AUGa posiadam więc mogę wymienić jego zady i walety
Ciężki jest prawie jak oryginał (oryg 4700g, asg 4300g)
Plastikowy jest tam gdzie oryginał, metalowy tam gdzie oryginał.
Generalnie jeśli chodzi o poziom zgodności z oryginałem to ktoś gdzieś określił na 95%
Wyważenie, hmm, powiedziałbym że nawet bardziej do tyłu leci. Są nawet takie opinie że przy odrobinie wprawy, można nim wywijać jak rewolwerem więc raczej wyważenie ma dobre. Ja jeszcze się tak nie wprawiłem więc nie wiem
Lufa wewnętrzna to 510mm (czyli nawet o kilka mm więcej niż oryginał), przy długości całkowitej karabinu 800mm uzyskane dzięki konstrukcji Bull-Pup. Tłok jest w wersji Type-0 co oznacza największą pojemność. Przekłada się to na bardzo dobre osiągi podczas tuningu
Celny tak delikatnie może bardziej niż inne stockowe. Nie ma tutaj jednak jakiejś makabrycznej różnicy. Planuję parę upgrejdów poprawiających celność które ponoć dzięku budowie AUGa dają bardzo dużą poprawę, nieosiągalną dla innych replik.
Standardowe przyżądy celownicze w wersji SR są śmiechu warte. Można ich wogóle nie przykręcać. Zgubić ich nie sposób jeśli się je zamocuje tak jak trzeba.
Zgubić można jednak imitację zaworu gazowego i rygiel do demontarzu lufy.
Magazynek dołączany standardowo dosyć denerwująco trzeszczy. Tu jeszcze zastanawiam się jak to zwalczyć (przy pomocy taśmy izolacyjnej).

no i podp max 2 znaki ;>