Teraz jest 3 sie 2025, 00:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2004, 21:39 

Ja jestem za Coral Sea i za Zero bo naprawde niezłe samoloty ale też nei mam nic przeciwsko korsarzowi ... lin SDB i AichiVal :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2004, 22:09 

J.M.K napisał(a):
pomysl niezly zglosilbym sie chetnie ale rzeczywiscie jest chyba mod odpowiedni :?:
i walka w tym stylu jest bardzo "przypadkowa"

1. Panowie! Wszystkie starcia będą odbywać się na zmodyfikowanej w taki sposób Gazali, że na każdym lotnisku znajduje się 1 Bf109 oraz 1 Spitfire. Po starcie piloci będą kierowali się w jeden określony i wykalkulowany punkt spotkania (leżący na linii łączącej lotnisko aliantów i axisów), aby spotkać się z samolotem przeciwnika face to face. Następnie każdy z nich odbija w prawo i po wyminięciu się można otworzyć ogień i zaczyna się walka.
2. Dlaczego Gazala? Jak Hunterkiller słusznie zwrócił moją uwagę, mapka ta posiada wiele kanionów, co może sprawić, że walka powietrzna stanie się jeszcze bardziej spektakularna i urozmaicona.
3. Jeśli chodzi o samoloty: na początku chciałem na lotnisku umieścić każdy model, którym można latać w bf1942. Po konsultacji z Hunterkillerem uznałem, że umieszczając na mapie Mustanga w zasadzie nikomu nie dałbym wyboru :). Za to Bf109 i Spitfire są bardzo wyrównane parametrami (jeden ma to czego drugiemu brakuje ;) ) i dlatego właśnie na pierwszym Dogfight Tournamencie PL będziemy grali na tej mapie tymi właśnie samolotami.
4. ufff...
5. Z powodu dość dużego zainteresowania owym turniejem graczy na forum, zabieram się ostro do roboty. Nie długo opublikuję siakiś formularz zgłoszniowy.
6. Główny i jedyny (poza zabawą) cel turnieju to wyłonienie najlepszego z najlepszych lotników.
Obrazek

ps1. Bardzo dziękuję wszystkim za odzew i myślę, że będzie FUN & ADVENTURE! ;)
ps2. Potrzebuję ręce do pracy :), mianowicie drugiego spektatora.
ps4. Potrzebuję program do nagrywania walk w bf1942.
psx. Potrzebuję któregoś z klonów KlonCloneTroopera do zmodyfikowania mapy ;).

Ostatnio edytowano 19 sie 2004, 02:10 przez mcmt, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 00:37 

ejjj, a właściwie czemu nie zrobić tego fajta 4 na 4, 3X3 lub 2X2? mniej czekania, większy fajt! :wink: :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 02:12 

pomysł spoko, ja tesh sie pisze do turnieju :) a tak pozatym to po co masz zmieniać samemu mapke skoro, masz do tego specjalny (całkiem spoko) mod. Strona www - http://bfdf.bfcentral.se/ naprawde jest to chyba lepsze rozwiązanie do tego turnieju, niż edytowanie mmapek, itp itd :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 02:23 

A jesli chcesz by byly wyrownane to dac na lotnisku axis mustanga i na lotniku allied tez i nie ma klopotu ze sanse sa nie rowne :D co do regulaminu sugeruje by walki toczyly sie do 3 smierci

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 02:28 

Exxon Vasquez: Patrz punkt 6. Poza tym ma to być sprawnie i szybko przeprowadzony turniej. Do walki 2x2 i więcej potrzebna jest choćby większa ilość ludzi zarówno po stronie graczy jak i spectatorów. Zatem... Może przy następnym Dogfight Tournament...?

Zdun: Zainstaluj sobie tego moda na Linuxowym serwerze... Nie mam zamiaru nic wgrzebywać się w mody serwera, bo się na tym nie znam a będzie z tym trochę roboty i opóźni to start imprezy. Sprawa mapki/samolotów jest zamknięta. Następny Dogfight Tournament będzie prawdopodobnie lepiej przygotowany (i będzie chyba Corsair vs Zero).

Guz: Czytaj wcześniejsze moje wypowiedzi uważniej. Rozumiem, że jesteś chętny...

PostNapisane: 19 sie 2004, 11:48 
Moderator forum

Pomysł dobry, jaki termin przewidujecie do przeprowadzenia rozgrywek ?

BTW1: komentarz odnośnie wyłonienia najlepszego polskiego pilota uważam za nieczytelny, gdyż wielu wybitnych pilotów jest niestety już w stanie ... hibernacji i wszelki słuch o nich zaginął. Niech aktywni na scenie pokażą co znaczy wywijać sterami :wink:

BTW2: czy macie już wstepny regulamin. W początkowej treści mcmt piszesz o spotkaniu face to face, manewrze wymijającym przy locie czołowym i rozpoczęciu walki. Na pewno nie będzie to ciągła walka niczym torreador z bykiem na hiszpańskiej arenie, a walka kołowa będzie podstawową taktyką jaką spotykamy. Zatem co w sytuacji kiedy przeciwnicy się nie zestrzelą w wyniku umiejętności kierowania ogniem, a wpadną na siebie (zderzenie) jaki wówczas oznajmiacie werdykt - w kwestii informacji ...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 12:21 

ja bym mimo wszystko był za coral sea.
owszem, na gazalii mamy kaniony , ale coral sea daje lepsze warunki dla spectatorów : mozna sie rozsiąść na wyspach dookoła środkowej i stamtad oglądac pojedynek na śodku.

