Teraz jest 27 lis 2024, 14:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2003, 12:04 

ja jade na C850 350ram gf2 ti 64mb ddr i mi chodzi gierka plynnie na 800x600 i detale na medium

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2003, 12:34 
Moderator forum

Jedna uwaga - jak ze sterami do płyty?
Qmpel miałe duże problemy z wydajnością kompa opartego na płycie VIA zanim nie zainstalował driverów 4 in 1 - wydajność mu wzrosła do 200%.
Najwyraźniej winda sama nie potrafi (a raczej "nie chce potrafić") wykorzystać w pełni tego sprzetu. Z jego opisłw wynikało, że bez 4 in 1 były problemy z wewnetrznym transferem danych w płycie (pomiędzy prockiem a pamięcią, kontrolerami twardzieli, slotami AGP iPCI itp.). Najwyraźniej windows sam z siebie nie rospoznawał poprawnie sprzętu więc używał go w trybie zgodności co wyraźnie osłabiało wydajność.

Twoja konfigutacja brzmi O.K. jedyne do czego można się przyczepić to grafa, ale w jednym przypadku - jeżeli jest to GeForce2 MX200 (on ma tak słaby transfer danych, że byłby w stanie wystarczająco ostro spowolnić pracę gry, że procek nie nadrobiłby straty). Jeżeli jest to zwykły GF2 MX lub GF2 MX400 to powinno być oki - ja na moim drugim kompie mam Win 98, P3 550@666, 256MB i GF2 MX (Leadteka) i mogę grać na średnich ustawieniach jakości (chociaż wole grać na pierwszym kompie - Win98, Celku 1400@1500, 512Mb i GF4 Ti4200 - tam działa na maxa). Ty na swoim "potworze" powinieneś wyciągnąć tesz blisko maksimum - komponenty (poza grafą) masz lepsze niż ja.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2