J.M.K napisał(a):
pomysl niezly zglosilbym sie chetnie ale rzeczywiscie jest chyba mod odpowiedni :?:
i walka w tym stylu jest bardzo "przypadkowa"
1. Panowie! Wszystkie starcia będą odbywać się na zmodyfikowanej w taki sposób Gazali, że na każdym lotnisku znajduje się 1 Bf109 oraz 1 Spitfire. Po starcie piloci będą kierowali się w jeden określony i wykalkulowany punkt spotkania (leżący na linii łączącej lotnisko aliantów i axisów), aby spotkać się z samolotem przeciwnika face to face. Następnie każdy z nich odbija w prawo i po wyminięciu się można otworzyć ogień i zaczyna się walka.
2. Dlaczego Gazala? Jak Hunterkiller słusznie zwrócił moją uwagę, mapka ta posiada wiele kanionów, co może sprawić, że walka powietrzna stanie się jeszcze bardziej spektakularna i urozmaicona.
3. Jeśli chodzi o samoloty: na początku chciałem na lotnisku umieścić każdy model, którym można latać w bf1942. Po konsultacji z Hunterkillerem uznałem, że umieszczając na mapie Mustanga w zasadzie nikomu nie dałbym wyboru :). Za to Bf109 i Spitfire są bardzo wyrównane parametrami (jeden ma to czego drugiemu brakuje ;) ) i dlatego właśnie na pierwszym Dogfight Tournamencie PL będziemy grali na tej mapie tymi właśnie samolotami.
4. ufff...
5. Z powodu dość dużego zainteresowania owym turniejem graczy na forum, zabieram się ostro do roboty. Nie długo opublikuję siakiś formularz zgłoszniowy.
6. Główny i jedyny (poza zabawą) cel turnieju to wyłonienie najlepszego z najlepszych lotników.
ps1. Bardzo dziękuję wszystkim za odzew i myślę, że będzie FUN & ADVENTURE! ;)
ps2. Potrzebuję ręce do pracy :), mianowicie drugiego spektatora.
ps4. Potrzebuję program do nagrywania walk w bf1942.
psx. Potrzebuję któregoś z klonów KlonCloneTroopera do zmodyfikowania mapy ;).