz nakrecac w nich zadnej sprezyny i masz wieksza szybkostrzelnosc na locapch, BIER SPECNAZA :!: z bateria large i lowcapami, wyglad nie jest taki wazny a w specnazie masz przeciez metalowe body, poza tym jak sobie siekniesz bandanke na glowe to bedzie z ciebie prawdziwy wojak specjalnego naznaczennja 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2004, 00:02 

wiec tak, opisać moge siga bo moj kumpel go ma

SIG 552 :
- bardzo poręczny, przy złożonej kolbie idealny do QCB, przy rozłożonej pełny komfort w lesie
- ostatnio wyszły tańsze low-capy za 79 zł Obrazek
tańsze bo nie mają imitacji pocisków
- jak dla mnie nieco zbyt zabawkowy, ja tam wole BIG GUNS :twisted:

generalnie ja bym wziął AK, albo 47 albo Specnaz. ostatatnio wyszły fajne magazynki typu AKM

Obrazek

Beta Specnaz by z nimi wygladał zabójczo :D Aha, patrz też na ceny magazynków, bo te napewno kupisz, a baterie, to max jeszcze jedną 600 mAh. Tyle wystaczy, moja 1300 mAh, na 3 strzelanki, raz na tydzień, od 10.00 do 15.00[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2004, 00:05 

Tu masz małe porównanie aegów z zewnątrz :)

Obrazek

UPDEJT >>> Co ja bede pisał o Sigu, http://www.asg.strefa.pl/repliki/sig552.htm recka kumpla=właściciela siga ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2004, 00:50 

Holman napisał(a):
masz wieksza szybkostrzelnosc na locapch,

Że jak? Tłok czeka na kulki czy co?
Szybkostrzelność zależy od obrotów silniczka a ta zależy od napięcia pakietu akumulatorów.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2004, 01:00 
Moderator forum

Piasecznik napisał(a):
Holman napisał(a):
masz wieksza szybkostrzelnosc na locapch,

Że jak? Tłok czeka na kulki czy co?
Szybkostrzelność zależy od obrotów silniczka a ta zależy od napięcia pakietu akumulatorów.

to byl skrot myslowy, chodzi mi o szybkostrzelnosc "calkowita" tzn ze zmiana magow, zmiana lowcapa to chwila a w hicapie trzeba wsypac ful kulek i jescze sie meczyc ze sprezyna, tak wykoncypowalem z tego co przeczytalem i co pogadalem z ludzikami, zreszta to sa moje przemyslenia na razie :) dokladnie powiem jak jest juz za 2 tygodnie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2004, 08:44 

Hi Capy trzeba dokręcać, na dole jest takie kółko, którym kręcąć podnosisz kulki do podajnika, jak nie podkęcisz, to nie polecą i masz zonka. Holman, nie wiem czy to odemnie usłyszłeś ale chyba ktoś cie wprowadził w błąd. W Hi Capie otwierasz taką klapkę na górze, i sypiesz kulek ile wleźie. Zamykasz klapke, i nakręcasz tą sprzęzyne, aż bedzie słychać takie inne "pikanie" nie można za mocno nakręcić bo rozpiepszysz magazynek.Taki Hi Cap jest gotowy do akcji, podczas strzelania, trzeba znów dokręcić ten cycek na dole. No, nie dosłownie w trakcie, ale na przykład ostrzelasz kogoś, to na wszelki wypoadek dokręcisz maga. Ja tak robie :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2004, 09:32 
Moderator forum

SouthMan napisał(a):
Hi Capy trzeba dokręcać, na dole jest takie kółko, którym kręcąć podnosisz kulki do podajnika, jak nie podkęcisz, to nie polecą i masz zonka. Holman, nie wiem czy to odemnie usłyszłeś ale chyba ktoś cie wprowadził w błąd. W Hi Capie otwierasz taką klapkę na górze, i sypiesz kulek ile wleźie. Zamykasz klapke, i nakręcasz tą sprzęzyne, aż bedzie słychać takie inne "pikanie" nie można za mocno nakręcić bo rozpiepszysz magazynek.Taki Hi Cap jest gotowy do akcji, podczas strzelania, trzeba znów dokręcić ten cycek na dole. No, nie dosłownie w trakcie, ale na przykład ostrzelasz kogoś, to na wszelki wypoadek dokręcisz maga. Ja tak robie :P

no widzisz jak mi nasciemniales ;), teraz sie tlumacz :lol:

to jaki zestaw magazynkow jest optymalny w takim razie? czy to sa osobiste preferencje czy jakies ogolne zalozenia?

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2004, 09:38 

Sprawnego HiCapa TM nie da się zamocno nakręcić. To pykanie to właśnie zabezpieczenie przed przekręceniem sprężyny.
HiCapów nie należy nakręcać do góry nogami, potrafią się wtedy całkiem rozkręcić.
Jedyne wady HiCapów to grzechotanie podczas biegu i nierealistycznie duża pojemność.
Wiele osób używa LowCapów po to aby dodać realizmu do rozgrywki i ustrzec się przed "spray and pray" do którego używanie HiCapów nakłania.

Z HiCapem nie zaznasz nigdy tego uczucia kiedy po rozwaleniu 2 kolesi pod rząd, musisz zmienić magazynek i łapy Ci się od adrenaliny tak trzęsą że trafić magazynkiem do dziury nie możesz :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2004, 09:48 

Piasecznik napisał(a):
Z HiCapem nie zaznasz nigdy tego uczucia kiedy po rozwaleniu 2 kolesi pod rząd, musisz zmienić magazynek i łapy Ci się od adrenaliny tak trzęsą że trafić magazynkiem do dziury nie możesz :D

True, True, dlatego zamówiłem se nowe magazynki STAR po 30 pestek każdy ;d Mniam, ultra real :D:D Aha, i jeden taki kosztuje tylko 3 dyszki, wiec są jeszcze bardziej cool.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 222 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2