mozna by zrobic tak, ze jeden bierze zero, leci na horneta, laduje, sygnal start i obie zerówki (z obu lotniskowcow) startuja i leca w strone srodkowej wyspy ale od dowolnej strony, bedzie mozna wybrac pułap i taktykę. bo to mijanie się to jakos nie wiem, troche kontrowersyjna metoda na rozpoczecie.

i grałbym pięć rozgrywek, czyli maks do 3 punktow przewagi, wiecej nie ma sensu, jak ktos kupi 3 lody pod rzad to wiadomo, ze trafil na mocniejszego.

zderzenia bym anulował.

ale to moja propozycja, pomyslodawca zrobi jak uważa bo to jego inicjatywa.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 16:20 
Moderator forum

Walter Sobchak napisał(a):
ja bym mimo wszystko był za coral sea.
owszem, na gazalii mamy kaniony , ale coral sea daje lepsze warunki dla spectatorów : mozna sie rozsiąść na wyspach dookoła środkowej i stamtad oglądac pojedynek na śodku.

mozna by zrobic tak, ze jeden bierze zero, leci na horneta, laduje, sygnal start i obie zerówki (z obu lotniskowcow) startuja i leca w strone srodkowej wyspy ale od dowolnej strony, bedzie mozna wybrac pułap i taktykę. bo to mijanie się to jakos nie wiem, troche kontrowersyjna metoda na rozpoczecie.

i grałbym pięć rozgrywek, czyli maks do 3 punktow przewagi, wiecej nie ma sensu, jak ktos kupi 3 lody pod rzad to wiadomo, ze trafil na mocniejszego.

zderzenia bym anulował.

ale to moja propozycja, pomyslodawca zrobi jak uważa bo to jego inicjatywa.

#1. Batlleaxe - mała mapa (nie trzeba długo czekać) i wyrównane siły (samoloty z Coral Sea takie nie są)
#2. Prosta zasada - rest - kazdy wsiada w samolot i robi co uważa (byle zestrzelic przeciwnika).
#3. Spectatorzy są SPECTATORAMI - nie spawnują się wcale.
#4. Obaj gracze tracą swe samoloty na raz = remis.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 18:03 

ja sie pisze na ten turniej fajny pomysł a mapki lepsze z kanionami :P :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 18:05 

Cytuj:
#1. Batlleaxe - mała mapa (nie trzeba długo czekać) i wyrównane siły (samoloty z Coral Sea takie nie są)
#2. Prosta zasada - rest - kazdy wsiada w samolot i robi co uważa (byle zestrzelic przeciwnika).
#3. Spectatorzy są SPECTATORAMI - nie spawnują się wcale.
#4. Obaj gracze tracą swe samoloty na raz = remis.

jestem za - battleaxe to rzeczywiście dopry pomył i samoloty maja podobne parametry :) Nie wiem czy to jush było poruszane (jeżeli tak to sorki) ale jeszcze dał bym zakaz wyskakiwania :]

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 11:14 

Panowie! Mapa nie ma w końcu przecież aż takiego znaczenia. Największe znaczenie mają maszyny i umiejętności pilotów.
Xena: Wszystko świetnie, ale relatywnie rzecz biorąc BAxe nie jest wcale taka mała a na dodatek wydaje mi się, że dając pilotom wolność po starcie zaczną się wznosić i uciekać w chmury co spowoduje, że wogóle możemy nie pooglądać sobie dogfighta przy przewidzianym 10 minetowym timelimicie. :|
Tommy: W wyniku zderzenia nikt nie dostaje punktów, bo nikt nie zostaje w powietrzu. Po zestrzeleniu przeciwnika, aby dostać punkt musisz przez najbliższe 10 sekund mieć sprawny silnik i zostać w powietrzu.

Pozatym wszystko ma być przeprowadzone SZYBKO, SPRAWNIE i PROSTO. Myślę, że i tak wyjdą smaki i znoki podczas realizacji i o to się boję. Dlatego NIE BĘDĘ KOMPLIKOWAŁ REGULAMINU IMPREZY; będzie prosta uczciwa walka.

Ps: Kończę pracę nad wszystkim, kończę regulamin, stronę www, tabelę wyników i formularz zgłoszeniowy. Wszystko to opublikuję do dnia jutrzejszego. Zapisy będą się odbywać prawdopodobnie do końca sierpnia a wraz z pierwszym dniem września odbędzie się pierwszy dogfight.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 11:47 

a kiedy sie odbendie turniej??
8)

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 11:51 

Jac00s napisał(a):
8)

mcmt napisał(a):
Kończę pracę nad wszystkim, kończę regulamin, stronę www, tabelę wyników i formularz zgłoszeniowy. Wszystko to opublikuję do dnia jutrzejszego. Zapisy będą się odbywać prawdopodobnie do końca sierpnia a wraz z pierwszym dniem września odbędzie się pierwszy dogfight.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sie 2004, 11:52 

Jac00s napisał(a):
8)

Nabijasz posty, aby nabijać? Czy czytać nie umiesz?
Wogóle zanim zadacie pytanko to przeczytajcie moje poprzednie wypowiedzi, bo pewnie już na owe odpowiedziałem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2